Wyróżniający się uczniowie klas o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych, technik technologii żywności, cukiernik zapoznali się z nowymi trendami i nowościami w produkcji deserów.
W czasie spotkania zaprezentowane zostały nowe rozwiązania i ciekawe pomysły dekorowania i podawania deserów.
Uczniowie mieli możliwość samodzielnego wykonywania i tworzenia kompozycji deseru na talerzu. Poszerzyli wiedzę i nauczyli się nowych technik produkcji współczesnych deserów a'la carte od "mistrza" - technolog firmy Ambasador p. Moniki Ignaciuk.

  1. Pasiflora z SORBETEM Z KEFIRU, KREMEM MASCARPONE i ciastkiem kawowym z mikrofali;
  2. Sabao z lodami - sorbet z jogurtu z bazylią, krem z białej czekolady i ziemia dekoracyjna;
  3. Furagra z ganage czekoladowy, lody waniliowe wędzone, kukurydza prażona;
  4. Tapa z sorbetem z calvadosa, jabłkiem miętowym oraz żelka z selera naciowego z anyżem;
  5. Beza finger Food, z kremem Mascarpone, marakują oraz orzechem włoskim z figą w karmelu.  

Wszyscy uczestnicy otrzymali receptury na wykonywane desery co pozwoli im wykorzystać je w pracy własnej.  otrzymali upominki od firmy Ambasador.

 

z25
z21
z10
z34
z16
z4
z37
z17
z3
z19
z5
z28
z7
z12
z11
z29
z18
z40
z26
z39
z8
z13
z2
z33
z6
z38
z22
z41
z24
z23
z14
z36
z9
z35
z15
z1
z42
z27
z32
z20
z31
z30

Back to top