Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Previous Next Play Pause

22 listopada klasa 2GA pod opieką Pani Moniki Kwiatkowskiej uczestniczyła w I Kongresie Szlaków Kulinarnych Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze, który zorganizowany został przez Stowarzyszenie Razem dla Radomki (LGD Razem dla Radomki).
Kongres odbył się w sali szkoleniowej Hotelu Karo w Mleczkowie, który jest Członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze.
Młodzież wysłuchała prelekcji na temat produktów tradycyjnych, regionalnych i lokalnych, Szlaku Kulinarnego Mazowiecka Micha Szlachecka, Wareckiego Szlaku Jabłkowego, Szlaku Kulinarnego Południowego Mazowsza i debaty dotyczącej funkcjonowania i rozwoju Sieci Dziedzictwa Kulinarnego na Mazowszu, w której uczestniczyli przedstawiciele sektorów: samorządowego, gospodarczego i społecznego.
W czasie przerwy kawowej uczniowie mogli posmakować produktów lokalnych producentów: soków Smaczek z Doliny Radomki z Gospodarstwa Sadowniczego Pani Moniki i Tomasza Bankiewiczów z Komorowa, skrzyneckich serów kozich Pani Grażyny Połczyńskiej ze Skrzynna, dżemu z papryki – z Camelot-Catering Pani Elżbiety Bień z Cerekwi, pieczywa z Piekarni WACYN, smakowitych pączków i szarlotki z restauracji Pod Różami z Jedlni Letnisko Pani Natalii Różańskiej, miodów z Pasieki Murawscy Pana Łukasza Murawskiego z Woli Wacławowskiej, win z Winnicy Wieczorków z miejscowości Borek oraz miodów z Pasieki Pana Edwarda Pysiaka z Chruślic, bezy a’la Maciejka z musem malinowym z Maciejka Pizzeria & Caffe z Marianowic, kremu paprykowego z pieczonej papryki z Restauracji Karo z Mleczkowa, wędlin z firmy Wędliny Wiejskie – Wyrób Agnieszka Drużdżel i Piotr Drużdżel z Gulina, serów z Gospodarstwa Pani Ludwiki Nowak z Wrzosu.

45
1
55
68
48
cc
36
23
3
aaa
4
38
13
ddddddd
19
rrr
7
29
9
35
41
47
ddddd
53
34
eeee
ttttt
Previous Next Play Pause

Back to top