Zielone, czerwone, okrągłe, pachnące, a jako przekąska niezwykle sycące.
Uczniowie klasy trzeciej o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych na zajęciach z pracowni gastronomicznej świętowali dzień jabłka.
Zajęcia rozpoczęli od pogadanki na temat witaminek, które dostarczają nam te rodzime owoce.
Pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych Pani Marzeny Wnęt i Pani Martyny Domagała-Karpeta uczniowie przygotowali dania zasadnicze, desery z jabłek oraz dania z dodatkiem tych owoców.

Życzmy smacznego.

y
r
b
d
z
x
p
L
yy
u
w
c
x
n
t
f
yyy
s
a
i
h
g
k
j
e
243679547_1496123390756551_8122268914652130829_n
o
m
Previous Next Play Pause

Wszyscy jabłka chętnie jemy i dzień jabłka świętujemy.

243679547_1496123390756551_8122268914652130829_n
g
o
r
j
b
e
k
z
p
y
L
s
h
u
a
m
n
t
x
c
i
yy
d
yyy
f
w
x

Back to top