Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Previous Next Play Pause

XIV ROM w piłce plażowej dziewcząt zakończone. Drużyna ZSSiH zajęła III miejsce. Gratulacje dla całego zespołu i trenera. Wylany pot nie poszedł na marne 👍🏆

33827381_2051885325087251_5652883668339785728_n
33923386_2051885361753914_3369675634992218112_n
33714256_2051885408420576_8399199419416707072_n

https://www.facebook.com/grzegorz.rochowski.5

20 kwietnia 2018 r odbyły się eliminacje na etapie okręgowym XLII Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych na SGGW w Warszawie.
Uczeń naszej szkoły Maciej z klasy 4Ga startował w bloku – Gastronomia i zajął II miejsce. Tym samym będzie reprezentował naszą szkołę w etapie centralnym 7-8 czerwca we Wrocławiu.
Maćkowi gratulujemy i życzymy powodzenia w dalszym etapie!!!

W dniach 22-24 marca 2018 roku w Lublinie odbył się etap centralny XXII OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI.
Tematem tegorocznej edycji Olimpiady były „Owoce i warzywa, ich przetwórstwo i rola w żywieniu człowieka”.
Naszą szkołę reprezentowała Marta z klasy IV ga.
Udział w etapie centralnym to nie tylko trudne zmagania z pytaniami testowymi i opracowaniem pisemnym, ale również relaks podczas występu szkolnego chóru czy spacerku po lubelskim Starym Mieście.
Marcie dziękujemy za wysiłek włożony w pogłębianie wiedzy oraz życzymy kolejnych sukcesów!!!
Zapraszamy chętnych do udziału w kolejnej edycji Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, której tematem wiodącym będą „Produkty mleczne - technologia i rola w żywieniu". Więcej informacji u p.Katarzyny Kusio oraz p.Moniki Słabosz.

Do rywalizacji przystąpiło osiem drużyn. ZSSiH reprezentowali: Kacper Wojtysiak i Robert Urbański z autorskim przepisem na danie główne: pieczony schab z chrupiącą skórką, sosem whisky na czerwonej kapuście oraz deser składający się z pietruszkowego fondanta z białą czekoladą, karmelizowanymi pietruszkami na sosie z ciemiernika z shotem z soku pietruszkowego, imbiru, miodu i wody gazowanej.
W tym miejscu chcemy bardzo podziękować Panu Michałowi Fabiszewskiemu za fachowe wsparcie podczas przygotowań do konkursu.
Oprócz tego w skrzyni niespodziance tzw. black box znajdowało się warzywo i owoc, który uczniowie mieli pokroić w odpowiedni sposób. Na wykonanie wszystkich zadań uczestnicy mieli 120 minut. Efekty pracy były oceniane przez jury techniczne i degustacyjne.
Patronat merytoryczny objęło Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska z siedzibą w Brukseli.
W skład Kapituły Konkursu weszli: prezes Zarządu Euro Toques Polska Marcin Soból, viceprezes Zarządu Euro Toques Polska Jean Bos, członek Zarządu Euro Toques Polska i przewodniczący jury Marek Rybacki, członek Zarządu Euro Toques Polska Janusz Sykut i członek Zarządu Euro Toques Polska Mariusz Zając. W komisji VIP zasiedli Renata Rybacka, wicedyrektor ZSP nr 2 Grzegorz Rybak i wicestarosta powiatu Urszula Zadrożna.
Zwyciężyli gospodarze, którzy przygotowali: schab w crustcie ziołowym, sos z wiśni nadwiślańskiej, puree z bobu oraz deser: kruche orzechowe ciasteczko, mus malinowy, pietruszkowy serniczek. Nasz zespół nie zdobył miejsca na podium lecz nowe doświadczenia i poznane standardy pracy pozwalają planować własny rozwój i karierę.
Relacja z konkursu znajduje się na stronie internetowej www.zsp2garwolin.pl oraz na portalu www.wirtualnygarwolin.pl i kuriergarwolinski.pl.
Opiekun drużyny: Halina Kutkowska

20180411_083313
20180411_121850
20180411_094314
20180411_121855
20180411_144739
20180411_144209
20180411_123043
20180411_155554
20180411_093813

Do turnieju zgłosiło się 19 uczniów z klas drugich, trzecich i czwartych. Wygrał Dawid z 2 GZ, a drugie miejsce zajęła Klaudia z 2 H (jedyna uczestniczka turnieju).

Gratulujemy.

ts5
ts13
ts7
ts9
ts11
ts10
ts6
ts8
ts4
ts3
ts2
ts12

W piątek 7 kwietnia odbył się w Iłży II etap XVII Regionalnego Konkursu Wiedzy o Kulturze Ziemi Radomskiej z udziałem drużyny uczniów z klasy II ot przygotowywanej przez p. Monikę Gralec. Pięćdziesięciu uczestników konkursu zwiedzało Iłżę a następnie rozwiązywało zadania terenowe przygotowane przez organizatora p. Izabelę Tomczyk-Spólną. O tajemnicach, ciekawostkach i niezwykłych ludziach związanych z miastem z pasją opowiadał prezes Iłżeckiego Towarzystwa Historyczno-Naukowego p. Paweł Nowakowski. Młodzież ,kierując się mapą i wierszowanymi wskazówkami, musiała dotrzeć do różnych miejsc, w których czekały zadania wynikające z trasy zwiedzania. Magda, Jakub, Patrycja, Ola i Paulina godnie reprezentowali szkołę, poszerzając przy okazji swoją wiedzę o Leśmianie i dziejach swojej "małej ojczyzny".

beznazwy11
beznazwy6
beznazwy5
beznazwy18
beznazwy16
beznazwy4
beznazwy12
beznazwy1
beznazwy17
beznazwy10
beznazwy2
beznazwy9
beznazwy14
beznazwy
beznazwy13
beznazwy8
beznazwy3
beznazwy7

Back to top