Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Previous Next Play Pause

„Moje małe Ojczyzny”- temat podejmowany od lat przez artystów zdominował tegoroczne wojewódzkie eliminacje do Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz.
Organizatorami eliminacji na Mazowszu byli: Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich oraz Cech Piekarzy w Radomiu. Podobnie jak w ubiegłym roku, zmagania turniejowe odbyły się w siedzibie Akademii Piekarskiej firmy IREX- Prokopowicz w dniu 16.01.2013. W turnieju uczestniczyło 7 uczniów. Trzech reprezentowało Zespół Szkół Usług i Przedsiębiorczości im. Abpa A.J.Nowowiejskiego w Płocku, czterech ZSSiH w Radomiu. Uczniowie rozpoczęli współzawodnictwo od rozwiązania testu przysłanego przez Komitet Główny Turnieju a, następnie przystąpili do części praktycznej. Barwy naszej szkoły reprezentowali: Adrian i Dammian z kl.3pc, Szymon i Patryk kl.2pc.
W ocenie komisji najlepsi okazali się uczniowie: Damian (ZSSiH w Radomiu), Klaudia (ZSUiP w Płocku). Wszyscy uczestnicy turnieju otrzymali nagrody ufundowane przez sponsorów oraz pamiątkowe dyplomy. Uczniowie gorąco podziękowali organizatorom, a szczególnie panu Zbigniewowi Prokopowiczowi za świetną organizację i niezwykle ciepłe przyjęcie ich w Akademii Piekarskiej.

Back to top