Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Previous Next Play Pause

Rusza kolejny szkolny etap konkursu „Pasja smaków”. Tematem tegorocznej edycji jest filet z piesi indyczej z owocami z polskich sadów. Zapraszamy do udziału.

Uczestnicy zgłaszają swoje kandydatury poprzez wypełnienie zgłoszenia (załącznik 1), dwuosobowe zespoły z opiekunem do dnia 10 stycznia 2017 roku.
Konkurs ma wyłonić zespół reprezentujący ZSSiH w III Regionalnym Konkursie Szkół Gastronomicznych.

Etap szkolny odbędzie się 24 stycznia 2017 roku w pracowniach technologicznych w godzinach 15.00-16.30. 

Zadaniem zespołu jest:

  • przygotowanie 2 porcji dania zasadniczego z fileta piersi indyczej z dodatkiem skrobiowym i witaminowym. Kluczowe znaczenie ma zastosowanie owoców z polskich sadów. główny składnik do konkursu zapewnia organizator (filet z piersi indyczej),
  • pozostałe składniki zespół przygotuje we własnym zakresie,
  • uczniowie przystępują do konkursu w odzieży ochronnej.

Organizatorzy: mgr Agnieszka Kulikowska, mgr Halina Kutkowska, mgr Monika Wasik.

Załącznik 1

Dnia 17.03.2016 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu odbył się Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Pasja smaków - zioła przyprawowe".

Do konkursu zakwalifikowało się siedem dwu osobowych zespołów z różnych szkół kształcących uczniów w branży gastronomicznej oraz jeden zespół z naszej szkoły.
Uczniowie wykazali się wielkim kunsztem kulinarnym. Z pasją i zaangażowaniem przygotowywali potrawy z polędwiczki wieprzowej z dodatkami. Celem konkursu było pokazanie że można przygotować pyszne, aromatyczne danie bez soli i cukru. Jury miało wielki problem z wytypowaniem i nagrodzeniem najlepszych drużyn.
Za najlepszych uznali:

I miejsce Zespół Szkół im. KOP, Szydłowiec ul. Kościuszki
II miejsce Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom, ul. Armii Ludowej
III miejsce Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Warszawa, ul. Majdańska

Nagrody ufundowali: Prezydent Miasta Radomia Radosław Witkowski , Hotel i Restauracja „Pod różami” Barbara i Ryszard Różańscy, Restauracja „Pasja” Milena i Maciej Montelatic , "FUEGO” Monika Tatar, „NieNaŻarty” Mariusz Orłowski, Hotel Restauracja „Wasik” Justyna Wasik , „Gospodarstwo Sadownicze” MB Monika Bankiewicz.

Za prawidłowy przebieg konkursu, miłą atmosferę oraz współpracę nauczyciel i uczniów dziękują organizatorki konkursu: Monika Wasik, Halina Kutkowska i Agnieszka Kulikowska.

z23
z17
z76
z40
z8
z52
z47
z70
z51
z35 (1)
z4
z25
z73
z50
z68
z30
z20
z3
z42
z56
z2
z67
z14
z28
z47 (1)
z15
z27
z13
z59
z10
z22
z11
z5
z71
z64
z26
z57
z35
z18
z32
z37
z24
z54
z79
z29
z9
z66
z43
z49
z77

Do Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków – zioła przyprawowe" objętego patronatem Prezydenta Miasta Radomia oraz patronatem medialnym Radia Plus zakwalifikowały się szkoły:

  • Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich, Warszawa ul. Majdańska
  • Zespół Szkół nr 1 im. Legionów Polskich, Kozienice ul. Warszawska
  • Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom ul. Armii Ludowej
  • Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego, Pionki al. Jana Pawła
  • Zespół Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej, Radom ul. Uniwersytecka
  • Zespół Szkół Rolniczo-Technicznych, Zwoleń ul. Wojska Polskiego
  • Zespół Szkół im. KOP, Szydłowiec ul. Kościuszki
  • Zespół Szkół Samochodowo-Usługowych, Skarżysko-Kamienna, ul. O. Wasilewskiego 5

Zapraszamy do siedziby ZSSiH w Radomiu 17 marca 2016 roku.

  

Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu zaprasza do udziału w II edycji wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków - zioła przyprawowe", który odbędzie się 17 marca 2016 r.  w siedzibie naszej szkoły.
Zgłoszenia drużyn drogą pocztową lub emailem należy przesłać do dnia 04 marca 2016 r. na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Załącznik1
Załącznik2
Regulamin II edycji konkursu

Back to top