Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Previous Next Play Pause

Katarzyna, Magdalena, Robert i Kacper z klasy 2Gc będą reprezentować naszą szkołę w Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Pasja smaków - galantyny i rolady z kurczaka" (zwyciężyli w szkolnym etapie konkursu). 
W zmaganiach kulinarnych rywalizowało ze sobą siedem dwuosobowych drużyn. Wszystkie dania były bardzo dobre i wyglądały pięknie. Co przekonało jury? Jakie danie przygotowali nasi uczniowie? To na razie tajemnica.
Dowiemy się w czasie finału, który odbędzie się 30 listopada 2017 r. w naszej szkole.

      

Dyrekcja oraz nauczyciele Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. św. Brata Alberta 1 mają przyjemność zaprosić uczniów szkół gastronomicznych województwa mazowieckiego do udziału w IV Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Pasja smaków - galantyny i rolady z kurczaka” który odbędzie się 30 listopada 2017 roku.
Po zapoznaniu się z regulaminem Konkursu prosimy o przesłanie kart zgłoszeń drogą pocztową lub emailem do dnia 16 listopada 2017 r.
W razie pytań prosimy o kontakt z panią Moniką Wasik (tel. 663 724 246).
Adres email Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Koordynatorzy konkursu Kulikowska Agnieszka, Kutkowska Halina, Wasik Monika.  

Załączniki:

  1. Karta zgłoszenia
  2. Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekunów
  3. Regulamin konkursu Radom dn. 05.10. 2017 r.

Drodzy Uczniowie! Rusza kolejny szkolny etap konkursu „Pasja smaków”. Tematem tegorocznej edycji są rolady i galantyny z kurczaka. Szczegóły dotyczące zgłoszenia znajdziecie w załącznikach.
Zapraszamy do udziału. 
Organizatorzy: mgr inż. Agnieszka Kulikowska mgr Halina Kutkowska mgr inż. Monika Wasik

O konkursie

Karta zgłoszenia na konkursie

Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekunów

W dniu 26.04.2017 r. w ZSSiH w Radomiu odbył się finał Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków - owoce z polskich sadów” zorganizowany przez Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu objęty honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Radomia oraz Radomskiej Grupy Mediowej.
Do konkursu przystąpiło 6 drużyn reprezentujących szkoły gastronomiczne z województwa mazowieckiego.
Przebieg rywalizacji oceniało znakomite w branży jury: P. Mateusz Nowak – właściciel Bistro Bar „Kraft” – laureat programu MasterChef z menagerem P. Marcinem Jagiełło, P. Michał Fabiszewski Wice MasterChef, właściciel restauracji „Nihil Novi” P. Adam Papis i P. Sylwia Mortka,  P. Katarzyna Stępień-Zamkowska i P. Kamil Stępień właściciele karczmy „Makowiec”, właścicielka Gospodarstwa Sadowniczego MB „Smaczek z Doliny Radomki” Mistrzowie AgroLigi, właściciel restauracji „LaSpezia” P. Marcin Chojnacki, P. Tomasza Pilich. Jury przewodniczyła P. Bożena Puton wicedyrektor ZSSiH.
Po burzliwych obradach wyłoniono zwycięzców:

I miejsce zajęła drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych z Warszawy
II miejsce przypadło drużynie z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich z Radomia
III miejsce zajęła drużyna z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego z Pionek.

Oprócz pucharów ufundowanych przez organizatora, nagród rzeczowych od jurorów wszyscy uczestnicy otrzymali upominki od Prezydenta miasta Radomia.
Z podziękowaniem organizatorzy Agnieszka Kulikowska, Halina Kutkowska, Monika Wasik.

270
10
216
9010
322
369
520
630
920
295
790
357
363
950
366
236
1
21
246
252
209
235
353
12
850
346
259
860
261
610
960
990
292
234
600
900
640
321
890
650
218
229
335
490
620
700
9050
327
306
344

http://www.cozadzien.pl/galerie/wydarzenia/gal,6021.html cozadzien.pl

Wojewódzki Konkurs Kulinarny "Pasja smaków" Radomska Grupa Mediowa

 

Dyrekcja Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. Armii Ludowej 1 ma przyjemność zaprosić uczniów szkół gastronomicznych województwa mazowieckiego do udziału w wojewódzkim KONKURSIE KULINARNYM „Pasja smaków - owoce z polskich sadów", który odbędzie się 26 kwietnia 2017 roku. Po zapoznaniu się z regulaminem konkursu prosimy o przesłanie kart zgłoszeń drogą pocztową lub e-mailem do dnia 11.04.2017 r.  
Adres e-mail Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
W załączeniu regulamin konkursu, karta zgłoszeniowa oraz zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekunów.
Koordynatorzy konkursu Kulikowska Agnieszka Kutkowska Halina Wasik Monika

Regulamin konkursu [pdf] 
Karta zgłoszenia [pdf] 
Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekunów [pdf]

Patronat medialny:

Rusza kolejny szkolny etap konkursu „Pasja smaków”. Tematem tegorocznej edycji jest filet z piesi indyczej z owocami z polskich sadów. Zapraszamy do udziału.

Uczestnicy zgłaszają swoje kandydatury poprzez wypełnienie zgłoszenia (załącznik 1), dwuosobowe zespoły z opiekunem do dnia 10 stycznia 2017 roku.
Konkurs ma wyłonić zespół reprezentujący ZSSiH w III Regionalnym Konkursie Szkół Gastronomicznych.

Etap szkolny odbędzie się 24 stycznia 2017 roku w pracowniach technologicznych w godzinach 15.00-16.30. 

Zadaniem zespołu jest:

  • przygotowanie 2 porcji dania zasadniczego z fileta piersi indyczej z dodatkiem skrobiowym i witaminowym. Kluczowe znaczenie ma zastosowanie owoców z polskich sadów. główny składnik do konkursu zapewnia organizator (filet z piersi indyczej),
  • pozostałe składniki zespół przygotuje we własnym zakresie,
  • uczniowie przystępują do konkursu w odzieży ochronnej.

Organizatorzy: mgr Agnieszka Kulikowska, mgr Halina Kutkowska, mgr Monika Wasik.

Załącznik 1

Dnia 17.03.2016 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu odbył się Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Pasja smaków - zioła przyprawowe".

Do konkursu zakwalifikowało się siedem dwu osobowych zespołów z różnych szkół kształcących uczniów w branży gastronomicznej oraz jeden zespół z naszej szkoły.
Uczniowie wykazali się wielkim kunsztem kulinarnym. Z pasją i zaangażowaniem przygotowywali potrawy z polędwiczki wieprzowej z dodatkami. Celem konkursu było pokazanie że można przygotować pyszne, aromatyczne danie bez soli i cukru. Jury miało wielki problem z wytypowaniem i nagrodzeniem najlepszych drużyn.
Za najlepszych uznali:

I miejsce Zespół Szkół im. KOP, Szydłowiec ul. Kościuszki
II miejsce Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom, ul. Armii Ludowej
III miejsce Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Warszawa, ul. Majdańska

Nagrody ufundowali: Prezydent Miasta Radomia Radosław Witkowski , Hotel i Restauracja „Pod różami” Barbara i Ryszard Różańscy, Restauracja „Pasja” Milena i Maciej Montelatic , "FUEGO” Monika Tatar, „NieNaŻarty” Mariusz Orłowski, Hotel Restauracja „Wasik” Justyna Wasik , „Gospodarstwo Sadownicze” MB Monika Bankiewicz.

Za prawidłowy przebieg konkursu, miłą atmosferę oraz współpracę nauczyciel i uczniów dziękują organizatorki konkursu: Monika Wasik, Halina Kutkowska i Agnieszka Kulikowska.

z37
z2
z19
z50
z49
z24
z59
z81
z18
z15
z63
z58
z6
z39
z17
z7
z67
z8
z11
z62
z3
z32
z10
z36
z41
z33
z78
z12
z77
z44
z31
z22
z66
z43
z28
z60
z76
z71
z5
z29
z27
z57
z45
z40
z47
z14
z9
z35
z79
z46

Back to top