Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Previous Next Play Pause

Dnia 17.03.2016 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu odbył się Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Pasja smaków - zioła przyprawowe".

Do konkursu zakwalifikowało się siedem dwu osobowych zespołów z różnych szkół kształcących uczniów w branży gastronomicznej oraz jeden zespół z naszej szkoły.
Uczniowie wykazali się wielkim kunsztem kulinarnym. Z pasją i zaangażowaniem przygotowywali potrawy z polędwiczki wieprzowej z dodatkami. Celem konkursu było pokazanie że można przygotować pyszne, aromatyczne danie bez soli i cukru. Jury miało wielki problem z wytypowaniem i nagrodzeniem najlepszych drużyn.
Za najlepszych uznali:

I miejsce Zespół Szkół im. KOP, Szydłowiec ul. Kościuszki
II miejsce Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom, ul. Armii Ludowej
III miejsce Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Warszawa, ul. Majdańska

Nagrody ufundowali: Prezydent Miasta Radomia Radosław Witkowski , Hotel i Restauracja „Pod różami” Barbara i Ryszard Różańscy, Restauracja „Pasja” Milena i Maciej Montelatic , "FUEGO” Monika Tatar, „NieNaŻarty” Mariusz Orłowski, Hotel Restauracja „Wasik” Justyna Wasik , „Gospodarstwo Sadownicze” MB Monika Bankiewicz.

Za prawidłowy przebieg konkursu, miłą atmosferę oraz współpracę nauczyciel i uczniów dziękują organizatorki konkursu: Monika Wasik, Halina Kutkowska i Agnieszka Kulikowska.

z28
z53
z35 (1)
z1
z4
z64
z17
z18
z45
z2
z32
z58
z27
z57
z77
z66
z30
z15
z36
z50
z35
z37
z61
z59
z19
z25
z68
z47
z42
z46
z21
z41
z10
z34
z78
z8
z9
z23
z40
z14
z22
z29
z73
z43
z81
z3
z76
z39
z47 (1)
z31

Do Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków – zioła przyprawowe" objętego patronatem Prezydenta Miasta Radomia oraz patronatem medialnym Radia Plus zakwalifikowały się szkoły:

  • Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich, Warszawa ul. Majdańska
  • Zespół Szkół nr 1 im. Legionów Polskich, Kozienice ul. Warszawska
  • Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom ul. Armii Ludowej
  • Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego, Pionki al. Jana Pawła
  • Zespół Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej, Radom ul. Uniwersytecka
  • Zespół Szkół Rolniczo-Technicznych, Zwoleń ul. Wojska Polskiego
  • Zespół Szkół im. KOP, Szydłowiec ul. Kościuszki
  • Zespół Szkół Samochodowo-Usługowych, Skarżysko-Kamienna, ul. O. Wasilewskiego 5

Zapraszamy do siedziby ZSSiH w Radomiu 17 marca 2016 roku.

  

Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu zaprasza do udziału w II edycji wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków - zioła przyprawowe", który odbędzie się 17 marca 2016 r.  w siedzibie naszej szkoły.
Zgłoszenia drużyn drogą pocztową lub emailem należy przesłać do dnia 04 marca 2016 r. na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Załącznik1
Załącznik2
Regulamin II edycji konkursu

Back to top