Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
WYBIERZ SZKOŁĘ BRANŻOWĄ LUB TECHNIKUM
Pracodawcy potrzebują pracowników z przygotowaniem zawodowym!
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
MOŻESZ ZDAĆ MATURĘ, ZDOBYĆ DOBRY ZAWÓD, ROZWIJAĆ SWOJE PASJE I ZAINTERESOWANIA
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Previous Next Play Pause

W konkursie wzięły udział drużyny z Radomia, Pionek, Szydłowca, Garwolina, Przysuchy i Warszawy. Patronat honorowy nad konkursem objął Prezydenta Miasta Radomia, a medialny Radomska Grupa Mediowa.

Zadaniem każdego zespołu było wykonanie 4 porcji dania zasadniczego z galantyną lub roladą z kurczaka w roli głównej. Profesjonalne przygotowanie tuszki kurczaka z wyluzowaniem kości było uwzględniane przez jury w punktacji konkursowej. Każdy członek Jury mógł przyznać maksymalnie 40 punktów.
Oceniane były:

  • smakowitość – max. 5 punktów
  • techniczne umiejętności przygotowania tuszki na galantynę lub roladę z wyluzowaniem kości - 10 punktów
  • stopień trudności – max. 5 punktów
  • pomysłowość, kreatywność, zgodność z tematyką - max. 10 punktów
  • wygląd i aranżację potrawy – max. 10 punktów

Pierwsze miejsce w IV edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja Smaków – galantyny i rolady z kurczaka" zajęły dziewczyny z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionach, drugie miejsce przypadło drużynie z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu (Magdalenie Marszałek i Kacprowi Wojtysiakowi), a trzecie drużynie z Zespołu Szkół im. Korpusu Ochrony Pogranicza w Szydłowcu.

Pani Monika Bankiewicz właścicielka Gospodarstwa Sadowniczego MB wyróżniła zespół z Zespół Szkół NR 2 im. L. Skowyry w Przysusze Obydwa zespoły reprezentujące naszą szkołę otrzymały zaproszenie na obiad do Hotelu i Restauracji Karo w Mleczkowie. W trakcie konkursu uczestnicy i zaproszeni goście mogli skosztować pysznych nuggetsów, dippersów, panierowanych filetów i medalionów z kurczaka produkowanych przez QFG FOOD GROUP w Pionkach.

155
6
128
16
14
67
01_11e
79
125
151
127
153
22
112
136
53
142
117
32
64
137
48
109
17
157
61
58
74
47
12
123
26
131
140
134
50
107
130
27
21
39
15
63
24
38
3
28
118
156
01_11g

Do IV Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków – galantyny i rolady z kurczaka” pod patronatem Prezydenta Miasta Radomia oraz medialnym Radomskiej Grupy Mediowej zakwalifikowane zostały:

  • Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. .E. Pijanowskiego z Warszawy
  • Zespół szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej z Radomia
  • Zespół Szkół im. Korpusu Ochrony Pogranicza z Szydłowca
  • Zespół Szkół NR 2 im. L. Skowyry z Przysuchy
  • Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego z Pionek
  • Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 CKP z Garwolina
  • Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

Zapraszamy do siedziby ZSSiH w Radomiu 30 listopada 2017 r. o godz. 8.15.
Organizatorzy.

Katarzyna, Magdalena, Robert i Kacper z klasy 2Gc będą reprezentować naszą szkołę w Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Pasja smaków - galantyny i rolady z kurczaka" (zwyciężyli w szkolnym etapie konkursu). 
W zmaganiach kulinarnych rywalizowało ze sobą siedem dwuosobowych drużyn. Wszystkie dania były bardzo dobre i wyglądały pięknie. Co przekonało jury? Jakie danie przygotowali nasi uczniowie? To na razie tajemnica.
Dowiemy się w czasie finału, który odbędzie się 30 listopada 2017 r. w naszej szkole.

      

Dyrekcja oraz nauczyciele Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. św. Brata Alberta 1 mają przyjemność zaprosić uczniów szkół gastronomicznych województwa mazowieckiego do udziału w IV Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Pasja smaków - galantyny i rolady z kurczaka” który odbędzie się 30 listopada 2017 roku.
Po zapoznaniu się z regulaminem Konkursu prosimy o przesłanie kart zgłoszeń drogą pocztową lub emailem do dnia 16 listopada 2017 r.
W razie pytań prosimy o kontakt z panią Moniką Wasik (tel. 663 724 246).
Adres email Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Koordynatorzy konkursu Kulikowska Agnieszka, Kutkowska Halina, Wasik Monika.  

Załączniki:

  1. Karta zgłoszenia
  2. Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekunów
  3. Regulamin konkursu Radom dn. 05.10. 2017 r.

Drodzy Uczniowie! Rusza kolejny szkolny etap konkursu „Pasja smaków”. Tematem tegorocznej edycji są rolady i galantyny z kurczaka. Szczegóły dotyczące zgłoszenia znajdziecie w załącznikach.
Zapraszamy do udziału. 
Organizatorzy: mgr inż. Agnieszka Kulikowska mgr Halina Kutkowska mgr inż. Monika Wasik

O konkursie

Karta zgłoszenia na konkursie

Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekunów

W dniu 26.04.2017 r. w ZSSiH w Radomiu odbył się finał Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków - owoce z polskich sadów” zorganizowany przez Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu objęty honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Radomia oraz Radomskiej Grupy Mediowej.
Do konkursu przystąpiło 6 drużyn reprezentujących szkoły gastronomiczne z województwa mazowieckiego.
Przebieg rywalizacji oceniało znakomite w branży jury: P. Mateusz Nowak – właściciel Bistro Bar „Kraft” – laureat programu MasterChef z menagerem P. Marcinem Jagiełło, P. Michał Fabiszewski Wice MasterChef, właściciel restauracji „Nihil Novi” P. Adam Papis i P. Sylwia Mortka,  P. Katarzyna Stępień-Zamkowska i P. Kamil Stępień właściciele karczmy „Makowiec”, właścicielka Gospodarstwa Sadowniczego MB „Smaczek z Doliny Radomki” Mistrzowie AgroLigi, właściciel restauracji „LaSpezia” P. Marcin Chojnacki, P. Tomasza Pilich. Jury przewodniczyła P. Bożena Puton wicedyrektor ZSSiH.
Po burzliwych obradach wyłoniono zwycięzców:

I miejsce zajęła drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych z Warszawy
II miejsce przypadło drużynie z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich z Radomia
III miejsce zajęła drużyna z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego z Pionek.

Oprócz pucharów ufundowanych przez organizatora, nagród rzeczowych od jurorów wszyscy uczestnicy otrzymali upominki od Prezydenta miasta Radomia.
Z podziękowaniem organizatorzy Agnieszka Kulikowska, Halina Kutkowska, Monika Wasik.

255
950
810
790
263
246
2
9010
789
280
210-3
12
351
830
700
640
321
249
9050
1
940
3
234
298
372
221
900
236
344
5
343
363
850
860
10
235
295
353
361
346
880
322
341
490
600
910
290
218
9060
680

http://www.cozadzien.pl/galerie/wydarzenia/gal,6021.html cozadzien.pl

Wojewódzki Konkurs Kulinarny "Pasja smaków" Radomska Grupa Mediowa

 

Back to top