ZUPY REGIONALNE

Zupa Brzadowa z suszonych owoców i grzybów z kluseczkami I miejsce dla Agaty, Eryka, Kamila, Mateusza z klasy 3 ka i P. Moniki Adamczyk (opiekuna grupy) - nagroda ufundowana przez Radę Rodziców i firmę AASPEN -wyposażenie gastronomii; warsztaty dla całej klasy w restauracji STYLOWA (Europejski Boutique Hotel ****)
Barszcz z podlesia z lubczykiem
Zupa z pomuchlem, szczeką i banią po kaszubsku z dodatkiem szorów II miejsce - nagroda ufundowana przez Radę Rodziców i firmę AASPEN -wyposażenie gastronomii
Zupa z bobu z lubelszczyzny
Śląski złoty rosół
Zupa fasolowa Jasi Fasolowej z Tropi nad Dunajcem nagroda publiczności dla Katarzyny, Jakuba, Kamila, Rafała z klasy 3GA i P. Urszuli Tusiek (opiekuna grupy) - warsztaty w  restauracji TEATRALNA
Zalewajka z pieczarkami - wyróżnienie dla uczennic z klasy II GA i P. Katarzyny Kubickiej (opiekuna grupy) - nagroda ufundowana przez firmę AASPEN -wyposażenie gastronomii i restaurację TEATRALNA
Polewka gdańska z suszonymi grzybami
Zupa rybna Szafranowe szaleństwo
Zupa grzybowa z sójką mazowiecką III miejsce dla Dagmary, Katarzyny, Sylwii, Kacpra z klasy 3 ka i P. Jolanty Tkaczyk (opiekuna grupy) - nagroda ufundowana przez Radę Rodziców i firmę AASPEN-wyposażenie gastronomii

Przepisy na zupy opublikoane zostały w specjalnym wydaniu gazetki GARFFITI

13
1-2
37
9-2
1821
1
30
19
4
4
7
15
2
6
19-2
10
1-9
9-2
s1515
7
1
s199
11
P1010105
15
24
3
5
34
33
1818
13
25
s99
s1616
32
7
9
19
38
15-2
8
6
36
s88
s66
16
10-4
42
1919

Media o festiwalu:

Smaki regionalne ukryte w zupie radioplus.com.pl

Kaszubska zupa brzadowa najlepsza www.dami24.pl

DYREKCJA, GRONO PEDAGOGICZNE I UCZNIOWIE ZESPOŁU SZKÓŁ SPOŻYWCZYCH I HOTELARSKICH W RADOMIU ZAPRASZAJĄ NA IX FESTIWAL ZUPY, KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ 31 MARCA 2017 ROKU /PIĄTEK/ W GODZINACH 10.30-15.00 W SIEDZIBIE NASZEJ SZKOŁY PRZY UL. ARMII LUDOWEJ 1 /OS. PRĘDOCINEK/ W RADOMIU.
W czasie festiwalu odbędzie się konkurs na najlepszą zupę. Uczniowie zaprezentują również ofertę edukacyjną placówki.

Zapraszamy również na Dni Otwarte Szkoły:

  • 31 marca 2017 r. (piątek) godz. 10.30-15.00
  • 01 kwietnia 2017 r. (sobota) godz. 9.00-13.00

ZIEMNIACZANA W RÓŻNYCH ODSŁONACH

  1. Słodki Amerykanin nagroda publiczności od restauracji "DWOREK SASKI"
  2. Zupa ziemniaczana z topinamburem
  3. Ziemniaczana eksplozja III miejsce
  4. Zielona ziemniaczanka
  5. Taka laka z ziemniaka
  6. Kremowe pyry z niespodzianką i chipsami z batata I miejsce
  7. Ziemniaczany Raj
  8. Szmaragdowy sekret nagroda specjalna od restauracji TEATRALNA
  9. Kapitan ziemniak z nutą rozmarynu
  10. Chrust na pierzynce nagroda specjalna od Gospodarstwa Sadowniczego TB - Tomasz Bankiewicz - KOMORÓW
  11. Zupa ziemniaczana z chorizo, bekonem w towarzystwie kulek serowo-ziemniaczanych II miejscenagroda specjalna od restauracji FUEGO
  12. Ziemniaczana fantazja z nutą mięty

fot. Klaudia Machowska kl. 1 HK

z47
pd5
z23
fzs1
z81
z68
z46
z9
z27
z6
z2
z82
z3
z17
z78
z49
z75
z32
fzs4-1
p5
z50
pd18
z15
P1010071z38
z64
z19
pd15
z61
z58
z29
z33
z63
z41
z38
z28
z60
pd3
z11
pd9
z65
z2
z40
z6
z1
z7
z44
z16
z37
z9
z80

 

08 kwietnia 2016 r. /piątek/ godz. 10.30-13.30

Patronat medialny:

DNI OTWARTE SZKOŁY:

08 kwietnia 2016 r.  /piątek/ godz. 10.30-17.00
09 kwietnia 2016 r. /sobota/ godz. 09.00-13.00

W programie m.in.:
prezentacja oferty edukacyjnej szkoły, 
degustacja i konkurs na najlepszą zupę FESTIWALU, 
Turniej Halowej Piłki Nożnej Chłopców o Puchar Dyrektora ZSSiH.  

ZUPY JARSKIE /przepisy/

1. Zupa z grzybów boczniaków z suszonymi pomidorami i parmezanowym chipsem - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
2. Zupa z soczewicy ze świeżą bazylią i tofu
3. Zupa ogrodnika
4. FLORAL PARADISE - II miejsce i nagroda publiczności
5. PAPRYKOWE SZALEŃSTWO
6. Zupa krem cebulowy
7. MARCHEWKOWO-JAŚMINOWA ROZKOSZ
8. Czosnkowy Freestyle - I miejsce
9. ZIELONO MI - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
10. „Hell’s plate” - III miejsce, wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
11. Zupa Salute
12.Krem z kalafiora z chrupiącą komosą ryżową - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji Oliwio i Teatralna

fot. Katarzyna i Patryk z 4zc, Justyna z 3 ga

fz58
fz60
fz49
fz40
fz42
fz15
fz39
fz11
fz28
fz31
fz64
fz14
fz36
fz55
fz3
fz56
fz62
fz18
fz12
fz26
fz54
fz7
fz6
fz22
fz30
fz33
fz59
fz27
fz24
fz53
fz47
fz38
fz57
fz29
fz34
fz1
fz9
fz44
fz46
fz51
fz48
fz52
fz8
fz19
fz43
fz25
fz10
fz32
fz63
fz35

Back to top