Tematem konkursu był "Chrzest i przyjęcie urodzinowe".
Wzięli w nim udział uczniowie naszej szkoły: Paulina (kucharz), Marcin (kucharz), Kinga (cukiernik), Karolina (kelner).
Zadaniem kucharzy było przygotowanie potraw z opracowanego wcześniej menu. Cukiernik przygotował tort i okazjonalny deser, kelner udekorował oraz nakrył stół stosowanie do okazji i proponowanego menu, przygotował również dwa coctaile (alkoholowy i bezalkoholowy).
Drużyna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich zdobyła III miejsce. Wręczone zostały także dwa wyróżnienia, z których jedno otrzymał nasz cukiernik Kinga z klasy III THB.
Przygotowaniami do konkursu kierowali nauczyciele przedmiotów zawodowych: M. Miedzińska, J. Pieczyńska J. Tkaczyk, Zn. Nowocień. Opiekę językową sprawowała P. Iwona Sobania.

01-03 kwietnia 2009 r. odbył się w Budapeszcie Międzynarodowy Konkurs Kulinarny na temat: "Przyjęcie weselne". Wzięli w nim udział uczniowie naszej szkoły: Maja 2thb, Aleksandra 3tżb, Artur 3tżb, Dagmara 3c.
Drużyna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich zdobyła III miejsce za smakowitość potraw.
Przygotowaniami do konkursu kierowali nauczyciele przedmiotów zawodowych: J.Tkaczyk, A. Pieczyńska, M. Miedzińska, Z. Nowocień. Gratulujemy!

30 marca 2007 r.
W konkursie brało udział 8 międzynarodowych drużyn min. z Danii, Finlandii, Słowacji i Niemiec.
Reprezentacja naszej szkoły w składzie: Agata, Karol, Robert, Iwona pod opieką Małgorzaty Miedzińskiej i Joanny Pieczyńskiej za przygotowanie potraw i udekorowanie stołu wielkanocnego zajęła III miejsce.
Gratulujemy. (fot. M. Miedzińska)

W dniach 7-10 kwietnia 2005 r. w szkole im. Karola Gundela odbywał się konkurs, którego uczestnikami byli uczniowie ze szkół gastronomiczno - hotelarskich z Węgier i kilku krajów europejskich (Austria, Finlandia, Dania, Niemcy, Słowacja i Polska).
Reprezentanci naszej szkoły zajęli trzecie miejsce w kategorii drużynowej. Uczennice: Justyna Owczarek i Ewelina Sałkiewicz zdobyły pierwszą nagrodę, za przygotowanie, prezentację i walory smakowe dania głównego.

Back to top