Lista osób zakwalifikowanych do X Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków – potrawy i desery wysokobiałkowe":

  1. Antoni Kozłowski ZSSiH Radom
  2. Martyna Wiatrak ZSSiH Radom
  3. Oliwia Hałdaś CKZiU Pionki
  4. Konrad Batur ZSP Białobrzegi
  5. Izabela Bąk ZSP Białobrzegi

Konkurs odbędzie się 23.11.2023 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. św. Brata Alberta 1 .
Spotkanie organizacyjne rozpocznie się o godz. 8.15 w bloku A II piętro. Rozpoczęcie konkursu o godz. 9.00. 

Poprzednie edycje:

Slajd5
Slajd19
Slajd11
Slajd76
Slajd82
Slajd48
Slajd10
Slajd66
Slajd14
Slajd44
Slajd57
Slajd20
Slajd74
Slajd58
Slajd64
Slajd49
Slajd56
Slajd22
Slajd4
Slajd81
Slajd23
Slajd33
Slajd6
Slajd55
Slajd70
Slajd30
Slajd53
Slajd13
Slajd63
Slajd17
Slajd69
Slajd1
Slajd3
Slajd43
Slajd16
Slajd77
Slajd52
Slajd27
Slajd83
Slajd72
Slajd41
Slajd39
Slajd54
Slajd71
Slajd59
Slajd46
Slajd7
Slajd79
Slajd68
Slajd15
Previous Next Play Pause

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – potrawy i desery wysokobiałkowe".
W tegorocznej edycji do dnia 20.10.2023 r. należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem dania zasadniczego i deseru wraz ze zdjęciami ( receptury należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły).
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 26.10.2023 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych.
Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.
Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska

Regulamin konkursu

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

POPRZEDNIE EDYCJE KONKURSU

W dniach 24-26 kwietnia 2023 roku odbył się finał XXVIII edycji turnieju, którego tematem przewodnim była "Współczesna Architektura". Do rywalizacji w trzecim etapie o miano najlepszego ucznia w zawodzie cukiernik zakwalifikowało się 17 uczniów. Zuzanna Gil z kl. 3C została laureatką tego konkursu. 
W pierwszej części uczniowie mogli wykazać się wiedzą teoretyczną i poczuć smak rywalizacji, w której mogli zdobyć 30 pkt. Największe emocje towarzyszyły uczestnikom drugiego dnia. Pod bacznym okiem jurorów finaliści wykonywali zadania praktyczne, a stawka była wysoka – 70 pkt. Spod wprawnych dłoni młodych adeptów rzemiosła wyłaniały się wspaniałe formy wykonywane min. z ciasta półcukierniczego, czekolady, karmelu czy masy marcepanowej.
Dzisiaj możemy już tylko podziwiać te piękne, choć nietrwałe dzieła na zdjęciach.
fot. i opieka M. Morawska

346142023_209300545298669_6527553749890571655_n
343787522_3060251227604882_8093558143314773248_n
343720911_1230279034544697_1383955381162277406_n
341250950_697980112127419_6656789453187877216_n
341704278_1600347643794524_5811920592935665427_n
341733802_1438064020270605_4887684894482940617_n
341740624_258991563156362_7720927043985755741_n
341746021_947540982954374_2259653591176997495_n
341774413_965840434441078_1926388051509134934_n
343945900_1339845790215042_6308863187285019134_n
343942753_754344236395084_2237079199847651671_n
343857918_1637583270021225_3280190065401300457_n
341777940_757586079249091_5516355026946733809_n
Previous Next Play Pause

Mateusz Wójcik z klasy 3 ka zajął trzecie miejsce w w VI Edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Mateusz przygotował roladki z łososia w nori z sosem jagodowo-miętowym z kawiorem molekularnym oraz serkiem śmietankowym i chipsem z parmezanu oraz kotlety rybne z boczkiem z sosem pomarańczowo - tymiankowym z ryżem ala risotto z chipsem z boczku, ze skóry ryby oraz limonki i z sałatką w fenkułem włoskim z marchwi groszku i orzechów laskowych.
Gratulujemy.

343846219_2225810640952199_6344320368063453229_n
343759901_220947940558968_3400051120766637688_n
343756617_148978674809076_3016700156999758366_n
343974074_272263528466082_7663914377489969838_n
343724328_6312493765460345_2397382217636565664_n
343744310_1642409626211715_1013553342237523817_n
343761282_2831477603656468_6054209117019570880_n
343850656_597732848969971_2535118636639832871_n
343755828_198419829183947_1599638802408070699_n
343750988_926980048521786_2905424589945147139_n
343840616_850177329785582_319454456181293144_n
343928249_786117759614870_4185730510273426191_n
343790449_971221243900603_4844689643568254757_n
343767143_891168231964238_388857655861006152_n
IMG_1055
343756973_1409941996507872_5423429101543805481_n
343758472_801373134737371_5509661207610364907_n
343881842_623803559260093_8756066553609872319_n
343191752_911405816751210_3843515694794006285_n
343801083_620732706262671_4882550571375146893_n
IMG_1059

Z radością informujemy, że Karolina Rylska z kl. 4 KZ, Aleks Kowalczyk z kl. 4 Zp, Jan Kundys z kl. 4 Zp zostali finalistami Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności.
Cele Olimpiady to podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności, konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas nauki oraz wynikających z rozwoju własnych pasji.

1
2
3
Previous Next Play Pause

W dniach 22- 24 marca 2023 r. odbyła się Olimpiada Wiedzy o Żywieniu pod patronatem Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Uczeń klasy 4 Gbp Maciej Woźniak zdobył tytuł FINALISTY! Maciejowi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów 🙂

337541729_6084851521636567_5271730658433710594_n
IMG_20230324_125652
IMG_20230323_100404
337541729_6084851521636567_5271730658433710594_n
IMG_20230328_181433
IMG_20230324_125652
IMG_20230327_175515
IMG_20230323_100404
337538881_2309104069258197_6365083425051006931_n
Previous Next Play Pause

W dniu 15 marca dwójka naszych uczniów Zuzanna Chrzanowska i Aleks Kowalczyk uczestniczyło w wojewódzkim etapie IX Olimpiady Solidarności w Warszawie.
Dziękujemy za solidne przygotowanie się do konkursu i godne reprezentowanie naszej szkoły!

aa6
1aaaa
Previous Next Play Pause

Tematem tegorocznego turnieju są „Wariacje kulinarne z rybami w roli głównej”.

fot. M. Miedzińska

IMG_20230126_105816_resized_20230126_030254738
IMG_20230126_105603_resized_20230126_030331950
IMG_20230126_112000_resized_20230126_030253618
IMG_20230126_091926_resized_20230126_030412113
IMG_20230126_082651_resized_20230126_030413441
IMG_20230126_112031_resized_20230126_030251397
20230126_104856
20230126_104904
IMG_20230126_094748_resized_20230126_030333038
20230126_104943
20230126_101025
IMG_20230126_111956_resized_20230126_030252535
20230126_104925
IMG_20230126_091936_resized_20230126_030335259
IMG_20230126_081714_resized_20230126_030503266
IMG_20230126_112035_resized_20230126_030210888
IMG_20230126_105636_resized_20230126_030330869
20230126_104917
IMG_20230126_091915_resized_20230126_030410754
IMG_20230126_105756_resized_20230126_030255789
20230126_101442
IMG_20230126_112041_resized_20230126_030212048
IMG_20230126_091751_resized_20230126_030414532
IMG_20230126_112136_resized_20230126_030215343
IMG_20230126_081725_resized_20230126_030502122
20230126_101415
20230126_104937
IMG_20230126_092012_resized_20230126_030334140
Previous Next Play Pause

IMG_20230126_081725_resized_20230126_030502122
20230126_104943
20230126_101025
IMG_20230126_091915_resized_20230126_030410754
IMG_20230126_111956_resized_20230126_030252535
20230126_104856
IMG_20230126_105636_resized_20230126_030330869
IMG_20230126_112136_resized_20230126_030215343
20230126_104904
IMG_20230126_105816_resized_20230126_030254738
IMG_20230126_112035_resized_20230126_030210888
IMG_20230126_091926_resized_20230126_030412113
IMG_20230126_105603_resized_20230126_030331950
IMG_20230126_094748_resized_20230126_030333038
IMG_20230126_112000_resized_20230126_030253618
IMG_20230126_091751_resized_20230126_030414532
IMG_20230126_081714_resized_20230126_030503266
20230126_104937
20230126_101442
20230126_101415
IMG_20230126_112041_resized_20230126_030212048
IMG_20230126_082651_resized_20230126_030413441
IMG_20230126_112031_resized_20230126_030251397
IMG_20230126_105756_resized_20230126_030255789
20230126_104925
IMG_20230126_091936_resized_20230126_030335259
20230126_104917
IMG_20230126_092012_resized_20230126_030334140

Z radością informujemy, że troje uczniów naszej szkoły zakwalifikowało się do etapu centralnego Olimpiady Wiedzy o Żywności. Są to Karolina Rylska z kl. 4KZ oraz Aleks Kowalczyk i Jan Kundys z kl. 4Zp.
Ostatni etap olimpiady odbędzie się w marcu.
Powodzenia!

W roku szkolnym 2022/2023 uczniowie szkół średnich biorą udział w jubileuszowej X Olimpiadzie Wiedzy o Turystyce, której tematem przewodnim jest turystyka miejska.
Według Światowej Organizacji Turystyki miasta są celem większości podróży realizowanych w ciągu roku i najważniejszymi miejscami recepcji turystycznej.
Celem organizatorów jubileuszowej edycji olimpiady, jest zainteresowanie uczestników poznaniem dziedzictwa, zabytków, architektury, tematycznych dzielnic i szlaków, a także różnymi formami aktywności turystycznej podejmowanymi w przestrzeni miejskiej, zwrócenie uwagi na cele realizowane przez turystów podczas pobytów w mieście, również weekendowych tzw. city-break, na ich uczestnictwo w różnych wydarzeniach rozrywkowych, kulturalnych, sportowych itp.
Uczestnicy olimpiady mają możliwość podzielenia się swoją wiedzą na temat różnych produktów turystycznych i form turystyki miejskiej, a zadaniem finalistów będzie zaprezentowanie własnego pomysłu „Jak sprzedać miasto?” zgodnie z koncepcją marketingu-mix.
W etapie okręgowym, który odbył się w Warszawie naszą szkołę reprezentowali Igor i Mikołaj z klasy 4OTp. 

322949642_465688605777050_6763549030759162137_n
323009941_1537570159989141_2894387491511786430_n
323111009_1637151743421554_8126084015877437105_n
Previous Next Play Pause

I miejsce zajął Mateusz Wójcik z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu,

II miejsce Zlata Dubovik z Niepublicznego Technikum Zawodowego w Kielcach,

III miejsce Wiktoria Janus z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

GRATULUJEMY :)

63
5
4
III miejsce
50
I m_1
37
II miejsce
33
39
65
27
I miejsce
25
1_m2
40
48
64
28
67
62
2_m_3
34
59
29
III_m_2
2_m_4
53
III_m_1
30
66
49
38
Previous Next Play Pause

IMG_0477
49
15
32
55
13
1_m2
2
I miejsce
49
25
4
76
62
48
5
29
6
38
14
39
7
37
16
41
35
22
53
IMG_0482
5
4
27
70
52
I m_1
12
11
66
15
40
41
25
68
40
8
18
19
48
60
17

Brawo!!! Adam Kwiatkowski z klasy 4OTp dostał się do finału Konkursu Wiedzy o Piłce Nożnej - Poznaj Polskę na Sportowo, rekomendowanego przez Ministerstwo Edukacji i Nauki. Drugi etap odbył się w Warszawie.
Adam będzie reprezentował województwo mazowieckie w trzecim, ostatnim etapie 17 listopada 2022 r. (czwartek) o godzinie 20.15 w TVP 1.
Zapraszamy do oglądania i kibicowania.

 

1. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom
2. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego – Kielce
3. Niepubliczne Technikum Zawodowe - Kielce
4. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego – Pionki
5. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom

Konkurs odbędzie się 17.11.2022 (czwartek).
Zbiórka zespołów o godzinie 8.15. Rozpoczęcie konkursu o godzinie 9.00 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).
Serdecznie gratulujemy i zapraszamy.
Organizatorzy konkursu

Miło nam poinformować, że drużyna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich zajęła III miejsce w turnieju finałowym Radomskiej Olimpiady Młodzieży szkół średnich w piłce nożnej dziewcząt.
W turnieju wzięły udział:
1. Bujanowicz Nikola kl.1C
2. Cudzich Wiktoria kl.4KZ
3. Jaśkiewicz Nadia kl.4GB
4. Jaworska Patrycja kl.4KZ
5. Kowalczuk Angelika kl.1H
6. Pawelec Zuzanna kl.2OTK
7. Rylska Karolina kl.4KZ
8. Słowińska Maria kl.1GB
9. Więcaszek Zofia kl.1GB
10. Zbiciak Wiktoria kl.2GA
Opiekun: P. Kamila Marecka
Serdecznie gratulujemy.

Back to top