W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH & CARRY W PIASECZNIE
realizowany w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego"
AKADEMIA BARMAŃSKA, TRENER: JACEK SOKOŁOWSKI
Zobacz również: 🥦KUCHARZ Z ELEMENTAMI DIETETYKI🥦 + EGZAMIN
Sport, zabawa i przygoda życia? Tak! Pierwszy krok do kariery w turystyce!
2 dni intensywnego treningu i zabaw w grupie otwartych, uśmiechniętych i pełnych energii uczestników.
Pani Małgosia i Pani Beata, nauczycielki przedmiotów zawodowych poznają nowe połączenia smaków, uczą się wykorzystywać modne nowoczesne formy i nowe sposoby składania i dekorowania mini deserków w Akademii tortownia.pl
źródło: https://www.facebook.com/tortownia/photos/a.2322046827825788/2322046911159113/?type=3&theater
Praca, przygoda, pasja! … Tak w skrócie można opisać, na czym polega praca Animatora! Jest to praca niezwykle pozytywna – niosąca radość, uśmiech, szczęście.
Kurs Animatora Czasu Wolnego to najlepszy początek do rozpoczęcia pracy jako Animator Zabaw.
W sobotę, 17 marca szkolenie dla nauczycieli z protokołu dyplomatycznego, etykiety i zasad urzędniczego savoir - vivre'u przeprowadził wieloletni pracownik Protokołu Dyplomatycznego Ministerstwa Spraw Zagranicznych, współorganizator i uczestnik wizyt najwyższego szczebla i uroczystości państwowych Pan Grzegorz Chmielewski.
Szanowni Państwo, informujemy, że Akademia Animatorów w Radomiu jest potwierdzona!
Zajęcia odbywać się będą na sali gimnastycznej w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich ul. Armii Ludowej 1 w godzinach 9:00 - 16:00.
Uprzejmie prosimy o punktualność! Przydatne będzie wygodne ubranie i obuwie (szkolenie składa się m. in. z części ruchowej- tańców animacyjnych, elementów fitnessu itd., dlatego obuwie sportowe jest niezbędne!), notatniki i artykuły piśmiennicze. Sugerujemy zabranie dużej ilości wody do picia, dodatkowej kanapki jako zastrzyku energii, mnóstwa uśmiechu i dobrego humoru :)
Pozdrawiamy, Zespół Akademii Rainbow.
Dyrekcja Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich ogłasza nabór kandydatów do udziału w projekcie „Inteligentne specjalizacje motorem rozwoju lokalnego rynku pracy”. Rekrutacja odbędzie się w terminie 06.03 do 10.03.2017.
Projekt obejmuje szkolenie z zakresu HACCP oraz staż dla uczniów i uczennic w następujących zawodach:
Zasadnicza szkoła zawodowa:
- Cukiernik
- Kucharz
Technikum:
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Kelner – barista
- Technik technologii żywności – przetwórstwo mleka
Projekt skierowany jest głównie do uczniów klas drugich zasadniczej szkoły zawodowej i trzecich technikum.
Warunkiem uczestniczenia w rekrutacji jest poprawne wypełnienie dokumentów (formularza zgłoszeniowego, deklaracji uczestnictwa i oświadczenia uczestnika o przetwarzaniu danych osobowych). Naboru uczestników dokona Komisja Rekrutacyjna zgodnie z obowiązującym regulaminem (jest dostępny na stronie szkoły).
Uczniowie z naszej szkoły pod opieką profesora Zbigniewa Nowocienia uczestniczyli w warsztatach kulinarnych zatytułowanych „Pierwsze kroki w kuchni”. Szkolenie było prowadzone przez słynnego mistrza sztuki kulinarnej Kurta Schellera wraz z Ewą Olejniczak-szefową w Hotelu „Intercontinental”, który wcześniej figurował pod nazwą Jan III Sobieski. Warsztaty odbywały się w Akademii przy ul. Międzynarodowej w Warszawie. Ze względu na dużą ilość osób chętnych wyjazd został zorganizowany w dwóch terminach.
Pierwsze Warsztaty Kulinarne odbyły się w dniu 14 listopada 2014 r.
Piętnastoosobowa grupa podczas szkolenia uczestniczyła w pokazach oraz zajęciach praktycznych.
Program obejmował:
POKAZ: Sposoby krojenia ziemniaków, mus czekoladowy po szwajcarsku
ZAJĘCIA PRAKTYCZNE: rozbiór kurczaka filetowanie pstrąga, sałatka orientalna, bulion z tostem na ostro, duszony pstrąg w sosie cytrynowym, kurczak curry po tajsku, fondant
Pokaz kulinarny w wykonaniu Kurta Schellera dostarczył wielu emocji! Uczestnicy byli pod ogromny wrażeniem, jak z produktów często spotykanych, można stworzyć coś niezwykłego. Konsumpcja własnoręcznie wykonanych dań była zwieńczeniem kulinarnych zmagań. Poza warsztatami można było zobaczyć wystawę zdjęć Mistrza związanych z jego pasją do gotowania. Do dyspozycji kursantów była również biblioteczka Schellera, która zawiera szeroki zbiór pozycji kulinarnych w różnych językach.
Słuchacze nauczyli się krok po kroku jak przyrządzać poszczególne dania oraz zdobyli szeroką wiedzę z zakresu metod gotowania. Każdy uczestnik, poprzez aktywny udział, pod okiem samego Mistrza lub asystentów mógł odkryć swoje niepowtarzalne, ukryte talenty kulinarne.
Drugie Warsztaty Kulinarne odbyły się 10 grudnia 2014 r.
Kolejna tura uczestników miała okazję ujrzeć pokaz w wykonaniu Kurta Schellera, który uwzględniał demonstrację przygotowania sufletu czekoladowego.
W czasie zajęć praktycznych uczestnicy wykonywali takie czynności jak: rozbiór kurczaka, filetowanie pstrąga, duszony pstrąg w sosie pieczarkowym, kurczak pieczony w niskiej temperaturze, sałatka Cesar, bulion warzywny tiramisu
Podnoszenie kompetencji w branży gastronomicznej przez nauczycieli przedmiotów zawodowych w Pomorskiej Akademii Kulinarnej.
Strona 1 z 2
- start
- Poprzedni artykuł
- 1
- 2
- Następny artykuł
- koniec