Zasady podejmowania pracy w Polsce i za granicą
"Start zawodowy młodzieży" - spotkanie z pracownikami Powiatowego Urzędu Pracy
"Podejmowanie pracy za granicą" - spotkanie z pracownikami Wojewódzkiego Urzędu Pracy
MAŁGORZATA GÓRECKA Z TYTUŁEM FINALISTKI OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI
Małgorzata Górecka z klasy 4 Ga została finalistką XXVI OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI.
Dzięki swojej wytężonej pracy ma zagwarantowane miejsce na wybranej przez siebie uczelni żywieniowej.
Małgosi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!!
Wielkanocny konkurs językowo-kulinarny dla uczniów szkół podstawowych
Serdecznie zapraszamy uczniów szkół podstawowych z klas 7 i 8 do udziału w konkursie językowo-kulinarnym.
Czekają atrakcyjne nagrody!
Wszystkie informacje dotyczące konkursu dostępne w załącznikach.
Koordynatorzy konkursu: Karolina Męzik-Sieczkowska, Iwona Sobania
Obchody NARODOWEGO DNIA PAMIĘCI ŻOŁNIERZY WYKLĘTYCH
3 marca w bibliotece szkolnej odbyły się obchody NARODOWEGO DNIA PAMIĘCI ŻOŁNIERZY WYKLĘTYCH. Uczniowie obejrzeli film pt. „Przystanek Historia - Żołnierze Wyklęci", a następnie uczestniczyli w konkursie.
Adrianna Lao, Olga Pirosz, Alicja Rdzanek uczennice klasy 4Z, Aleksandra Górka, Nina Szczęsna, Emilia Korcz, Jakub Kozakiewicz uczniowie klasy 4HK odpowiedzieli bezbłędnie na wszystkie pytania i zostali wyróżnieni nagrodami.
Zwycięzcom składamy gratulacje, a pozostałym uczestnikom dziękujemy za udział w obchodach NARODOWEGO DNIA PAMIĘCI ŻOŁNIERZYWYKLĘTYCH. Panu Michałowi Borodziukowi, bardzo dziękujemy za ciekawy wstęp i rys historyczny.
Zapraszamy do udziału w kolejnych akcjach organizowanych w bibliotece szkolnej.
Organizatorzy nauczyciele bibliotekarze i p. Anna Skałbania
#PomagamyUkrainie
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu od środy, 2 marca, w godz. 12.00 – 15.00 będzie nieodpłatnie wydawał obiady obywatelom Ukrainy w swojej stołówce przy ul. Sienkiewicza 7. Posiłki będą przygotowywać uczniowie i nauczyciele.
Kuchnia śląska w Radomiu
V Edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap okręgowy odbył się 28 lutego 2022 roku w Radomiu w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich.
Temat tegorocznej edycji konkursu były „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Turniej składał się z dwóch etapów - etap pierwszy, część pisemna - test teoretyczny, etap drugi, część praktyczna, w której każdy uczestnik sporządzał dwie porcje dania zasadniczego związanego z tematem przewodnim konkursu. Jury oceniało organizację i higienę pracy, sporządzanie i ekspedycję potraw.
1 miejsce zajęła Natalia Bekier z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
2 miejsce Natalia Kowalczyk z Branżowej Szkoły Rzemieślniczej I stopnia w Lublinie
3 miejsce Aleksandra Traczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach
4 miejsce Krystian Kamiński z Branżowej Szkoły Rzemieślnicze I stopnia w Lublinie
Nagrody w tegorocznym Turnieju zostały ufundowane przez Restaurację Paragraf, Restaurację Teatralna, Restaurację Beef Stekhouse, Restaurację Łyżka i Widelec.
Wszystkim uczestnikom jeszcze raz serdecznie gratulujemy, a restauratorom dziękujemy za pomoc w organizacji wojewódzkiego etapu Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Organizatorzy M. Miedzińska, J. Tkaczyk, M. Domagała,