21 lutego 2013 roku odbyły się Mistrzostwa Uczniów Szkół Cukierniczych na targach Expo Sweet w Warszawie. Wzięło w nich udział 12 drużyn wyłonionych w ogólnopolskich eliminacjach spośród 50 zgłoszonych.
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy 2C: Monika i Krzysztof, których przygotowywała p. Beata Świąder. Pomocą technologiczną służyła firma ECO TRADE z Gliwic. Tematem przewodnim prac konkursowych była „Woda – źródło życia”. Zadaniem uczestników było przygotowanie sześciu jednakowych deserów na talerzu oraz tortu okolicznościowego w wersji pełnowymiarowej i mniejszej nieudekorowanej wersji do degustacji. Przebiegowi rywalizacji towarzyszył doping z wypełnionych po brzegi trybun. Prace młodych adeptów oceniało dostojne jury.
Monika i Krzysztof otrzymali dyplomy i medale za udział w tegorocznych Mistrzostwach. Szkoła otrzymała puchar i duże ilości czekolady za wspaniałe wsparcie z trybun.

  

Back to top