Od 15 do 20 października 2024 r. we współpracy z Fundacją Jeden Uniwersytet oraz Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu organizujemy na terenie Naszej Szkoły, cykl szkoleń i warsztatów dla naszych uczniów.
Wśród nich: 

  • zajęcia edukacyjne prowadzone przez pracowników Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu na temat walorów odżywczych oraz promocji spożycia ryb pochodzących z polskich wód śródlądowych;
  • warsztaty szkoleniowe prowadzone przez kucharzy działających w idei slowfood;
  • wykłady prowadzone przez dietetyka na temat wartości odżywczej ryb słodkowodnych cennych z natury
  • spotkanie z szefem kuchni Mikołajem Reyem pochodzącym z Francji smakoszem i entuzjastą wyzwań gastronomicznych;
  • sposoby przygotowania i degustacji potraw wykonanych z ryb cennych małocennych (płoć, okoń, leszcz, węgorz europejski, sandacz);
  • weekendowe spotkania z mieszkańcami Radomia nad zalewem Borki gdzie serdecznie zapraszamy całe rodziny, przyjaciół i sympatyków ZSSIH w dniach 19-20 października 2024 r. (sobota-niedziela).

Zapraszamy do udziału.

img_8_1729021906913
img_1_1729021857669
img_6_1729021892521
img_13_1729021943113
img_11_1729021929305
img_16_1729021960086
img_12_1729021936003
img_3_1729021876716
img_2_1729021865772
img_15_1729021949485
img_10_1729021920973
img_5_1729021885226

Back to top