TYM RAZEM W ROLI GŁÓWNEJ MIĘSO DZIKICH PTAKÓW
i degustacja potraw z dziczyzny.
Prelekcję prowadzili przedstawiciele Polskiego Związku Łowieckiego Okręg Radom:
Pan Damian Gawlik
Pani Marzanna Adamczyk
Pani Jolanta Ścibor-Perendyk
W naszej szkole rozpoczęły się dwa tygodnie Wariacji Kulinarnych z DZICZYZNĄ w roli głównej.
Uczniowie sporządzają potrawy z wykorzystaniem dziczyzny i dobierają nich dodatki.
WYKORZYSTUJĄ MIĘSO Z DZIKA, SARNY I DANIELA.
Szkolenie prowadzą P. Zbigniew Nowociń i P. Jarosław Wojciechowski, a receptury przygotowała P. Marzena Wnęt.
Od 26.11.2024 do 6.12.2024 na terenie naszej szkoły będą odbywały się szkolenia kulinarne, prezentacje, konkursy oraz degustacje potraw z dziczyzny.
W programie m.in.:
Szkolenie z wykorzystaniem mięs dziczyzny typu: dzik, sarna, jeleń.
Prezentacje potraw z dziczyzny i prelekcja przedstawiciela Polskiego Związku Łowieckiego Okręg Radom.
Konkurs kulinarny z wykorzystaniem mięsa dziczyzny.
Cześć! Z tej strony Nela i Nikola.
Podczas naszego stażu we Włoszech pracujemy w czterogwiazdkowym hotelu Sovrana, który jest dostępny dla gości ze swoimi pupilami.
W naszej pracy zajmujemy się głównie przygotowywaniem pokoi do użytku gościa. Jednak poza jednostkami hotelowymi dbamy też o czystość części ogólnodostępnej. Nasza praca jest przyjemna oraz jesteśmy miło zaskoczone tym jak bardzo przyjaźni są nasi współpracownicy.
Pozdrawiamy z pięknego Rimini.
Odbywamy staż w restauracji LIDO.
Zajmujemy się tam między innymi krojeniem i grillowaniem warzyw oraz panierowaniem owoców morza. Przygotowujemy również salę przed przybyciem gości: nakrywamy stoły, przygotowujemy parmezan oraz chleb, podajemy napoje. Restauracja w której pracujemy słynie głównie z makaronu, pizzy i owoców morza.
Pozdrawiamy ze słonecznej Italii, stażystki Patrycja i Maja.