II śniadanie w szkole
Zestaw I | ||
Pumpernikiel z masłem, kiełkami, serem pleśniowym camembert, pomidorami suszonymi w oleju i rukolą + sok marchwiowo-jabłkowy, banan, winogrona |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 9 g Tłuszcz 9 g Węglowodany 71 g Błonnik 11 g |
|
Zestaw II | ||
Bułka pełnoziarnista z masłem, zieloną sałatą, pomidorem, mozzarellą i bazylią + marchew, gruszka, woda mineralna |
Wartość energetyczna 400 kcal Wartość odżywcza: Białko 17 g Tłuszcz 16 g Węglowodany 54 g Błonnik 9 g |
|
Zestaw III | ||
Bułka pełnoziarnista z masłem, czerwoną sałatą, serem żółtym, schabem pieczonym, pomidorem i roszponką + jogurt naturalny, musli, kiwi, pomarańcza |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 18 g Tłuszcz 12 g Węglowodany 67 g Błonnik 8 g |
|
Zestaw IV | ||
Chleb pełnoziarnisty z masłem, roszponką, jajkiem na twardo, kolorowym pieprzem, rukolą i czerwoną papryką + kefir, banan, grejpfrut |
Wartość energetyczna 360 kcal Wartość odżywcza: Białko 13 g Tłuszcz 11 g Węglowodany 59 g Błonnik 8 g |
|
Zestaw V | ||
Tortilla z sałatą zieloną, awokado, ziarnami słonecznika, żółtą i czerwoną papryką + jabłko, śliwki, morele suszone, woda mineralna |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 15 g Tłuszcz 10 g Węglowodany 74 g Błonnik 8 g |
|
Zestaw VI | ||
Sałatka z ryżem, tuńczykiem w oleju, czarnymi oliwkami, żółtą i czerwoną papryką, szczypiorkiem i oregano + sok jabłkowy, pomidorki koktajlowe, ogórki |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 12 g Tłuszcz 4 g Węglowodany 87 g Błonnik 3 g |
|
Zestaw VII | ||
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, szynką drobiową, czerwoną, żółtą i zieloną papryką, natką pietruszki, kolorowym pieprzem i oliwą z oliwek + owocowa herbata, jabłko |
Wartość energetyczna 400 kcal Wartość odżywcza: Białko 16 g Tłuszcz 15 g Węglowodany 53 g Błonnik 4 g |
|
Zestaw VIII | ||
Chleb żytni z masłem, czerwoną sałatą, serem twarogowym, rzodkiewką, świeżym oregano i ziarnami dyni + czerwona papryka, ogórek, marchew, woda mineralna |
Wartość energetyczna 390 kcal Wartość odżywcza: Białko 18 g Tłuszcz 11 g Węglowodany 66 g Błonnik 13 g |
|
Zestaw IX | ||
Twarożek, jogurt naturalny, świeże zioła + chleb pełnoziarnisty, zielona sałata, rzodkiewka, zielona papryka, sok pomarańczowy |
Wartość energetyczna 430 kcal Wartość odżywcza: Białko 27 g Tłuszcz 9 g Węglowodany 65 g Błonnik 6 g |
|
Zestaw X | ||
Maślanka naturalna z kiwi, musli, rodzynkami, orzechami laskowymi i nasionami goji + czerwona papryka, ogórek, filet pieczony, herbata zielona z miętą i cytryną |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 20 g Tłuszcz 10 g Węglowodany 70 g Błonnik 8 g |
|
Zestaw XI | ||
Bułka ciemna z ziarnem, masłem, roszponką, łososiem wędzonym, kiełkami i czerwoną papryką + mango, rodzynki, orzechy, morwa biała, owocowa herbata |
Wartość energetyczna 360 kcal Wartość odżywcza: Białko 14 g Tłuszcz 14 g Węglowodany 51 g Błonnik 7 g |
|
Zestaw XII | ||
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, serem feta, zielonymi oliwkami, pomidorami, zieloną sałatą i świeżymi ziołami + banan, jogurt naturalny, płatki owsiane, nasiona goji |
Wartość energetyczna 420 kcal Wartość odżywcza: Białko 17 g Tłuszcz 12 g Węglowodany 67 g Błonnik 5 g |