4
2
3

Uczennica klasy 5KZ Weronika Błaszczyk uzyskała tytuł laureatki Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności.
20 i 21 marca 2025 roku odbył się finał XXVI Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Organizatorem Olimpiady jest Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Katedra Jakości i Bezpieczeństwa Żywności z siedzibą Komitetu Głównego w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
W eliminacjach szkolnych brało udział 1183 uczniów z 68 szkół. W etapie okręgowym uczestniczyło 251 uczniów z 56 szkół. Do finału zakwalifikowano 50 uczniów z 19 szkół, w tym uczennicę ZSSiH, Weronikę.
W pierwszym dniu olimpiady uczniowie rozwiązywali test. Z tego etapu wyłoniono siedmioro laureatów, którzy zdobyli największą ilość punktów. Grupa uczestników przystąpiła do etapu ustnego, który składał się z 2 części. W pierwszej części finaliści odpowiadali na pytania indywidualne z bloku technologii żywności i wspólne z bloków: przetwórstwa spożywczego, analitycznego i ekonomicznego.
Gratulacje dla Weroniki na którą czekają indeksy wielu uczelni na kierunkach dotyczących produkcji żywności, oceny jej jakości, dietetyki.

aIMG_5640
Obraz 24.03.2025, godz. 21.10
aIMG_5593
aIMG_5588
aIMG_5610
aObraz 24.03.2025, godz. 21.11 (1)
Previous Next Play Pause

aIMG_5593
aIMG_5610
aIMG_5588
Obraz 24.03.2025, godz. 21.11
aObraz 24.03.2025, godz. 21.11 (1)
Obraz 24.03.2025, godz. 21.10
IMG_5599
aIMG_5640

Wspaniałe wieści z Gdyni, gdzie w dniach 20-22 marca odbywał się Finał XXIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Nasza uczennica Daria Kowalska z klasy 5G uzyskała TYTUŁ FINALISTY!!!
W tegorocznej olimpiadzie w etapie szkolnym wzięło udział 6 tys. uczestników, w etapie okręgowym 684, a ścisłym finale 59. Tematyką wiodącą tegorocznej olimpiady była „Żywność wspierająca odporność”.
Jak wyglądały zmagania?
Etap centralny składa się z części pisemnej i części praktycznej. Część pisemna obejmuje rozwiązanie testu, na który składają się zadania tematyki wiodącej, z zakresu obsługi konsumenta i gastronomii oraz nauki o żywności i żywieniu. Część praktyczna obejmuje wykonanie zadania polegającego na: sporządzaniu i ekspedycji dań (zup, potraw zimnych, gorących, deserów i napojów), serwowaniu dań i napojów, organizowaniu i wykonywaniu usług gastronomicznych.
Uzyskany tytuł uprawnia do zwolnienia z części pisemnej egzaminu zawodowego oraz zwolnienia z postępowania kwalifikacyjnego na wyższe uczelnie.
Gratulacje dla Darii!!!

2
4
1
3
IMG_20250326_101835
IMG_20250322_130753 (1)
IMG_20250326_101840

I miejsce - Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia w Lublinie

II miejsce - branżowa szkoła I stopnia w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

III miejsce - ex aequo - Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia w Lublinie i branżowa szkoła I stopnia w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu

IMG_20250130_123937_edit_10371017915605_resized_20250130_071507409
IMG_20250130_112934_edit_11118472192574_resized_20250130_071700672
IMG_20250130_095516_resized_20250130_071850630
IMG_20250130_112809_resized_20250130_071702099
IMG_20250130_104143_resized_20250130_071814031
IMG_20250130_095459_edit_11349580564414_resized_20250130_071851892
IMG_20250130_123705_edit_10540812930683
IMG_20250130_123840_edit_10438163734865_resized_20250130_071508059
IMG_20250130_112622_resized_20250130_071704657
IMG_20250130_123747_edit_10472930807776_resized_20250130_071507759
IMG_20250130_104026_resized_20250130_071817912
IMG_20250130_090141_resized_20250130_071931876
IMG_20250130_095418_edit_11291920983172_resized_20250130_071928107
IMG_20250130_112248_resized_20250130_071740436
IMG_20250130_112024_resized_20250130_071742185
Previous Next Play Pause

IMG_20250130_123137_resized_20250130_071622884
IMG_20250130_095418_edit_11291920983172_resized_20250130_071928107
IMG_20250130_095354_resized_20250130_071929661
IMG_20250130_095418_edit_11291920983172_resized_20250130_071928107
IMG_20250130_111933_resized_20250130_071744823
IMG_20250130_123557_edit_10693871656701_resized_20250130_071547014
IMG_20250130_112024_resized_20250130_071742185
IMG_20250130_123609_edit_10650339195770_resized_20250130_071546640
IMG_20250130_095430_edit_11307647177441_resized_20250130_071928866
IMG_20250130_090141_resized_20250130_071931876
IMG_20250130_112809_resized_20250130_071702099
IMG_20250130_123840_edit_10438163734865_resized_20250130_071508059
IMG_20250130_095354_resized_20250130_071929661
IMG_20250130_104128_resized_20250130_071815357
IMG_20250130_095459_edit_11349580564414_resized_20250130_071851892
IMG_20250130_104143_resized_20250130_071814031
IMG_20250130_112248_resized_20250130_071740436
IMG_20250130_124141_edit_10348630474462_resized_20250130_071506854
IMG_20250130_095409_edit_11374553470660_resized_20250130_071930909
IMG_20250130_123937_edit_10371017915605_resized_20250130_071507409
IMG_20250130_104108_resized_20250130_071816674
IMG_20250130_110518_resized_20250130_071743550
IMG_20250130_123535_resized_20250130_071547814
IMG_20250130_123400_edit_10947803467600_resized_20250130_071621321
IMG_20250130_123659_edit_10576394992657
IMG_20250130_123332_edit_11001051985821_resized_20250130_071620601
IMG_20250130_104026_resized_20250130_071817912
IMG_20250130_123705_edit_10540812930683
IMG_20250130_123747_edit_10472930807776_resized_20250130_071507759
IMG_20250130_104015_edit_11264982363906_resized_20250130_071850131
IMG_20250130_104039_resized_20250130_071812682
IMG_20250130_112815_resized_20250130_071703384
IMG_20250130_123105_edit_11072870698831_resized_20250130_071701624
IMG_20250130_104313_edit_11199758275895_resized_20250130_071746071
IMG_20250130_123510_edit_10876596086882_resized_20250130_071547477
IMG_20250130_090141_resized_20250130_071931876
IMG_20250130_123306_resized_20250130_071623897
IMG_20250130_112622_resized_20250130_071704657
IMG_20250130_095430_edit_11307647177441_resized_20250130_071928866
IMG_20250130_095436_resized_20250130_071852983
IMG_20250130_123402_edit_10931882276456_resized_20250130_071622027
IMG_20250130_095409_edit_11374553470660_resized_20250130_071930909
IMG_20250130_095516_resized_20250130_071850630
IMG_20250130_095454_edit_11329106952437_resized_20250130_071852364
IMG_20250130_112934_edit_11118472192574_resized_20250130_071700672

Z wielką dumą i radością informujemy, że Julia Michałowska (uczennica klasy IVOTK) w roku szkolnym 2023/2024 uzyskała najwyższą średnią ocen w naszej szkole i dnia 4 grudnia 2024 roku, po raz drugi została uhonorowana Stypendium Prezesa Rady Ministrów.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów! Otrzymanie tak prestiżowego stypendium niech stanowi zachętę do dalszego rozwoju.

1000017651
1000017720
Previous Next Play Pause

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu serdecznie zaprasza do udziału uczniów klas III Kucharz w VII Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz (etap wojewódzki).
Zgłoszenie należy (do II etapu konkursu) przesłać do dnia 17.01.2025 r. pod adres: Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich ul. Św. Brata Alberta 1 26-600 Radom lub drogą elektroniczną wysłać (Załącznik 1) po zeskanowaniu pod adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 30.01.2025 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. W razie pytań co do II etapu można się kontaktować z Panią Małgorzatą Miedzińską tel. 607 916 678. Tematem tegorocznego Turnieju to „INSPIRACJE KULINARNE KLASYCZNEJ KUCHNI WŁOSKIEJ"

REGULAMIN

Załącznik 1

Załącznik 1a

W VII-ej edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz, nasi uczniowie zajęli I i II miejsce:
I miejsce – Jakub Kochański – z klasy III K a,
II miejsce – Szymon Bartosiak – z klasy III K a
Tematem wiodącym konkursu w roku szkolnym 2023/2024 były: „POTRAWY W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE Z REGIONU POCHODZENIA UCZESTNIKÓW TURNIEJU”
Jakub Kochański przygotował: pieczarkę nadziewaną  (zakąska)  i sójki mazowieckie (danie zasadnicze).
Szymon Bartosiak Przygotował: schab z kiszoną kapustą (zakąska) i wątróbkę z pieczonym jabłkiem (danie zasadnicze).

GRATULUJEMY i życzymy dalszych sukcesów:)

IMG_10
IMG_12
Screenshot_2024-04-18-21-14-43-18
IMG_06
IMG_08
IMG20240418105542
IMG_05
IMG_09
IMG_11
IMG_13
Previous Next Play Pause

IMG_16
IMG_12
IMG_03
IMG_13
IMG_08
IMG_15
IMG_14
IMG_06
IMG_04
Screenshot_2024-04-18-21-14-43-18
IMG_17
IMG_07
IMG_05
IMG_11
IMG20240418105542
IMG_10
IMG_09
IMG_18
IMG_01
IMG_02

W dniach 18 – 20 marca 2024 roku we Wrocławiu odbył się Ogólnopolski etap XXIX edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik.
Temat przewodni tegorocznego Turnieju brzmiał - „Polscy olimpijczycy”.
Do rywalizacji przystąpiło 20 uczestników z całej Polski, w części teoretycznej napisali oni test, a w części praktycznej mieli oni do wykonania tort, monoporcje , 4 figurki oraz eksponat cukierniczy. Ostatniego dnia, w środę – 20 marca 2024 roku, we wrocławskim ratuszu odbyła się gala, inaugurująca XXIX edycję Turnieju, podczas której wręczano nagrody, dyplomy i puchary zwycięzcom i uczestnikom. Uczennica naszej szkoły z klasy 3ckb - Amelia Drela zdobyła trzecie miejsce oraz uzyskała tytuł laureata, otrzymała również puchar, dyplom i nagrody. Jako laureatka będzie zwolniona z części teoretycznej egzaminu zawodowego. Amelce serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

wrocc5
3
4
wr 22
wroc 3
Previous Next Play Pause

W czwartek 29 lutego uczennice z klasy 3 H uczestniczyły w drugim etapie wojewódzkiego Konkursu BHP w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa i Organizacji Pracy w Radomiu. Drużyna naszych "hotelarek" zajęła IV miejsce.

423568620_1459738971305937_826032010972064123_n
431524823_3653149645000834_6379437545779193633_n
420642901_1809018649616605_8585388658785588486_n
428939278_707174788282917_485421669179784878_n
431492425_1103977120951281_5406026389495568598_n
423735607_411982921412229_2026073587641919773_n
Previous Next Play Pause

31 stycznia 2024 r. w Warszawie odbyły się eliminacje wojewódzkie do XXIX edycji Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik.
Naszą szkołę reprezentowała uczennica klasy 3ckb - Amelia Drela.
Konkurs składał się z etapu pisemnego oraz praktycznego. W części praktycznej do wykonania był tort z dekoracją, bankietówki oraz figurki z dowolnego surowca. Dekoracje wyrobów musiały być nawiązywać do tematu przewodniego - "Polscy olimpijczycy”.
Prace konkursowe oceniało profesjonalne jury pod przewodnictwem przedstawiciela Mazowieckiego Kuratora Oświaty.
Amelia zdobyła I miejsce i będzie reprezentować województwo mazowieckie w finale ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik we Wrocławiu w dniach 18-20 marca 2024 r., gratulujemy i życzymy powodzenia.

Back to top