3
2
4

Oferta edukacyjna dla absolwentów szkół podstawowych

TECHNIKUM - 5 letnie

technik hotelarstwa 
technik organizacji turystyki 
technik żywienia i usług gastronomicznych 
technik technologii żywności

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA - 3 letnia

cukiernik 
kucharz
kelner
klasa wielozawodowa
(praktyka u pracodawcy) - kucharz, piekarz, cukiernikoperator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego (uczeń kształci się w jednym z wymienionych zawodów)
pracownik pomocniczy gastronomii (dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną)
pracownik pomocniczy obsługi hotelowej (dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną)  

Szkoła branżowa II stopnia - 2 letnia

technik żywienia i usług gastronomicznych 
technik technologii żywności 

Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych technikum będą brane pod uwagę oceny z:

  • języka polskiego
  • matematyki
  • języka obcego
  • najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: chemia, geografia, biologia, fizyka.

Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych branżowej szkoły I stopnia będą brane pod uwagę oceny z:

  • języka polskiego
  • matematyki
  • języka obcego
  • najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: biologia, fizyka, chemia, historia, wos, geografia, informatyka.

Punkty będą przeliczane według następujących zasad, za oceny wyrażone w stopniu:

celującym – przyznaje się po 18 punktów;
bardzo dobrym – przyznaje się po 17 punktów;
dobrym – przyznaje się po 14 punktów;
dostatecznym – przyznaje się po 8 punktów;
dopuszczającym – przyznaje się po 2 punkty.


NABÓR DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA 
odbywa się poprzez stronę
: naborpg.oswiatawradomiu.pl

Wniosek wraz z dokumentami należy dostarczyć do szkoły pierwszego wyboru

Sposób przeliczania na punkty osiągnięć: rozporządzenie w sprawie rekrutacji do szkół ponadpodstawowych

http://www.kuratorium.waw.pl

DYREKTOR, GRONO PEDAGOGICZNE
ORAZ UCZNIOWIE ZESPOŁU SZKÓŁ
SPOŻYWCZYCH I HOTELARSKICH W RADOMIU
ZAPRASZAJĄ RODZICÓW I UCZNIÓW ZAINTERESOWANYCH NAUKĄ W NASZEJ SZKOLE
ORAZ EMERYTOWANYCH NAUCZYCIELI, PRACOWNIKÓW,
ABSOLWENTÓW
SYMPATYKÓW SZKOŁY
NA XV FESTIWAL ZUPY,
KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ W PIĄTEK, 28 MARCA 2025 R. W GODZINACH 10.30-14.30
W SIEDZIBIE NASZEJ SZKOŁY MIESZCZĄCEJ SIĘ W RADOMIU PRZY UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1 (OS. PRĘDOCINEK), TEL. 48 366 29 96

Zapraszamy również na Dni Otwarte Szkoły:
28 marca 2025 r. (piątek) godz. 10.30-14.30
29 marca 2025 r. (sobota) godz. 9.00-13.00


POPRZEDNIE FESTIWALE I DNI OTWARTE SZKOŁY:

  • p1010105
  • 1
  • 874a9255
  • img_1563
  • 117
  • img_1465
  • 600x400-crop-90-874a9101
  • rp401
  • 23
  • rp202
  • rp521
  • z90
  • 874a9299
  • 874a9260
  • rp26
  • 25
  • 874a9106
  • rp58
  • img_1359
  • 7
  • 5
  • img_1386
  • rp20
  • 1-5
  • img_1467
  • img_1532
  • img_1240
  • 4
  • img_1557
  • 874a9079
  • 874a9119
  • img_1522
  • img_1657
  • 135
  • 874a9140
  • 874a9282
  • 9-2
  • 600x400-crop-90-874a9047
  • rp100
  • 2.2
  • 56173196_793318177733971_8788881269606842368_n_1
  • rp157
  • rp200
  • 4 (1)
  • 12
  • iv2
  • rp24
  • img_1192
  • img_1202
  • 874a9072.1

z76
109
52
z88
pd4
21
11112
2444
fz41
10-4
1838
70
z3
68
66
1-32
fz56
103
z18
z89
rp154
71
rp544
d148
90
fz16
rp208
fz48
66
ze
4-2
rp36
11
rp79
56
1-455
64
z83
rp108
1
z2
2
155
fz47
s63
z9
z39
10-3
rp407
1112

 

Festiwal Zupy

DYREKCJA, GRONO PEDAGOGICZNE I UCZNIOWIE
ZESPOŁU SZKÓŁ SPOŻYWCZYCH I HOTELARSKICH W RADOMIU
ZAPRASZAJĄ NA XIII FESTIWAL ZUPY
POŁĄCZONY Z DNIEM OTWARTYM SZKOŁY, KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ
31 MARCA 2023 ROKU /PIĄTEK/ W GODZINACH 11.00-14.30
W SIEDZIBIE NASZEJ SZKOŁY
PRZY UL. ŚWIĘTEGO BRATA ALBERTA 1 /OS. PRĘDOCINEK/ W RADOMIU.

Zapraszamy również na Dni Otwarte Szkoły: 31 marca 2023 r. (piątek) w godzinach 11.00-14.30 oraz 01 kwietnia 2023 r. (sobota) w godz. 9.00-13.00

Patronat radiowy  Radio Plus Radom

POPRZEDNIE FESTIWALE I DNI OTWARTE SZKOŁY

  • rp521
  • 135
  • img_1386
  • rp157
  • rp79
  • 7
  • 2
  • img_1532
  • img_1240
  • 38
  • img_1582
  • 874a9299
  • img_1242
  • img_1657
  • img_1467
  • 874a9039
  • 874a9119
  • p1010105
  • p1010002
  • 56173196_793318177733971_8788881269606842368_n_1
  • rp26
  • img_1522
  • 23
  • rp200
  • rp401
  • img_1557
  • rp24
  • 25
  • rp58
  • 600x400-crop-90-874a9047
  • img_1371
  • rp72
  • img_1192
  • img_1202
  • 4 (1)
  • 600x400-crop-90-874a9101
  • 1
  • 874a9140
  • 2.2
  • img_1465
  • 1-5
  • 874a9282
  • rp202
  • 874a9072.1
  • 4
  • 874a9225
  • 9-2
  • 874a9260
  • 117
  • z90

Kwalifikacyjny kurs zawodowy jest formą pozaszkolną kształcenia ustawicznego adresowaną do osób dorosłych.
Celem kwalifikacyjnych kursów zawodowych jest zdobycie lub podniesienie kwalifikacji przez osoby dorosłe.
Uczestnictwo w kwalifikacyjnym kursie zawodowym jest bezpłatne.

Kwalifikacyjny kurs zawodowy (KKZ) prowadzony jest według programu nauczania uwzględniającego podstawę programową kształcenia w zawodzie w zakresie jednej kwalifikacji:

w zawodzie cukiernik:
kwalifikacja SPC.01. – Produkcja wyrobów cukierniczych;

w zawodzie kucharz:
kwalifikacja HGT.02. – Przygotowanie i wydawanie dań;

w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych:
kwalifikacja HGT.12. – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych po HGT.02.;

w zawodzie technik technologii żywności 
kwalifikacja SPC.07. – Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych po SPC.01.;

w zawodzie technik usług kelnerskich:
kwalifikacja HGT.01. – Wykonywanie usług kelnerskich;
i kwalifikacja HGT.11. – Organizacja usług gastronomicznych;

w zawodzie technik hotelarstwa:
kwalifikacja HGT.06. – Organizacja usług w recepcji;
i kwalifikacja HGT.03. – Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie;

w zawodzie technik organizacji turystyki:
kwalifikacja HGT.07. – Planowanie imprez i usług turystycznych;
i kwalifikacja HGT.08. – Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych.

Back to top