4
3
2

20 lutego 2024 roku uczniowie naszej szkoły (Dagmara 4H, Kinga 4H, Marcel 4H, Wiktoria 4H, Aleksandra 4H, Amelia 4OT, Mikołaj 3OTK, Klaudia 3OTK, Zuzanna 3OTK, Oliwia 2KZ, Agata 2GcH, Wiktoria 2GcH) uczestniczyli w szkoleniu MONIN Master Polska w Warszawie. 
Podczas szkolenia zaznajomili się z produktami MONIN i Vitamix, zdegustowali również lemoniady i koktajle stworzone przez prowadzącego szkolenie Pana Marcina.
Uczniowie otrzymali certyfikaty uczestnictwa w szkoleniu.

423619357_2167001443654340_5574531951759005260_n
423062889_922057022527314_8448177661706508253_n
420518003_276519968671055_8550820347034057910_n
423619464_933356604869295_4766291066224874245_n
423455230_954573906087134_256127059617537828_n
423568605_905070224439525_1172700949678817689_n
423454231_1348177462524598_405522139764899909_n
423062672_362030403339435_8816634116848664789_n
423105678_1121665582189408_1919475676496339795_n
423619449_414460644585041_7520411379150965492_n
423541703_421169853815481_8048401400342766493_n
423422289_1634256897402659_5234385438431893343_n
423568423_921410642641045_4870937811843622266_n
423221327_3617429271859142_7972636504607019655_n
423422736_916165173630887_6576351982957545944_n
423105765_1425071598121859_6587153163001368243_n
423147594_6654442377995394_5093425203396106142_n
423063029_1438410793740524_4106001804784254029_n
423062972_1078515610113777_6349901539608615636_n
423105536_387180953922558_6313253870774239431_n
423147716_930268241616280_6843501437051708846_n
423105885_1061524764916988_347179570417664267_n
423686777_361758146775273_3880891295368113264_n
423062664_957367582574369_3600014976736324737_n
423454299_1054857548962511_107214253521004404_n
423686876_408697501681981_4554120945283939235_n
423105491_396910859653678_1113045772738134169_n
423542143_773645708036939_3872304729982435465_n
423455135_235666929617197_88945731797912898_n
423063121_417447030738483_2630566175255030652_n
423599926_1461949368086719_4198182413870397092_n
423600088_1353050878696158_3439507118185360147_n
Previous Next Play Pause

423147753_696896629307185_2846516470228384040_n
423686624_748310163911962_7954095499219975187_n
423619654_369444042551160_4549706954262928117_n
423422256_859184152629651_7660630391761486492_n
423062593_295211676912098_5443141998477491807_n
423147633_1119537522532408_5086051234276943820_n
423568354_874570054469758_2472366757999360371_n
423619572_701902485163911_3673561388725964028_n
423147368_412457741306447_8160467320981237431_n
423686941_3698620927134622_9712135009047056_n
423147340_1321003111919143_2781924872065656216_n
423619438_378290121613480_2983144051468514910_n
423686782_935621651428782_1076110043200776962_n
423599863_1892344257852246_338860126583704478_n
423541827_339613949067331_4395532119635487125_n
423600111_924129419494045_8574910681976684898_n
423541684_923367589514173_201632092383235560_n
423944354_1564297857727132_1019086592980255535_n (1)
423062804_1122150708796309_5831603543684531365_n
423766310_3689501451328968_3910081190650039431_n
423735814_1043104720089405_4419392241302813757_n
423737799_1685196805340894_2664719608518623691_n
423147252_2240153469650128_4075413020208811046_n
423599910_718787057105726_6018944973957344160_n
423686653_1080267813306034_5029976159524921870_n
423147483_922757906066729_2731297228931105729_n
423221522_1446210102637905_1830461640612521827_n
423619245_771635831654519_579636304343988873_n
423422597_920521029513963_6065289137377783747_n
423105681_1222880619100001_1185932635745531_n
425420439_922786602971639_847362361262634750_n
423455132_408814551831060_503213167429652682_n
423541630_913347893766384_7592396059234601094_n
423147284_1549249722527263_9200640757844823493_n
423472080_1199681044343037_8874724691898184747_n
423568712_1070811854201075_4372476351011886728_n
423944354_1564297857727132_1019086592980255535_n
423686723_1065977891331991_312332558199575889_n
423063121_261902566854135_4676583588368854138_n
423062851_373602185471188_2491649494473437698_n
423619315_1096337928174423_5358004878171033036_n
423619654_412108211293945_5278317344181996623_n
423105730_588895260125087_766754571999468576_n
423619671_260010987144379_5334106693021925438_n
423455069_3645896935677568_4554875013705903172_n
423541821_1481049659115137_7488182190431703504_n
423619284_708594414724000_3771851349552340779_n
423738029_244023552098949_578268178494560364_n

Dnia 19.01.2023 roku klasy czwarte (technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, technik usług kelnerskich) pod opieką Pana Zbigniewa Nowocienia wzięły udział w szkoleniu barmańskim  w Warszawie. Ambasador marki Monin Pan Paweł Jaworski zaprezentował nam ofertę  firmy i z jego pomocą przygotowywaliśmy drinki, lemoniady, kawy oraz herbaty.
Na zakończenie pokazów każdy spróbował swoich sił w byciu barmanem.
Na zakończenie szkolenia odbył się konkurs, w którym mogliśmy wygrać produkty marki Monin. Po krótkim egzaminie każdy otrzymał certyfikat.

Od 22.02.2022 do 27.02.2022 r. w naszej szkole odbyły się szkolenia w ramach innowacji pedagogicznych realizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego przy udziale Agencji Rozwoju Mazowsza ("Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego" realizowanego przez Samorząd Województwa Mazowieckiego przy udziale Agencji Rozwoju Mazowsza S.A.)
Szkoleniem objęci zostali uczniowie klas drugich z branżowej szkoły I stopnia w zawodzie kucharz i z technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz nauczyciele uczący w pionie gastronomicznym.
Tematem szkoleń były:

  • Gotowanie w próżni oraz zastosowanie innych obróbek cieplnych z uwzględnieniem nietypowych zastosowań urządzeń gastronomicznych”
  • „Różne techniki obróbek termicznych produktów spożywczych z użyciem próżni i TYNKTUR
  • „Obróbki termiczne produktów spożywczych z użyciem podciśnienia z porównaniem tradycyjnych metod przetwarzania w wysokich i niskich temperaturach”
  • Idea kuchni NOTE BY NOTE z użyciem tynktur w metodzie próżniowej z tradycyjnym przygotowaniem i aromatyzowaniem produktów. Zmiany cząsteczkowe w produktach spożywczych podczas zamrażania tradycyjnego i pod wpływem ciekłego azotu”.

Uczniowie i nauczyciele zapoznali się z nowoczesnymi trendami przygotowania i aranżacji potraw. Przygotowali między innymi dania z użyciem cyrkulatora, pakowarki próżniowej, palnika szefa kuchni, ciekłego azotu, syfonów. Aromatyzowali potrawy pod kopułkami wędzarniczymi przy użyciu wędzarni pistoletowej i dymem smakowym zgodnie z ideą kuchni „Note by note”.
Prezentowali przygotowane potrawy w nowych aranżacjach duochromatycznych.
Szkoła oprócz podniesienia kwalifikacji zawodowych zyskała nową pracownię gastronomiczną.

105
113
104
202
Wołowina z sałatką
220
215
Pstrąg z sosem truskawkowo- czosnkowym i puree
114
Kurczak kompresowany z warzywami i ryżem
103
221
112
Krewetki z kalafiorem
203
Wołowina z sałatką
17
115
21
106
229
213
Pstrąg z sosem truskawkowo- czosnkowym i puree
116
Indyk w pomarańczach
Previous Next Play Pause

31
205
222
4
5
3
32
2
223
6
58
108
109
10
38
210
12
22
30
25
212
44
43
62
39
110
1
42
11
36
37
7
207
47
16
14
15
46
61
40
9
29
107
 

Dziennikarstwo online i Bezpieczeństwo w sieci to szkolenia, które w Amfiteatrze ukończyła grupa uczniów klasy 3ot.
Szkolenie było realizowane w trakcie praktyk zawodowych.

W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH&CARRY W PIASECZNIE

61
99
17
39
15
89
8
21
97
215
54
36
227
103
33
95
76
7
12
212
64
74
84
48
50
91
207
79
16
47
4
58
88
67
55
80
102
57
53
208
2
11
90
60
101
82
52
202
18
9
Previous Next Play Pause

32
67
15
212
22
11
90
103
95
215
97
3
79
33
89
75
207
48
88
82
9
17
81
60
208
76
12
99
101
57
6
66
55
85
5
53
37
94
61
83
13
54
36
7
31
216
63
39
64
58

W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH & CARRY W PIASECZNIE

70
73
30
42
25
45
40
29
200
220
69
226
104
217
107
39
78
24
71
106
223
68
109
41
225
72
Previous Next Play Pause

realizowany w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego"

kurs16
kurs2
kurs10
kurs15
kurs12
kurs29
kurs7
kurs30
kurs4
kurs18
kurs34
kurs20
kurs6
kurs5
kurs27
kurs33
kurs14
kurs31
kurs9
kurs1
Previous Next Play Pause

 

AKADEMIA BARMAŃSKA, TRENER: JACEK SOKOŁOWSKI

Zobacz również: 🥦KUCHARZ Z ELEMENTAMI DIETETYKI🥦 + EGZAMIN

Sport, zabawa i przygoda życia? Tak! Pierwszy krok do kariery w turystyce!
2 dni intensywnego treningu i zabaw w grupie otwartych, uśmiechniętych i pełnych energii uczestników.

20191201_123436
20191201_135737
20191130_101732
20191201_111534
20191130_113644
20191130_104056
20191201_123534
20191130_102145
20191201_105306
20191130_113702
20191201_124245
20191130_102209
20191130_094621
20191130_093828
20191201_145305
20191201_123533
20191201_123425
20191201_124438
20191201_123515
20191130_104230
20191130_101932
20191201_123538
20191130_102046
20191130_094622
20191201_123527
20191130_092735
20191201_145238
20191201_124451
20191201_123530
20191201_123528
20191201_111026
20191201_124348
20191201_135643
20191130_103309
20191130_113715
20191130_092748
20191130_102813
20191201_124434
20191201_124520

Pani Małgosia i Pani Beata, nauczycielki przedmiotów zawodowych poznają nowe połączenia smaków, uczą się wykorzystywać modne nowoczesne formy i nowe sposoby składania i dekorowania mini deserków w Akademii tortownia.pl

48176010_2322050537825417_3764682583204429824_n
47396790_2322049947825476_1121552051319341056_n
47573710_2322049897825481_7236820237910278144_n
47686874_2322049527825518_7409015544210259968_n
47485900_2322049664492171_7851807353664962560_n
48020933_2322047654492372_1825283087014035456_n
47680886_2322048374492300_5789385906624397312_n
47685348_2322050007825470_2520724118567911424_n
47469055_2322047327825738_1201906564395433984_n
47687895_2322050807825390_2892852231260864512_n
47689293_2322047577825713_7168909507811082240_n
47572635_2322046917825779_8274838147439788032_n (1)
47687531_2322050287825442_8627487299250159616_n
47476627_2322047137825757_6385469544164491264_n
48024992_2322050874492050_4373057205964898304_n
47477649_2322048521158952_6643320418335719424_n
48087577_2322049717825499_2946267652894490624_n
47685026_2322050704492067_8714444783377973248_n
47577030_2322048551158949_7757101134354841600_n

źródło: https://www.facebook.com/tortownia/photos/a.2322046827825788/2322046911159113/?type=3&theater

Praca, przygoda, pasja! … Tak w skrócie można opisać, na czym polega praca Animatora! Jest to praca niezwykle pozytywna – niosąca radość, uśmiech, szczęście. 

Kurs Animatora Czasu Wolnego to najlepszy początek do rozpoczęcia pracy jako Animator Zabaw.

W sobotę, 17 marca  szkolenie dla nauczycieli z protokołu dyplomatycznego, etykiety i zasad urzędniczego savoir - vivre'u przeprowadził wieloletni pracownik Protokołu Dyplomatycznego Ministerstwa Spraw Zagranicznych, współorganizator i uczestnik wizyt najwyższego szczebla i uroczystości państwowych Pan Grzegorz Chmielewski.

Szanowni Państwo, informujemy, że Akademia Animatorów w Radomiu jest potwierdzona!
Zajęcia odbywać się będą na sali gimnastycznej w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich ul. Armii Ludowej 1 w godzinach 9:00 - 16:00.
Uprzejmie prosimy o punktualność! Przydatne będzie wygodne ubranie i obuwie (szkolenie składa się m. in. z części ruchowej- tańców animacyjnych, elementów fitnessu itd., dlatego obuwie sportowe jest niezbędne!), notatniki i artykuły piśmiennicze. Sugerujemy zabranie dużej ilości wody do picia, dodatkowej kanapki jako zastrzyku energii, mnóstwa uśmiechu i dobrego humoru :)
Pozdrawiamy, Zespół Akademii Rainbow.

Back to top