GRATULACJE DLA JULII MICHAŁOWSKIEJ
Z wielką dumą i radością informujemy, że Julia Michałowska (uczennica klasy IVOTK) w roku szkolnym 2023/2024 uzyskała najwyższą średnią ocen w naszej szkole i dnia 4 grudnia 2024 roku, po raz drugi została uhonorowana Stypendium Prezesa Rady Ministrów.
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów! Otrzymanie tak prestiżowego stypendium niech stanowi zachętę do dalszego rozwoju.
Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
Niech te piękne dni mienią się chwilami ciepła, radości i dobrej woli,
w otoczeniu miłości rodziny i przyjaciół.
Składamy Wam życzenia pokoju, życzliwości i spełnienia na Nowy Rok 2025.
POTRAWY WIGILIJNE
Potrawy przygotowali uczniowie klasy 2ga, 2gb i 3 ka pod opieką P. Moniki Adamczyk.
SMACZNEGO:)
Olimpiada Wiedzy o Żywieniu
6 grudnia Daria z klasy 5 g i Wiktoria z klasy 4ga wzięły udział w etapie okręgowym XXIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu.
Część praktyczna odbyła się w Zespole Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego w Warszawie, gdzie uczestnicy zmagali się z zadaniem praktycznym. Do tej części przystąpiło 63 osób ze szkół województwa mazowieckiego.
Część pisemna odbyła się 9 grudnia – test online.
Wyniki wkrótce.
WARSZTATY CUKIERNICZE
Uczniowie klasy cukierniczej i technik technologii żywności szkolili się pod czujnym okiem Państwa Jankowskich.
Tematem przewodnim były praliny i monoporcje.
VII Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz (etap wojewódzki)
Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu serdecznie zaprasza do udziału uczniów klas III Kucharz w VII Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz (etap wojewódzki).
Zgłoszenie należy (do II etapu konkursu) przesłać do dnia 17.01.2025 r. pod adres: Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich ul. Św. Brata Alberta 1 26-600 Radom lub drogą elektroniczną wysłać (Załącznik 1) po zeskanowaniu pod adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 30.01.2025 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. W razie pytań co do II etapu można się kontaktować z Panią Małgorzatą Miedzińską tel. 607 916 678. Tematem tegorocznego Turnieju to „INSPIRACJE KULINARNE KLASYCZNEJ KUCHNI WŁOSKIEJ"
DZIEŃ ŚWIĄTECZNEGO SWETERKA
Renifery, Mikołaje, śnieżynki, elfy, bałwany, pingwiny i choinki...
Dzień 6 grudnia był świetną okazją do wyciągnięcia świątecznego swetra z dna szafy i dumnego zaprezentowania na szkolnych korytarzach. Kreatywne stylizacje i zimowe motywy wprowadziły wszystkich w świąteczny nastrój.
Dzień świątecznego swetra to nie tylko zabawa, ale i symbol akcji niesienia pomocy potrzebującym.
Dziękujemy za zaangażowanie i świetną zabawę.
M. Drabik E. Zwęglińska