Oferta edukacyjna na rok szkolny 2025/2026
Oferta edukacyjna dla absolwentów szkół podstawowych
TECHNIKUM - 5 letnie
technik hotelarstwa
technik organizacji turystyki
technik żywienia i usług gastronomicznych
technik technologii żywności
technik usług kelnerskich
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA - 3 letnia
cukiernik
kucharz
kelner
klasa wielozawodowa (praktyka u pracodawcy) - kucharz, piekarz, cukiernik, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego (uczeń kształci się w jednym z wymienionych zawodów)
Szkoła branżowa II stopnia - 2 letnia
technik żywienia i usług gastronomicznych
technik technologii żywności
Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych technikum będą brane pod uwagę oceny z:
- języka polskiego
- matematyki
- języka obcego
- najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: chemia, geografia, biologia, fizyka.
Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych branżowej szkoły I stopnia będą brane pod uwagę oceny z:
- języka polskiego
- matematyki
- języka obcego
- najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: biologia, fizyka, chemia, historia, wos, geografia, informatyka.
Punkty będą przeliczane według następujących zasad, za oceny wyrażone w stopniu:
celującym – przyznaje się po 18 punktów;
bardzo dobrym – przyznaje się po 17 punktów;
dobrym – przyznaje się po 14 punktów;
dostatecznym – przyznaje się po 8 punktów;
dopuszczającym – przyznaje się po 2 punkty.
NABÓR DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
odbywa się poprzez stronę: naborpg.oswiatawradomiu.pl
Wniosek wraz z dokumentami należy dostarczyć do szkoły pierwszego wyboru
Sposób przeliczania na punkty osiągnięć: rozporządzenie w sprawie rekrutacji do szkół ponadpodstawowych
ZAPRASZAMY NA XV FESTIWAL ZUPY I DNI OTWARTE SZKOŁY
DYREKTOR, GRONO PEDAGOGICZNE ORAZ UCZNIOWIE ZESPOŁU SZKÓŁ SPOŻYWCZYCH I HOTELARSKICH W RADOMIU
ZAPRASZAJĄ RODZICÓW I UCZNIÓW ZAINTERESOWANYCH NAUKĄ W NASZEJ SZKOLE, SYMPATYKÓW SZKOŁY
NA XV FESTIWAL ZUPY,
KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ W PIĄTEK, 28 MARCA 2025 R. W GODZINACH 10.30-14.30
W SIEDZIBIE NASZEJ SZKOŁY MIESZCZĄCEJ SIĘ W RADOMIU PRZY UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1 (OS. PRĘDOCINEK), TEL. 48 366 29 96
Zapraszamy również na Dni Otwarte Szkoły:
28 marca 2025 r. (piątek) godz. 10.30-14.30
29 marca 2025 r. (sobota) godz. 9.00-13.00
POPRZEDNIE FESTIWALE I DNI OTWARTE SZKOŁY:
Pełne humoru spotkanie z Alkiem Rogozińskim
Kto nie był, niech żałuje! 27 lutego w Bibliotece Publicznej w Radomiu odbyło się spotkanie z Alkiem Rogozińskim – autorem komedii kryminalnych, człowiekiem o niezwykłym poczuciu humoru i znakomitym gawędziarzem.
Wieczór obfitował w anegdoty, śmiech i dobrą energię. Autor barwnie opowiadał o swojej twórczości, w której zbrodnia zawsze idzie w parze z przymrużeniem oka i uśmiechem. Dodatkowo Alek Rogoziński złożył autografy na kilku egzemplarzach swoich książek – możecie je znaleźć w naszej bibliotece!
Zachęcamy do sięgnięcia po jego powieści – gwarantujemy dobrą zabawę!
II miejsce reprezentacji chłopców w XXI Radomskiej Olimpiadzie Młodzieży w piłce siatkowej szkół ponadpodstawowych
Vasyl Baraniuk, Jakub Chotkowski, Wojciech Ginał, Michał Guzior, Kacper Indyka, Szymon Jabłoński, Dawid Kaźmierczak, Igor Kręgiel, Marcel Opaliński, Filip Rogalski, Krystian Sobczak, Oliwier Urban, Filip Walkiewicz,
trener Pan Grzegorz Rochowski
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Nowości w bibliotece! 📚✨
Lubisz dreszczyk emocji? 😱 A może wolisz wzruszające opowieści 💖, pełne tajemnic kryminały 🔍 albo podróże w nieznane? 🚀🌍
Dobra wiadomość dla wszystkich miłośników książek! 📖 Nasza biblioteka wzbogaciła się o nowe tytuły z różnych gatunków – znajdziecie u nas powieści obyczajowe 🏡, kryminały 🕵️, horrory 👻, science fiction 👽 oraz książki dotyczące II wojny światowej 🎖️. 📢
Przyjdź, wybierz coś dla siebie i zanurz się w odkrywanie nowej historii! 📖✨
Światowy Dzień Rogalika w naszej szkole!
30 stycznia obchodziliśmy Dzień Rogalika, a uczniowie klasy 3C o profilu cukierniczym zadbali o to, byśmy mogli uczcić to święto w najsmaczniejszy możliwy sposób! Pod czujnym okiem Pani Klaudii Brach i Pani Eweliny Jastrzębskiej przyszli mistrzowie cukiernictwa przygotowali przepyszne rogaliki – maślane, drożdżowe, krucho-drożdżowe z nadzieniem i bez, a każdy z nich pachniał i smakował obłędnie. Była to nie tylko okazja do delektowania się słodkimi wypiekami, ale także doskonały moment, by docenić talent i zaangażowanie naszych uczniów. Dziękujemy naszym młodym cukiernikom oraz ich nauczycielkom za włożoną pracę i pasję! Już nie możemy się doczekać kolejnych słodkich wydarzeń!