Począwszy od klas gimnazjalnych przysposabiających zawodowo, na szkołach ponadgimnazjalnych skończywszy - zapewnienie jakości kształcenia jest jednym z priorytetów edukacji w Polsce. Wpływa on na efektywność systemu kształcenia i szkolenia zawodowego oraz na spełnienie oczekiwań jakie stawia edukacji zawodowej gospodarka. Realizacji tych zamierzeń służą zarówno zaangażowanie we współpracę międzynarodową, udział uczniów i nauczycieli w procesie podnoszenia kwalifikacji, doskonalenie umiejętności, jak i uczestnictwo w konkursach, olimpiadach, turniejach. Takim celom podporządkowana jest strategia zarządzania Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich (ZSSiH) w Radomiu, placówki, która istnieje już od 1947 roku i kształci młodych ludzi w różnych zawodach z zakresu gastronomii i hotelarstwa. (...)
Monika Gralec, Izabela Tomczyk-Spólna
Miesięcznik Dyrektora Szkoły, Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze,
ISSN 1899-5586, Nr 3(007)/marzec 2009