02 grudnia 2011 roku w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie odbył się konkurs Sztuki Kulinarnej: „Dania Rybne w tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2011”. Uczestnicy przygotowywali zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem pstrąga oraz wykwintne danie zasadnicze z wykorzystaniem piersi z kaczki.
W konkursie wzięli udział uczniowie z 24 szkół z całej Polski. Naszą szkołę reprezentowali Magdalena z klasy 2 tżb i Jarosław z klasy 2 ka.
W Centrum Techniki Kulinarnej uczniowie odfiletowali rybę, a następnie wykonali zakąskę: koreczki z pstrąga z salsą mango oraz danie wykwintne: roladki z kaczki z knelem drobiowym, borowikami w sosie żurawinowym z dodatkiem porto podawane z zapiekanymi ziemniakami z jarmużem, serkiem kozim i mozarellą.
Za uczestnictwo w konkursie uczniowie dostali dyplomy i nagrody książkowe.