Trzecie miejsce i wyróżnienie za najsmaczniejsze danie główne (zrazy kasztelańskie z pieczonymi ziemniakami i sałatką z buraków) otrzymali uczniowie naszej szkoły podczas XXXII Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego w Budapeszcie.
Tematem tegorocznego konkursu było "Retro, lata 70-te”.
Zadaniem kucharzy było przygotowanie zupy, dania głównego i przystawek.
Na stole pojawiły się flaki po radomsku, zrazy kasztelańskie z pieczonymi ziemniakami i sałatką z buraków oraz trio śledziowe i schab faszerowany w galarecie. Na deser cukiernik przygotował szarlotkę pod pianką bezową z sosem ponczowym oraz tort czekoladowo-orzechowy. Kelner flambirował mięso oraz obsługiwał gości, serwując przygotowane dania.
Oceniana była kreatywność, fachowe przyrządzenie potraw, użycie elementów dekoracyjnych lat 70-tych, smak i aromat, a także organizacja pracy.