W dniu 10 stycznia 2014 r. w Warszawie odbył się etap okręgowy XVIII OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI.
Naszą szkołę reprezentowali: Ania z klasy IV tg oraz Jakub z klasy IV tża. Obydwoje zdobyli wyróżnienie spośród ok.70 osób z Mazowsza a Jakub weźmie udział w etapie centralnym, który odbędzie się w dniach 20-22 marca w Karolewie.
Tematem tegorocznej edycji Olimpiady jest „Żywienie u progu i schyłku życia”. Uczniowie przygotowywali się z tego tematu oraz poszerzali swoją wiedzę z technologii gastronomicznej i żywienia człowieka od listopada pod kierunkiem p. M.Słabosz oraz p. K.Kusio. Warto poszerzać wiedzę– uczestnik, który uzyska w etapie centralnym tytuł finalisty zwolniony jest z etapu pisemnego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe oraz daje możliwość wolnego wstępu na wybrane uczelnie. Gratulujemy sukcesów, a za Jakuba trzymamy kciuki w finale!