4
3
2

Już po raz szósty w naszej szkole odbył się wojewódzki konkurs kulinarny „Pasja smaków – ryby smaczne, ryby zdrowe i desery kolorowe” pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Radomia.
Do konkursu zakwalifikowało się 10 drużyn jednoosobowych z Warszawy, Pionek, Zwolenia, Przysuchy i Radomia. Zadaniem uczniów było wyfiletowanie dwóch pstrągów oraz wykonanie zakąski z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był filet z pstrąga oraz deseru z wykorzystaniem składnika obowiązkowego jakim był ser biały twarogowy i szpinak.
Wykonanie potraw oceniało jury w składzie: Anna Wachowicz – nauczyciel przedmiotów zawodowych, Artur Malik – dyrektor Firmy Aaspen, Patryk Jędrusik szef kuchni Restauracji Karo, Mateusz Śmiechowski - szef kuchni Restauracji Teatralna.
Nagrody dla najlepszych uczestników konkursu ufundowali: Karczma-Makowiec, Smaczek z Doliny Radomki, E. Leclerc Radom, Aaspen, restauracja Teatralna. Sponsorem głównego surowca był Zajazd Rybacki Złoty Karpik.

W konkursie zwyciężyła Weronika Łomża, uczennica klasy trzeciej o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu. Weronika przygotowała pstrąga na dwa sposoby w sieci z pudru buraczanego i ciasta francuskiego z sosem maltańskim oraz sernik ze szpinakiem na owsianej kruszonce z sałatką owocową i świeżym szpinakiem. Drugie miejsce zajął Mateusz Sowiński z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie (przygotował królewskiego pstrąga i szaloną zieleń), a trzecie Victoria Porczyńska z Zespołu Szkół nr 2 w Przysusze (przygotowała pstrąga faszerowanego i ciastko z kremem szpinakowo serowym).

Konkurs z każdym rokiem cieszy się coraz większym zainteresowaniem uczniów, nauczycieli, przedstawicieli firm gastronomicznych. Jest to doskonała promocja zdrowego, urozmaiconego i niepowtarzalnego przygotowywania potraw.

img_9439
90
img_9337
img_9286
img_9250
img_9313
img_9399
5
img_9414
img_9265
img_9429
img_9252
img_9278
img_9385
img_9269
img_9204
img_9199
img_9181
66
img_9190
img_9454
img_9449
img_9299
img_9409
img_9420
img_9203
img_9283
img_9411
4
img_9422
img_9322
img_9442
img_9284
img_9415
Previous Next Play Pause

Pasja Smaków w obiektywie Jacka Świątka

IMG_9393
IMG_9234
IMG_9246
IMG_9258
IMG_9271
IMG_9181
IMG_9197
IMG_9240
IMG_9429
IMG_9266
IMG_9233
IMG_9186
IMG_9375
IMG_9218
IMG_9247
IMG_9458
IMG_9226
IMG_9381
IMG_9414
IMG_9177
IMG_9259
IMG_9301
IMG_9396
IMG_9182
IMG_9322
IMG_9355
IMG_9228
IMG_9391
IMG_9386
IMG_9295
IMG_9307
IMG_9411
IMG_9176
IMG_9418
IMG_9340
IMG_9187
IMG_9329
IMG_9208
IMG_9446
IMG_9203
IMG_9275
IMG_9331
IMG_9445
IMG_9190
IMG_9380
IMG_9180
IMG_9170
IMG_9409
IMG_9173
IMG_9269

 

65
29
106
26
100
57
P1010094
101
91
83
17
77
49
21
81
95
47
92
39
28
37
70
102
89
69
43
107
71
27
44
82
66
41
68
55
60
25
23
87
7
59
13
98
50
93
104
18
12
32
80

Pasja Smaków w obiektywie Marysi z 3k

IMG_8448
IMG_8446
IMG_8450
IMG_8592
IMG_8551
IMG_8493
IMG_8516
IMG_8563
IMG_8601
IMG_8583
IMG_8470
IMG_8393
IMG_8541
IMG_8382
IMG_8494
IMG_8519
IMG_8589
IMG_8384
IMG_8454
IMG_8452
IMG_8577
IMG_8613
IMG_8439
IMG_8628
IMG_8447
IMG_8456
IMG_8518
IMG_8477
IMG_8445
IMG_8624
IMG_8534
IMG_8392
IMG_8509
IMG_8427
IMG_8429
IMG_8513
IMG_8482
IMG_8550
IMG_8449
IMG_8598
IMG_8495
IMG_8366
IMG_8443
IMG_8620
IMG_8462
IMG_8419
IMG_8466
IMG_8561
IMG_8508
IMG_8397
Previous Next Play Pause

IMG_8729
IMG_8737
IMG_8657
IMG_8672
IMG_8676
IMG_8628
IMG_8634
IMG_8618
IMG_8713
IMG_8620
IMG_8650
IMG_8647
IMG_8687
IMG_8721
IMG_8637
IMG_8733
IMG_8702
IMG_8718
IMG_8642
IMG_8653
IMG_8624
IMG_8669
IMG_8708
IMG_8616
IMG_8625
IMG_8730
IMG_8725
IMG_8734
IMG_8696
IMG_8651
IMG_8641
IMG_8740
IMG_8645
IMG_8707
IMG_8644
IMG_8649
IMG_8656
IMG_8723
IMG_8664
IMG_8726
IMG_8665
IMG_8720
IMG_8646
Previous Next Play Pause

Back to top