2
3
4

W czwartek, 13 grudnia 2018 r. w pracowniach technologicznych naszej szkoły odbyły się warsztaty kulinarne „Przygotowanie do kariery". W warsztatach uczestniczyło 30 uczniów z klas trzecich o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych.
Pod okiem wybitnego restauratora i szefa kuchni Roberta Sowy przygotowywali dania składające się na tzw. biznes lunch: zupę hiszpańską z kiełbasą chorizo, oliwkami i świeżo siekaną kolendrą, aromatyczną pierś z kaczki z karmelizowanymi jabłkami i rodzynkami, kardamonowy torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami.
W czasie warsztatów przeprowadzone zostały eliminacje do prestiżowego konkursu autorstwa Roberta Sowy - KULINARNY TALENT, który wyłania i promuje kulinarne „perełki” – zdolnych, rozpoczynających życie zawodowe kucharzy, do 23. roku życia. Tegoroczna edycja konkursu odbędzie się podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 28 marca w Nadarzynie, w Ptak Warsaw Expo, Hala F, przy Al. Katowickiej 62.
Naszą szkołę będzie reprezentowała Magdalena Marszałek z klasy 3 Gc. Gratulujemy i życzymy powodzenia.

67
135
122
103
133
76
32
47
123
126
71
102
62
132
143
29
116
11
149
Previous Next Play Pause

134
4
1
34
31
62
122
102
27
13
72
151
61
15
124
101
143
9
136
6
129
57
3
37
108
18
39
45
44
121
23
32
75
54
2
53
105
8
56
147
12
70
50
59
137
138
17
25
20
106

Back to top