Dnia 18 września grupa uczniów naszej szkoły uczestniczyła w dwóch projektach zorganizowanych przez Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie w ramach XVI Lubelskiego Festiwalu Nauki. Podczas projektu "Nie taki makaron straszny, jak go malują - zdrowsze warianty włoskiego specjału" uczniowie uczestniczyli w warsztatach podczas których przygotowali:
- Makaron z fasolką szparagową, oliwkami i migdałami
- Makaron z kurkami i pistacjami
- Fusilli dyniowe
Podczas projektu "Wieprzowina na talerzu - fakty i mity" zostały przedstawione informacje dotyczące spożycia wieprzowiny w Polsce i na świecie oraz poglądy zwolenników i przeciwników spożycia wieprzowina.
Pobyt na uczelni to także okazja do spotkania z naszymi absolwentami, którzy byli tak uprzejmi, że znaleźli czas aby opowiedzieć nam o kierunkach kształcenia na uczelni, jak wyglądają zajęcia oraz działalność w studenckich kołach naukowych. Dziękujemy Danielowi i Patrykowi za miłe spotkanie.