Jakie przetwory można przygotować z czereśni? Czy to tylko owoc do spożycia na surowo? Czy posiadanie czereśni w dzisiejszych czasach to rzeczywiście synonim bogactwa? Na te jak i inne nas nurtujące pytania, odpowiedziała Pani Martyna Domagała-Karpeta. Nasza ekspertka to nauczycielka z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu czyli najbardziej kompetentna w tym temacie, osoba w mieście. Okazało się, że z czereśni możemy przyrządzić wiele smacznych i ciekawych potraw, bądź przetworów. Lada dzień do nas zawita jesień, więc to doskonały czas aby sięgnąć po słoiki przygotowane wczesnym latem. Z przyjemnością przypominamy rozmowę w audycji Wolna Sobota, nagraną w pełni czereśniowego sezonu. Z Panią Martyną rozmawiali Mariusz „czereśnia” Turczyk i Marcin „pestka z czereśni” Getler. Zapraszamy do wysłuchania i przypominamy, Wolna Sobota w Radiu Radom do usłyszenia w każdą sobotę o 10:00.
Back to top