W ostatnim w 2022 roku wydaniu audycji Radio od kuchni gościła, dobrze już znana naszym słuchaczom, Pani Małgorzata Miedzińska. Nasza ekspertka z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu przybliżyła nam, to troszkę wyśmiewane warzywo. Okazuje się, że wiedza jaką dysponują nauczyciele z zaprzyjaźnionego gastronomika, tylko o jednym warzywie mogłaby wystarczyć na jeden sezon audycji. O zaletach, właściwościach odżywczych, o tysiącach potraw jakie można przyrządzić z kapusty możecie usłyszeć poniżej. Przygotowując świąteczny bigos warto posłuchać wskazówek eksperta. Audycja Radio od kuchni powróci po nowym roku, a my chcieliśmy podziękować dyrekcji, nauczycielom oraz uczniom Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu za dotychczasową współpracę i z niecierpliwością czekamy na kolejne spotkania już w nowym 2023 roku. Program niezmiennie prowadzą Mariusz Turczyk i Marcin Getler.
Back to top