Od 15 do 20 października 2024 r. we współpracy z Fundacją Jeden Uniwersytet oraz Uniwersytetem Przyrodniczym w Poznaniu organizujemy na terenie Naszej Szkoły, cykl szkoleń i warsztatów dla naszych uczniów.
Wśród nich:
- zajęcia edukacyjne prowadzone przez pracowników Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu na temat walorów odżywczych oraz promocji spożycia ryb pochodzących z polskich wód śródlądowych;
- warsztaty szkoleniowe prowadzone przez kucharzy działających w idei slowfood;
- wykłady prowadzone przez dietetyka na temat wartości odżywczej ryb słodkowodnych cennych z natury;
- spotkanie z szefem kuchni Mikołajem Reyem pochodzącym z Francji smakoszem i entuzjastą wyzwań gastronomicznych;
- sposoby przygotowania i degustacji potraw wykonanych z ryb cennych małocennych (płoć, okoń, leszcz, węgorz europejski, sandacz);
- weekendowe spotkania z mieszkańcami Radomia nad zalewem Borki gdzie serdecznie zapraszamy całe rodziny, przyjaciół i sympatyków ZSSIH w dniach 19-20 października 2024 r. (sobota-niedziela).
Zapraszamy do udziału.