4
2
3

Ciao! Z tej strony Wiktoria i Maja. Jesteśmy cukierniczkami, które pracują w cukierni Soriani w Rimini. Uczymy się tradycji wypieku włoskich słodyczy. Poznajemy nowe metody formowania różnorodnych słodkości. Codziennie robimy croissanty, faworki, zdobimy tartaletki oraz nadziewamy ptysie (Choux à la crème). Poznałyśmy nowe urządzenia, które pomagają przy dużej produkcji.
W cukierni towarzyszy nam cudowna, miła atmosfera. Nie brakuje śmiechów oraz żartów.
Distinti saluti stażystki. 

Multimedia__7_
Multimedia__5_
Multimedia__2_
Multimedia__16_
Multimedia
Multimedia__4_
Multimedia__11_
Multimedia__6_
Multimedia__14_
Multimedia__1_
Multimedia__15_
Multimedia__10_
Multimedia__12_
Multimedia__17_
Multimedia__8_
Multimedia__18_
Multimedia__13_
Multimedia__3_
Previous Next Play Pause

Buongiorno, tak się witamy w restauracji L'ARTROV.
Na początku praktyk poznałyśmy personel. Szef kuchni pokazał nam jak przygotowuje różne potrawy, a potem zaczęłyśmy mu pomagać.
Robiłyśmy pieczone ziemniaki z tymiankiem i różnorakie piadiny. Nie zabrakło oczywiście różnych rodzajów makaronu.
Ciepło pozdrawiamy Victoria i Zuzanna. CIAO!

Multimedia__11_
Multimedia__1_
Multimedia__20_
Multimedia__8_
Multimedia__10_
Multimedia__5_
Multimedia__26_
Multimedia__4_
Multimedia__7_
Multimedia__21_
Multimedia__12_
Multimedia__3_
Multimedia__9_
Multimedia__24_
Multimedia__22_
Previous Next Play Pause

Ciao, jako cukierniczki odbywamy staż we Włoszech w cukierni Bianchi Riccione. Zdobywamy nowe doświadczenia w naszym zawodzie. Przygotowujemy różnego rodzaju wyroby cukiernicze takie jak castagnole pasticceria, tarty, faworki czy ciasteczka oraz zajmujemy się dekoracją tych wyrobów. Pracujemy w świetnym zespole i jesteśmy wdzięczni, że możemy tu być.
Pozdrawiamy z Rimini Aleksandra i Karolina

Image
Image__1_
Image__2_
Image
Image__1_
Image__2_
Previous Next Play Pause

Back to top