2
3
4

Oferta edukacyjna dla absolwentów szkół podstawowych

TECHNIKUM - 5 letnie

technik hotelarstwa 
technik organizacji turystyki 
technik żywienia i usług gastronomicznych 
technik technologii żywności 
technik usług kelnerskich 

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA - 3 letnia

cukiernik 
kucharz
kelner
klasa wielozawodowa
(praktyka u pracodawcy) - kucharz, piekarz, cukiernikoperator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego (uczeń kształci się w jednym z wymienionych zawodów) 

Szkoła branżowa II stopnia - 2 letnia

technik żywienia i usług gastronomicznych 
technik technologii żywności 

Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych technikum będą brane pod uwagę oceny z:

  • języka polskiego
  • matematyki
  • języka obcego
  • najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: chemia, geografia, biologia, fizyka.

Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych branżowej szkoły I stopnia będą brane pod uwagę oceny z:

  • języka polskiego
  • matematyki
  • języka obcego
  • najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: biologia, fizyka, chemia, historia, wos, geografia, informatyka.

Punkty będą przeliczane według następujących zasad, za oceny wyrażone w stopniu:

celującym – przyznaje się po 18 punktów;
bardzo dobrym – przyznaje się po 17 punktów;
dobrym – przyznaje się po 14 punktów;
dostatecznym – przyznaje się po 8 punktów;
dopuszczającym – przyznaje się po 2 punkty.


NABÓR DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA 
odbywa się poprzez stronę
: naborpg.oswiatawradomiu.pl

Wniosek wraz z dokumentami należy dostarczyć do szkoły pierwszego wyboru

Sposób przeliczania na punkty osiągnięć: rozporządzenie w sprawie rekrutacji do szkół ponadpodstawowych

http://www.kuratorium.waw.pl

Back to top