Uczestnicy wykonali:
- danie zasadnicze z wykorzystaniem szynki (surowe mięso) i warzyw kiszonych
- deser z wykorzystaniem sera mascarpone i dowolnych orzechów.
Trzy porcje dania zasadniczego i trzy porcje deseru w czasie 150 minut.
I miejsce Martyna Wiatrak ZSSiH Radom
II miejsce Antoni Kozłowski ZSSiH Radom
III miejsce Konrad Batur ZSP Białobrzegi
Pieczona szynka nadziewana porem, orzechami i grzybami, podana z zapiekanką ziemniaczaną i surówką z kiszonego pora i marchewki
Zrazy zawijane z kiszoną papryką podane z kaszą jaglaną i surówką z kiszonego kalafiora
Lody waniliowe z mascarpone orzechami i makiem
A’la Tournedo z szynki wieprzowej z serem pleśniowym, puree z zielonego groszku wraz z dwoma musami z kiszonych warzyw, marchewki i pietruszki podane z pianką z wody z kiszonych ogórków,
Tarta orzechowo-malinowa z bita czekoladą i ziemią orzechową
Kapusta zapiekana w szynce i boczku
Biszkoptowe ciasto z mascarpone i z pistacjami
Gniazdko z szynki na kiszonej kapuście z ziemniaczano-brokułowym puree
Pasja Smaków w obiektywie Małgorzaty Miedzińskiej: