2
4
3

Dnia 17.03.2016 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu odbył się Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Pasja smaków - zioła przyprawowe".

Do konkursu zakwalifikowało się siedem dwu osobowych zespołów z różnych szkół kształcących uczniów w branży gastronomicznej oraz jeden zespół z naszej szkoły.
Uczniowie wykazali się wielkim kunsztem kulinarnym. Z pasją i zaangażowaniem przygotowywali potrawy z polędwiczki wieprzowej z dodatkami. Celem konkursu było pokazanie że można przygotować pyszne, aromatyczne danie bez soli i cukru. Jury miało wielki problem z wytypowaniem i nagrodzeniem najlepszych drużyn.
Za najlepszych uznali:

I miejsce Zespół Szkół im. KOP, Szydłowiec ul. Kościuszki
II miejsce Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom, ul. Armii Ludowej
III miejsce Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Warszawa, ul. Majdańska

Nagrody ufundowali: Prezydent Miasta Radomia Radosław Witkowski , Hotel i Restauracja „Pod różami” Barbara i Ryszard Różańscy, Restauracja „Pasja” Milena i Maciej Montelatic , "FUEGO” Monika Tatar, „NieNaŻarty” Mariusz Orłowski, Hotel Restauracja „Wasik” Justyna Wasik , „Gospodarstwo Sadownicze” MB Monika Bankiewicz.

Za prawidłowy przebieg konkursu, miłą atmosferę oraz współpracę nauczyciel i uczniów dziękują organizatorki konkursu: Monika Wasik, Halina Kutkowska i Agnieszka Kulikowska.

z25
z35
z28
z64
z14
z35 (1)
z48
z50
z47
z71
z24
z58
z16
z33
z68
z76
z45
z40
z15
z41
z62
z1
z34
z29
z18
z70
z39
z10
z36
z51
z78
z77
z67
z12
z66
z43
z20
z3
z44
z46
z26
z53
z56
z6
z7
z4
z21
z42
z54
z30

Back to top