4
3
2

Dnia 17.03.2016 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu odbył się Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Pasja smaków - zioła przyprawowe".

Do konkursu zakwalifikowało się siedem dwu osobowych zespołów z różnych szkół kształcących uczniów w branży gastronomicznej oraz jeden zespół z naszej szkoły.
Uczniowie wykazali się wielkim kunsztem kulinarnym. Z pasją i zaangażowaniem przygotowywali potrawy z polędwiczki wieprzowej z dodatkami. Celem konkursu było pokazanie że można przygotować pyszne, aromatyczne danie bez soli i cukru. Jury miało wielki problem z wytypowaniem i nagrodzeniem najlepszych drużyn.
Za najlepszych uznali:

I miejsce Zespół Szkół im. KOP, Szydłowiec ul. Kościuszki
II miejsce Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom, ul. Armii Ludowej
III miejsce Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Warszawa, ul. Majdańska

Nagrody ufundowali: Prezydent Miasta Radomia Radosław Witkowski , Hotel i Restauracja „Pod różami” Barbara i Ryszard Różańscy, Restauracja „Pasja” Milena i Maciej Montelatic , "FUEGO” Monika Tatar, „NieNaŻarty” Mariusz Orłowski, Hotel Restauracja „Wasik” Justyna Wasik , „Gospodarstwo Sadownicze” MB Monika Bankiewicz.

Za prawidłowy przebieg konkursu, miłą atmosferę oraz współpracę nauczyciel i uczniów dziękują organizatorki konkursu: Monika Wasik, Halina Kutkowska i Agnieszka Kulikowska.

z67
z22
z39
z46
z5
z68
z70
z52
z66
z17
z42
z8
z71
z35 (1)
z35
z47 (1)
z53
z18
z1
z29
z63
z33
z23
z6
z60
z15
z36
z11
z10
z26
z37
z7
z16
z47
z9
z77
z25
z59
z64
z50
z49
z34
z79
z81
z27
z13
z21
z48
z41
z2

Back to top