W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH & CARRY W PIASECZNIE

69
226
71
200
217
109
70
29
225
45
73
42
220
24
41
107
68
223
72
104
25
40
30
39
78
106
Previous Next Play Pause

realizowany w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego"

kurs9
kurs27
kurs2
kurs6
kurs29
kurs33
kurs15
kurs31
kurs10
kurs1
kurs12
kurs14
kurs34
kurs18
kurs5
kurs30
kurs20
kurs4
kurs16
kurs7
Previous Next Play Pause

 

AKADEMIA BARMAŃSKA, TRENER: JACEK SOKOŁOWSKI

Zobacz również: 🥦KUCHARZ Z ELEMENTAMI DIETETYKI🥦 + EGZAMIN

Widowiskowe i… dodające smaku!

08.12.2017 roku W Warszawie odbyła się III Ogólnopolska "Olimpiada Kawy". Uczennicą reprezentującą naszą szkołę była Martyna Fiołna z klasy 3 o profilu kelner.
Zawodnicy rozwiązywali test teoretyczny z zakresu znajomości gatunków, rodzajów palenia ziaren, mielenia wypalonej kawy, walorów smakowych i aromatycznych, sposobu zaparzania oraz serwowania kawy. W drugiej kolejności musieli zaparzyć w ciągu 6 minut 2 kaw espresso oraz 2 kaw cappuccino z "late art".
W konkurencji praktycznej oceniane były poprawność pracy z młynkiem, jego regulowanie, dozowanie i sposób ubijania kawy tamperem, czas zaparzania kaw i spieniania mleka, tekstura i temperatura mleka, a także powtarzalność dekoracji "late art". Ostatnim elementem pracy na olimpiadzie był "Cap Testing" czyli rozpoznawanie kaw.
Nauczycielem przygotowującym do Olimpiady kawy była Małgorzata Miedzińska.

ok2
ok3
ok1
ok7
ok4
ok6

Back to top