W INSTYTUCIE KULINARNYM TRANS GOURMET, SELGROS CASH & CARRY W PIASECZNIE

223
29
70
42
72
220
73
109
225
41
106
107
25
40
30
24
226
217
45
68
39
78
71
104
69
200
Previous Next Play Pause

realizowany w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich "Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego"

kurs4
kurs7
kurs5
kurs33
kurs27
kurs6
kurs2
kurs14
kurs12
kurs10
kurs30
kurs18
kurs9
kurs16
kurs34
kurs1
kurs31
kurs20
kurs15
kurs29
Previous Next Play Pause

 

AKADEMIA BARMAŃSKA, TRENER: JACEK SOKOŁOWSKI

Zobacz również: 🥦KUCHARZ Z ELEMENTAMI DIETETYKI🥦 + EGZAMIN

Widowiskowe i… dodające smaku!

08.12.2017 roku W Warszawie odbyła się III Ogólnopolska "Olimpiada Kawy". Uczennicą reprezentującą naszą szkołę była Martyna Fiołna z klasy 3 o profilu kelner.
Zawodnicy rozwiązywali test teoretyczny z zakresu znajomości gatunków, rodzajów palenia ziaren, mielenia wypalonej kawy, walorów smakowych i aromatycznych, sposobu zaparzania oraz serwowania kawy. W drugiej kolejności musieli zaparzyć w ciągu 6 minut 2 kaw espresso oraz 2 kaw cappuccino z "late art".
W konkurencji praktycznej oceniane były poprawność pracy z młynkiem, jego regulowanie, dozowanie i sposób ubijania kawy tamperem, czas zaparzania kaw i spieniania mleka, tekstura i temperatura mleka, a także powtarzalność dekoracji "late art". Ostatnim elementem pracy na olimpiadzie był "Cap Testing" czyli rozpoznawanie kaw.
Nauczycielem przygotowującym do Olimpiady kawy była Małgorzata Miedzińska.

ok3
ok1
ok7
ok4
ok6
ok2

Back to top