Marchewka to przyjazne warzywo, które możemy przyrządzić na setki sposobów. Główny bohater odcinka: ciasto marchewkowe.
W weekendowym programie Wolna Sobota, w ramach cyklu Radio od kuchni, Mariusz Turczyk i Marcin Getler gościli Panią Monikę Wasik. Nauczycielkę z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, która opowiedziała o tym warzywie, o jego walorach kulinarnych jak i zdrowotnych. Okazało się, że oprócz oczywistych zastosowań w codziennej kuchni, marchewka może być wykorzystywana w potrawach niezbyt pasujących do tego warzywa. Poniżej znajdziecie przepis na ciasto marchewkowe, które Pani Monika własnoręcznie upiekła i osobiście przyniosła do studia.
W Wolnej Sobocie faworki, pączki i inne przysmaki
Jak co tydzień w programie kulinarnym Radio od kuchni – nauczyciel przedmiotów zawodowych Małgorzata Miedzińska oraz uczennice Natalia Różańska i Nikola Kalita z Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu wprowadziły nas w ostatkowe kulinaria. Rozmawiali Mariusz Turczyk i Marcin Getler.
Zapraszamy do wysłuchania rozmowy o rybach – Marcin Getler i Mariusz Turczyk.
Strona 3 z 5