UWAGA MATURZYŚCI
Absolwent, który w złożonej deklaracji przystąpienia do egzaminu maturalnego wskazał przedmiot dodatkowy na poziomie rozszerzonym, ale pomiędzy dniem złożenia deklaracji a 20 kwietnia 2023 r. uzyskał dokumenty wymienione w pkt 2.6.1., może złożyć dyrektorowi szkoły lub dyrektorowi OKE, do którego składał deklarację maturalną, pisemną informację o rezygnacji z przystąpienia do egzaminu maturalnego z tego przedmiotu dodatkowego lub tych przedmiotów dodatkowych na poziomie rozszerzonym.
Pisemną informację (załącznik 5c) należy złożyć nie później niż do 20 kwietnia 2023 r. Dyrektor szkoły niezwłocznie przekazuje tę informację do dyrektora OKE.
Do załącznika 5c należy dołączyć kopie dokumentów uprawniających do rezygnacji z poziomu rozszerzonego, np. świadectwa potwierdzające kwalifikacje w zawodzie (wyłącznie lub łączone ze świadectwem czeladniczym) ze wszystkich kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie nauczanym na poziomie technika.
Konkurs kulinarno-językowy "Spab mit Backen – Mein Ostergebäck”
Dnia 31.03 odbyło się w naszej szkole wręczenie nagród w konkursie językowo-kulinarnym "Spab mit Backen – Mein Ostergebäck”.
Konkurs adresowany był do wszystkich uczniów klas 7 i 8 szkół podstawowych w Radomiu i powiecie radomskim. Celem konkursu była promocja naszej szkoły poprzez zachęcenie uczniów do rozbudzenia indywidualnych zdolności kulinarnych oraz motywacja do nauki języka niemieckiego poprzez kształtowanie i rozwijanie umiejętności językowych.
Z przyjemnością oglądaliśmy kreatywne pomysły młodych, zdolnych uczniów. Każdemu uczestnikowi należą się gratulacje za włożony trud i zaangażowanie. Po długich naradach, komisja konkursowa, składająca się z nauczycieli języka niemieckiego oraz nauczycieli przedmiotów zawodowych wyłoniła następujących zwycięzców:
1 MIEJSCE: Szymon Kwiatkowski PSP nr 20
2 MIEJSCE: Oliwia Kalinowska PSP w Makowcu
3 MIEJSCE: Hubert Kopeć PSP nr 9 oraz Wiktoria Mucha PSP w Makowcu
WYRÓŻNIENIA:
Lena Wójcicka PSP 17
Ada Gadaszewska oraz Norbert Pyrka PSP 17
Maja Korny PSP 20
Kinga Siara PSP w Mniszku
Amelia Czarkowska PSP w Goździe
Julia Głogowska PSP w Wierzchowinach
Serdecznie gratulujemy i zachęcamy do udziału w kolejnych edycjach!
Organizatorzy: Iwona Sobania, Karolina Sieczkowska-Męzik
Prezentacja szkoły w czasie Dni Otwartych
W pracowni chemicznej (fot. Maja Kwiecień)
W pracowni języka polskiego
W bibliotece
W pracowni hotelarskiej
W pracowni turystycznej (fot. Marysia)
W pracowniach gastronomicznych, cukierniczej i obsługi konsumenta
Media o XIII Festiwalu Zupy
Festiwal Zupy w "Gastronomiku" (cozadzien.pl)
ZAPRASZAMY NA XIII FESTIWAL ZUPY I DNI OTWARTE SZKOŁY
DYREKCJA, GRONO PEDAGOGICZNE I UCZNIOWIE
ZESPOŁU SZKÓŁ SPOŻYWCZYCH I HOTELARSKICH W RADOMIU
ZAPRASZAJĄ NA XIII FESTIWAL ZUPY
POŁĄCZONY Z DNIEM OTWARTYM SZKOŁY, KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ
31 MARCA 2023 ROKU /PIĄTEK/ W GODZINACH 11.00-14.30
W SIEDZIBIE NASZEJ SZKOŁY
PRZY UL. ŚWIĘTEGO BRATA ALBERTA 1 /OS. PRĘDOCINEK/ W RADOMIU.
Zapraszamy również na Dni Otwarte Szkoły: 31 marca 2023 r. (piątek) w godzinach 11.00-14.30 oraz 01 kwietnia 2023 r. (sobota) w godz. 9.00-13.00
Patronat radiowy Radio Plus Radom
POPRZEDNIE FESTIWALE I DNI OTWARTE SZKOŁY
Nasi uczniowie finalistami XXIV Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności
Z radością informujemy, że Karolina Rylska z kl. 4 KZ, Aleks Kowalczyk z kl. 4 Zp, Jan Kundys z kl. 4 Zp zostali finalistami Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności.
Cele Olimpiady to podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności, konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas nauki oraz wynikających z rozwoju własnych pasji.
Maciej Woźniak finalistą XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu
W dniach 22- 24 marca 2023 r. odbyła się Olimpiada Wiedzy o Żywieniu pod patronatem Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Uczeń klasy 4 Gbp Maciej Woźniak zdobył tytuł FINALISTY! Maciejowi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów 🙂