3
2
4

08 kwietnia 2016 r. /piątek/ godz. 10.30-13.30

Patronat medialny:

DNI OTWARTE SZKOŁY:

08 kwietnia 2016 r.  /piątek/ godz. 10.30-17.00
09 kwietnia 2016 r. /sobota/ godz. 09.00-13.00

W programie m.in.:
prezentacja oferty edukacyjnej szkoły, 
degustacja i konkurs na najlepszą zupę FESTIWALU, 
Turniej Halowej Piłki Nożnej Chłopców o Puchar Dyrektora ZSSiH.  

ZUPY JARSKIE /przepisy/

1. Zupa z grzybów boczniaków z suszonymi pomidorami i parmezanowym chipsem - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
2. Zupa z soczewicy ze świeżą bazylią i tofu
3. Zupa ogrodnika
4. FLORAL PARADISE - II miejsce i nagroda publiczności
5. PAPRYKOWE SZALEŃSTWO
6. Zupa krem cebulowy
7. MARCHEWKOWO-JAŚMINOWA ROZKOSZ
8. Czosnkowy Freestyle - I miejsce
9. ZIELONO MI - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
10. „Hell’s plate” - III miejsce, wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
11. Zupa Salute
12.Krem z kalafiora z chrupiącą komosą ryżową - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji Oliwio i Teatralna

fot. Katarzyna i Patryk z 4zc, Justyna z 3 ga

fz61
fz32
fz19
fz42
fz27
fz35
fz63
fz10
fz9
fz53
fz23
fz8
fz20
fz37
fz7
fz11
fz14
fz3
fz55
fz22
fz50
fz30
fz48
fz16
fz31
fz2
fz54
fz26
fz41
fz43
fz59
fz25
fz28
fz6
fz5
fz18
fz36
fz52
fz39
fz1
fz44
fz58
fz49
fz60
fz21
fz56
fz51
fz47
fz12
fz45

"Zupa polska wczoraj i dziś" to hasło tegorocznego Festiwalu Zupy. 
Do rywalizacji przystąpiło 11 czteroosobowych zespołów. W tym roku uczniowie ugotowali:

    1. Zupę cebulową
    2. Chłopski przysmak
    3. Dziecięce marzenie
    4. Swojski kocioł
    5. Kartoflankę z nowym obliczem
    6. Polska na dwa smaki
    7. Pomidorową z fantazją
    8. Aromatyczną zupę z bobem
    9. Kwaśnicę
    10. Zagraj mi muzyko
    11. Zimowa miłość

Zwyciężyła Aromatyczna zupa z bobem przygotowana przez uczniów klasy III TG, drugie miejsce zajęli uczniowie klasy II KA za przygotowanie zupy Dziecięce marzenie, a trzecie i nagrodę publiczności (zaproszenie do restauracji Teatralna) otrzymali uczniowie klasy III TŻC za Chłopski Przysmak.
Jury wyróżniło także cztery drużyny, które zostały zaproszone do radomskich restauracji. Do restauracji Stylowa zaproszeni zostali uczniowie, którzy przygotowali zupę "Zimowa miłość", do Dworku Saskiego zespół, który ugotował „Polską na dwa smaki”, a do restauracji Rozmaryn uczniowie klasy 2 KA, którzy przygotowali zupę „Dziecięce marzenie”. Właściciel restauracji Oliwio wyróżnił "Kartoflankę z nowym obliczem", którą przygotowały uczennice klasy 2 TGB.

86
97
61
83
114
5
10
69
64
aromatycznazbobem1(1)
48
103
aromatycznazbobem2
68
75
90
aromatycznazbobem3
99
72
82
20
aromatycznazbobem1
108
2
107
111
102
1
46
84
aromatycznazbobem
109
17
92
77
16
106
60
95
57
93
74
88
3
80
112
62
94
8
67

Back to top