echodnia.eu
08 kwietnia 2016 r. /piątek/ godz. 10.30-13.30
Patronat medialny:
DNI OTWARTE SZKOŁY:
08 kwietnia 2016 r. /piątek/ godz. 10.30-17.00
09 kwietnia 2016 r. /sobota/ godz. 09.00-13.00
W programie m.in.:
prezentacja oferty edukacyjnej szkoły,
degustacja i konkurs na najlepszą zupę FESTIWALU,
Turniej Halowej Piłki Nożnej Chłopców o Puchar Dyrektora ZSSiH.
ZUPY JARSKIE /przepisy/
1. Zupa z grzybów boczniaków z suszonymi pomidorami i parmezanowym chipsem - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
2. Zupa z soczewicy ze świeżą bazylią i tofu
3. Zupa ogrodnika
4. FLORAL PARADISE - II miejsce i nagroda publiczności
5. PAPRYKOWE SZALEŃSTWO
6. Zupa krem cebulowy
7. MARCHEWKOWO-JAŚMINOWA ROZKOSZ
8. Czosnkowy Freestyle - I miejsce
9. ZIELONO MI - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
10. „Hell’s plate” - III miejsce, wyróżnienie i zaproszenie do restauracji „Dworek Saski”
11. Zupa Salute
12.Krem z kalafiora z chrupiącą komosą ryżową - wyróżnienie i zaproszenie do restauracji Oliwio i Teatralna
fot. Katarzyna i Patryk z 4zc, Justyna z 3 ga
ZEBRRA.TV
http://www.cozadzien.pl
dami24.pl
echodnia.eu
Polskie zupy? Pyyycha!
radioplus.com.pl
"Zupa polska wczoraj i dziś" to hasło tegorocznego Festiwalu Zupy.
Do rywalizacji przystąpiło 11 czteroosobowych zespołów. W tym roku uczniowie ugotowali:
Zwyciężyła Aromatyczna zupa z bobem przygotowana przez uczniów klasy III TG, drugie miejsce zajęli uczniowie klasy II KA za przygotowanie zupy Dziecięce marzenie, a trzecie i nagrodę publiczności (zaproszenie do restauracji Teatralna) otrzymali uczniowie klasy III TŻC za Chłopski Przysmak.
Jury wyróżniło także cztery drużyny, które zostały zaproszone do radomskich restauracji. Do restauracji Stylowa zaproszeni zostali uczniowie, którzy przygotowali zupę "Zimowa miłość", do Dworku Saskiego zespół, który ugotował „Polską na dwa smaki”, a do restauracji Rozmaryn uczniowie klasy 2 KA, którzy przygotowali zupę „Dziecięce marzenie”. Właściciel restauracji Oliwio wyróżnił "Kartoflankę z nowym obliczem", którą przygotowały uczennice klasy 2 TGB.
Strona 5 z 7