Życzenia świąteczne
Życzymy zdrowych, pełnych spokoju i nadziei Świąt Wielkanocnych,
wiosennego optymizmu, wielu ciepłych i radosnych chwil z Najbliższymi. (kartki kl. 2OT, wyroby cukiernicze Szkolne Koło Cukiernicze)
Radio od kuchni - Wielkanocne przygotowania
28.00-30.43 - P. Jarosław Wojciechowski (historia żuru wielkanocnego)
43.12-46.08 - P. Jarosław Wojciechowski (czym różni się żur od barszczu białego)
16.58-22.44 - P. Beata Świąder (mazurki wielkanocne)
33.55-37.18 - P. Jarosław Wojciechowski (jak przygotować tradycyjny żur wielkanocny)
50.08-53.02 - P. Małgorzata Miedzińska (dekoracja stołu wielkanocnego)
14.00-17.01 - P. Zbigniew Nowocień (tradycyjne nakrycie stołu wielkanocnego);
28.49-33.50 - P. Małgorzata Miedzińska (jak zrobić smaczny sernik);
52.29-56.14 - P. Zbigniew Nowocień (pasztet świąteczny)
29.49-33.33 - P. Jarosław Wojciechowski (jak przyrządzić smaczną kaczkę)
18.00-21.03 - P. Marzena Wnęt (świąteczne potrawy z mięs - pieczony mostek cielęcy)
Termin składania deklaracji na sesję LATO 2023
do 7 lutego 2023 r.
do 7 kwietnia 2023 r. - w przypadku ponownego przystępowania do egzaminu przez zdających, którzy nie zdali tego egzaminu w sesji ZIMA 2023
Konkurs kulinarno-językowy "Spab mit Backen – Mein Ostergebäck”
Dnia 31.03 odbyło się w naszej szkole wręczenie nagród w konkursie językowo-kulinarnym "Spab mit Backen – Mein Ostergebäck”.
Konkurs adresowany był do wszystkich uczniów klas 7 i 8 szkół podstawowych w Radomiu i powiecie radomskim. Celem konkursu była promocja naszej szkoły poprzez zachęcenie uczniów do rozbudzenia indywidualnych zdolności kulinarnych oraz motywacja do nauki języka niemieckiego poprzez kształtowanie i rozwijanie umiejętności językowych.
Z przyjemnością oglądaliśmy kreatywne pomysły młodych, zdolnych uczniów. Każdemu uczestnikowi należą się gratulacje za włożony trud i zaangażowanie. Po długich naradach, komisja konkursowa, składająca się z nauczycieli języka niemieckiego oraz nauczycieli przedmiotów zawodowych wyłoniła następujących zwycięzców:
1 MIEJSCE: Szymon Kwiatkowski PSP nr 20
2 MIEJSCE: Oliwia Kalinowska PSP w Makowcu
3 MIEJSCE: Hubert Kopeć PSP nr 9 oraz Wiktoria Mucha PSP w Makowcu
WYRÓŻNIENIA:
Lena Wójcicka PSP 17
Ada Gadaszewska oraz Norbert Pyrka PSP 17
Maja Korny PSP 20
Kinga Siara PSP w Mniszku
Amelia Czarkowska PSP w Goździe
Julia Głogowska PSP w Wierzchowinach
Serdecznie gratulujemy i zachęcamy do udziału w kolejnych edycjach!
Organizatorzy: Iwona Sobania, Karolina Sieczkowska-Męzik
Prezentacja szkoły w czasie Dni Otwartych
W pracowni chemicznej (fot. Maja Kwiecień)
W pracowni języka polskiego
W bibliotece
W pracowni hotelarskiej
W pracowni turystycznej (fot. Marysia)
W pracowniach gastronomicznych, cukierniczej i obsługi konsumenta
Media o XIII Festiwalu Zupy
Festiwal Zupy w "Gastronomiku" (cozadzien.pl)
ZAPRASZAMY NA XIII FESTIWAL ZUPY I DNI OTWARTE SZKOŁY
DYREKCJA, GRONO PEDAGOGICZNE I UCZNIOWIE
ZESPOŁU SZKÓŁ SPOŻYWCZYCH I HOTELARSKICH W RADOMIU
ZAPRASZAJĄ NA XIII FESTIWAL ZUPY
POŁĄCZONY Z DNIEM OTWARTYM SZKOŁY, KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ
31 MARCA 2023 ROKU /PIĄTEK/ W GODZINACH 11.00-14.30
W SIEDZIBIE NASZEJ SZKOŁY
PRZY UL. ŚWIĘTEGO BRATA ALBERTA 1 /OS. PRĘDOCINEK/ W RADOMIU.
Zapraszamy również na Dni Otwarte Szkoły: 31 marca 2023 r. (piątek) w godzinach 11.00-14.30 oraz 01 kwietnia 2023 r. (sobota) w godz. 9.00-13.00
Patronat radiowy Radio Plus Radom
POPRZEDNIE FESTIWALE I DNI OTWARTE SZKOŁY
Nasi uczniowie finalistami XXIV Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności
Z radością informujemy, że Karolina Rylska z kl. 4 KZ, Aleks Kowalczyk z kl. 4 Zp, Jan Kundys z kl. 4 Zp zostali finalistami Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności.
Cele Olimpiady to podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności, konfrontacja możliwości i osiągnięć uczniów z różnych szkół. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas nauki oraz wynikających z rozwoju własnych pasji.
Maciej Woźniak finalistą XXVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu
W dniach 22- 24 marca 2023 r. odbyła się Olimpiada Wiedzy o Żywieniu pod patronatem Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Uczeń klasy 4 Gbp Maciej Woźniak zdobył tytuł FINALISTY! Maciejowi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów 🙂