4
2
3

W samym sercu zabytkowego centrum Rimini znajduje się restauracja Abocar Due Cucine. Abocar Dwie Kuchnie "to dialog z subtelną równowagą, nieustanne poszukiwanie fuzji tradycji, doświadczeń, produktów i ludzi, to miejsce gdzie można doświadczyć magii bycia razem poprzez doświadczenie kuchni bez granic" (tak piszą o sobie). To kuchnia, w której jest bardzo dużo świeżych sezonowych ziół i warzyw, ryb i owoców morza. Menu jest stale aktualizowaną książką (co 60 dni), a ludzie którzy je tworzą poszukują i odkrywają nowe połączenia, eksperymentują z nowymi daniami.
W czasie praktyk wykonujemy obróbkę wstępną surowców: szałwii, estragonu, bazylii, oregano, kolendry, pokrzywy, warzyw, krewetek, omułek, ośmiorniczek, kalmarów, ryb m.in. piranii. Robimy to z dbając o najdrobniejsze szczegóły (pracujemy w restauracji z gwiazdką Michelin). Przygotowujemy włoskie drożdżowe wypieki - focaccię. Obserwujemy pracę ludzi, którzy z pasją wieczorem, tuż przed podaniem przygotowują dania.
Michał i Kamil

2
1
Previous Next Play Pause

Pracownicy housekeepingu to niewidzialna siła, której codzienna praca jest kluczowa dla funkcjonowania obiektu noclegowego. Czysty pokój i dobrze utrzymane przestrzenie wspólne są podstawą dobrego wrażenia, które może przełożyć się na pozytywne recenzje i lojalność gości. W czasie stażu w hotelu NEWJOLIE w Rimini pod opieką bardzo miłych i pomocnych pracowników dbamy o czystość, porządek w pokojach i przestrzeniach wspólnych, kontrolujemy stan pościeli i ręczników, uzupełniamy kosmetyki. Zmieniłyśmy również wystrój restauracji hotelowej. Mamy nadzieję, że dzięki naszej pracy goście mają zapewniony komfort, dobrze czują się w swoim pokoju i podejmą decyzję o powrocie do hotelu w przyszłości.
Angelika i Weronika

9
11
10
8
Previous Next Play Pause

Pracujemy w rodzinnej cukierni Bianchi Riccione, która mieści się w prowincji Rimini. Obecnie w czwartym pokoleniu rodziny, firma zajmuje się produkcją i sprzedażą wyrobów piekarniczych i cukierniczych. W czasie naszych praktyk formujemy różnego rodzaju włoskie ciasta i ciastka m.in. kruche z nadzieniem i bez, z posypkami, francuskie z jabłkami, chleb rzemieślniczy, paluszki chlebowe i oczywiście prawdziwe włoskie Croissanty. Zdobimy przygotowywane w cukierni słodkości i przygotowujemy blachy do wypieku. Dbamy o porządek na stanowiskach pracy.
Natalia i Wiktoria

3
5
4
6
7
Previous Next Play Pause

Po pracy: wycieczka do Florencji, San Marino, TRICOLORI - RIMINI AIR SHOW 2025, spacery, plaża, pizza, lody, kawa, tiramisu i piękna słoneczna pogoda, pozdrawiamy cool

13
14
12
Previous Next Play Pause

Back to top