Tematem tegorocznego turnieju są „Wariacje kulinarne z rybami w roli głównej”.

fot. M. Miedzińska

IMG_20230126_091926_resized_20230126_030412113
20230126_104937
IMG_20230126_091936_resized_20230126_030335259
IMG_20230126_091751_resized_20230126_030414532
IMG_20230126_112041_resized_20230126_030212048
20230126_101442
IMG_20230126_092012_resized_20230126_030334140
IMG_20230126_094748_resized_20230126_030333038
IMG_20230126_112136_resized_20230126_030215343
IMG_20230126_105603_resized_20230126_030331950
IMG_20230126_111956_resized_20230126_030252535
20230126_104904
20230126_101415
IMG_20230126_112035_resized_20230126_030210888
IMG_20230126_112031_resized_20230126_030251397
IMG_20230126_082651_resized_20230126_030413441
IMG_20230126_105756_resized_20230126_030255789
20230126_104856
IMG_20230126_081714_resized_20230126_030503266
20230126_104925
20230126_104943
IMG_20230126_091915_resized_20230126_030410754
IMG_20230126_105636_resized_20230126_030330869
IMG_20230126_112000_resized_20230126_030253618
20230126_101025
20230126_104917
IMG_20230126_105816_resized_20230126_030254738
IMG_20230126_081725_resized_20230126_030502122
Previous Next Play Pause

IMG_20230126_112035_resized_20230126_030210888
20230126_101415
IMG_20230126_111956_resized_20230126_030252535
IMG_20230126_105756_resized_20230126_030255789
IMG_20230126_091751_resized_20230126_030414532
20230126_101025
20230126_104904
IMG_20230126_091915_resized_20230126_030410754
IMG_20230126_112000_resized_20230126_030253618
IMG_20230126_091926_resized_20230126_030412113
IMG_20230126_082651_resized_20230126_030413441
IMG_20230126_081714_resized_20230126_030503266
20230126_104856
IMG_20230126_105636_resized_20230126_030330869
20230126_104925
IMG_20230126_112031_resized_20230126_030251397
IMG_20230126_112136_resized_20230126_030215343
IMG_20230126_081725_resized_20230126_030502122
IMG_20230126_091936_resized_20230126_030335259
20230126_104917
IMG_20230126_092012_resized_20230126_030334140
IMG_20230126_105603_resized_20230126_030331950
20230126_104937
IMG_20230126_112041_resized_20230126_030212048
IMG_20230126_105816_resized_20230126_030254738
20230126_104943
IMG_20230126_094748_resized_20230126_030333038
20230126_101442

Z radością informujemy, że troje uczniów naszej szkoły zakwalifikowało się do etapu centralnego Olimpiady Wiedzy o Żywności. Są to Karolina Rylska z kl. 4KZ oraz Aleks Kowalczyk i Jan Kundys z kl. 4Zp.
Ostatni etap olimpiady odbędzie się w marcu.
Powodzenia!

W roku szkolnym 2022/2023 uczniowie szkół średnich biorą udział w jubileuszowej X Olimpiadzie Wiedzy o Turystyce, której tematem przewodnim jest turystyka miejska.
Według Światowej Organizacji Turystyki miasta są celem większości podróży realizowanych w ciągu roku i najważniejszymi miejscami recepcji turystycznej.
Celem organizatorów jubileuszowej edycji olimpiady, jest zainteresowanie uczestników poznaniem dziedzictwa, zabytków, architektury, tematycznych dzielnic i szlaków, a także różnymi formami aktywności turystycznej podejmowanymi w przestrzeni miejskiej, zwrócenie uwagi na cele realizowane przez turystów podczas pobytów w mieście, również weekendowych tzw. city-break, na ich uczestnictwo w różnych wydarzeniach rozrywkowych, kulturalnych, sportowych itp.
Uczestnicy olimpiady mają możliwość podzielenia się swoją wiedzą na temat różnych produktów turystycznych i form turystyki miejskiej, a zadaniem finalistów będzie zaprezentowanie własnego pomysłu „Jak sprzedać miasto?” zgodnie z koncepcją marketingu-mix.
W etapie okręgowym, który odbył się w Warszawie naszą szkołę reprezentowali Igor i Mikołaj z klasy 4OTp. 

322949642_465688605777050_6763549030759162137_n
323009941_1537570159989141_2894387491511786430_n
323111009_1637151743421554_8126084015877437105_n
Previous Next Play Pause

I miejsce zajął Mateusz Wójcik z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu,

II miejsce Zlata Dubovik z Niepublicznego Technikum Zawodowego w Kielcach,

III miejsce Wiktoria Janus z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

GRATULUJEMY :)

2_m_4
I miejsce
50
4
25
39
66
I m_1
34
49
5
65
2_m_3
29
63
53
48
62
37
64
38
II miejsce
III_m_1
67
30
27
III_m_2
1_m2
III miejsce
33
40
59
28
Previous Next Play Pause

64
1
24
15
IMG_0478
20
23
IMG_0485
22
10
34
13
2
III_m_1
30
37
30
23
4
66
42
17
26
43
16
41
52
II miejsce
46
36
2_m_3
38
58
I m_1
70
III_m_2
9
15
37
10
53
54
67
4
3
32
3
36
40
37

Brawo!!! Adam Kwiatkowski z klasy 4OTp dostał się do finału Konkursu Wiedzy o Piłce Nożnej - Poznaj Polskę na Sportowo, rekomendowanego przez Ministerstwo Edukacji i Nauki. Drugi etap odbył się w Warszawie.
Adam będzie reprezentował województwo mazowieckie w trzecim, ostatnim etapie 17 listopada 2022 r. (czwartek) o godzinie 20.15 w TVP 1.
Zapraszamy do oglądania i kibicowania.

 

1. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom
2. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego – Kielce
3. Niepubliczne Technikum Zawodowe - Kielce
4. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego – Pionki
5. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom

Konkurs odbędzie się 17.11.2022 (czwartek).
Zbiórka zespołów o godzinie 8.15. Rozpoczęcie konkursu o godzinie 9.00 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).
Serdecznie gratulujemy i zapraszamy.
Organizatorzy konkursu

Miło nam poinformować, że drużyna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich zajęła III miejsce w turnieju finałowym Radomskiej Olimpiady Młodzieży szkół średnich w piłce nożnej dziewcząt.
W turnieju wzięły udział:
1. Bujanowicz Nikola kl.1C
2. Cudzich Wiktoria kl.4KZ
3. Jaśkiewicz Nadia kl.4GB
4. Jaworska Patrycja kl.4KZ
5. Kowalczuk Angelika kl.1H
6. Pawelec Zuzanna kl.2OTK
7. Rylska Karolina kl.4KZ
8. Słowińska Maria kl.1GB
9. Więcaszek Zofia kl.1GB
10. Zbiciak Wiktoria kl.2GA
Opiekun: P. Kamila Marecka
Serdecznie gratulujemy.

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – przysmaki lasu".
W tegorocznej edycji do dnia 14.10.2022 r. należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem zakąski ciepłej i deseru wraz ze zdjęciami (receptury należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły).
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 20.10.2022 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych. Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.
Organizatorzy: mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska  

Regulamin Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków - przysmaki lasu”

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

POPRZEDNIE EDYCJE KONKURSU KULINARNEGO PASJA SMAKÓW

Natalia Rozińska uczennica klasy 3cp reprezentowała województwo mazowieckie i zdobyła I miejsce oraz tytuł laureata na XXVII Ogólnopolskim Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik we Wrocławiu.
Turniej odbył się on w dniach 25-27 kwietnia 2022 r. Tematem tegorocznej edycji była Potęga natury. Konkurs składał się z części teoretycznej (test) oraz części praktycznej ( tort, 6 monoporcji, 6 figurek z masy plastycznej oraz eksponat z czekolady lub karmelu). Natalia została przygotowana do Turnieju przez panią Beatę Świąder. Organizatorzy i Jury doceniło kunszt pracy naszej uczennicy, która została zwyciężczynią tej edycji Turnieju, otrzymała dyplomy, puchary, bon podarunkowy i będzie zwolniona z części teoretycznej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.
Serdecznie gratulujemy Natalii i życzymy jej dalszych sukcesów zawodowych.

2
3
4
Previous Next Play Pause

Małgorzata Górecka z klasy 4 Ga została finalistką XXVI OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI.
Dzięki swojej wytężonej pracy ma zagwarantowane miejsce na wybranej przez siebie uczelni żywieniowej.
Małgosi gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!!

V Edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap okręgowy odbył się 28 lutego 2022 roku w Radomiu w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich. 
Temat tegorocznej edycji konkursu były „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Turniej składał się z dwóch etapów - etap pierwszy, część pisemna - test teoretyczny, etap drugi, część praktyczna, w której każdy uczestnik sporządzał dwie porcje dania zasadniczego związanego z tematem przewodnim konkursu. Jury oceniało organizację i higienę pracy, sporządzanie i ekspedycję potraw. 
1 miejsce zajęła Natalia Bekier z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
2 miejsce Natalia Kowalczyk z Branżowej Szkoły Rzemieślniczej I stopnia w Lublinie
3 miejsce Aleksandra Traczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach
4 miejsce Krystian Kamiński z Branżowej Szkoły Rzemieślnicze I stopnia w Lublinie
Nagrody w tegorocznym Turnieju zostały ufundowane przez Restaurację Paragraf, Restaurację Teatralna, Restaurację Beef Stekhouse, Restaurację Łyżka i Widelec.
Wszystkim uczestnikom jeszcze raz serdecznie gratulujemy, a restauratorom dziękujemy za pomoc w organizacji wojewódzkiego etapu Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Organizatorzy M. Miedzińska, J. Tkaczyk, M. Domagała,

31
21
1
13
14
20
24
2
25
30
12
24
26
5
22
14
3
25
Previous Next Play Pause

IMG_20220228_121127_resized_20220228_042822957
36
57
IMG_20220228_121443_resized_20220228_042819695
47
45
42
IMG_20220228_121449_resized_20220228_042818518
48
44
52
29
27
55
35
2
IMG_20220228_121151_resized_20220228_042821854
32
9
IMG_20220228_121201_resized_20220228_042820815
19
5
39
1
37
28
33
41
43
18
50
1111
40
49
Previous Next Play Pause

16
IMG_20220228_094914_resized_20220228_043253137
IMG_20220228_112006_resized_20220228_045044289
IMG_20220228_095002_resized_20220228_043247646
IMG_20220228_112402_resized_20220228_044942666
11
17
IMG_20220228_104741_resized_20220228_045045396
IMG_20220228_102445_resized_20220228_043131627
18
IMG_20220228_102454_resized_20220228_043130360
15
9
IMG_20220228_094934_resized_20220228_043251803
IMG_20220228_095356_resized_20220228_043137712
31
IMG_20220228_112423_resized_20220228_044939312
6
22
IMG_20220228_104707_resized_20220228_043036016
IMG_20220228_112409_resized_20220228_044941566
15
IMG_20220228_094939_resized_20220228_043250442
IMG_20220228_094951_resized_20220228_043249016
8
7
IMG_20220228_104600_resized_20220228_043038369
8
IMG_20220228_112025_resized_20220228_045043199
13
IMG_20220228_095439_resized_20220228_043132877
3
IMG_20220228_104548_resized_20220228_043039526
IMG_20220228_104714_resized_20220228_043034819
IMG_20220228_095427_resized_20220228_043134048
5
IMG_20220228_112415_resized_20220228_044940451
7
IMG_20220228_112237_resized_20220228_045040914
17
10
IMG_20220228_104615_resized_20220228_043037194
IMG_20220228_095026_resized_20220228_043246166
IMG_20220228_112428_resized_20220228_044938118
16
2
IMG_20220228_112221_resized_20220228_045042048
1
IMG_20220228_095415_resized_20220228_043135296
IMG_20220228_095339_resized_20220228_043136501

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie

Serdecznie zapraszamy do udziału uczniów klas III (zawód kucharz) w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.

Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

Pytania dotyczące organizacji II etapu turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Tematem tegorocznego Turnieju są „ Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”

Regulamin turnieju

Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie.
Serdecznie zapraszamy do udziału w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Pytania dotyczące organizacji turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Temat tegorocznej edycji „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.

Osoby zakwalifikowane do V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz – etap wojewódzki/ okręgowy:

  1. Natalia Bekier Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich Radom
  2. Patrycja Soja Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  3. Joanna Karczewska Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
  4. Sylwia Mariasik Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Kielce
  5. Aleksandra Traczyk Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Pionki
  6. Krystian Kamiński Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin
  7. Natalia Kowalczyk Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin

Regulamin V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki (okręgowy)

Back to top