Mateusz Wójcik z klasy 3 ka zajął trzecie miejsce w w VI Edycji Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Mateusz przygotował roladki z łososia w nori z sosem jagodowo-miętowym z kawiorem molekularnym oraz serkiem śmietankowym i chipsem z parmezanu oraz kotlety rybne z boczkiem z sosem pomarańczowo - tymiankowym z ryżem ala risotto z chipsem z boczku, ze skóry ryby oraz limonki i z sałatką w fenkułem włoskim z marchwi groszku i orzechów laskowych.
Gratulujemy.
Tematem tegorocznego turnieju są „Wariacje kulinarne z rybami w roli głównej”.
fot. M. Miedzińska
V Edycja Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap okręgowy odbył się 28 lutego 2022 roku w Radomiu w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich.
Temat tegorocznej edycji konkursu były „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Turniej składał się z dwóch etapów - etap pierwszy, część pisemna - test teoretyczny, etap drugi, część praktyczna, w której każdy uczestnik sporządzał dwie porcje dania zasadniczego związanego z tematem przewodnim konkursu. Jury oceniało organizację i higienę pracy, sporządzanie i ekspedycję potraw.
1 miejsce zajęła Natalia Bekier z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
2 miejsce Natalia Kowalczyk z Branżowej Szkoły Rzemieślniczej I stopnia w Lublinie
3 miejsce Aleksandra Traczyk z Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach
4 miejsce Krystian Kamiński z Branżowej Szkoły Rzemieślnicze I stopnia w Lublinie
Nagrody w tegorocznym Turnieju zostały ufundowane przez Restaurację Paragraf, Restaurację Teatralna, Restaurację Beef Stekhouse, Restaurację Łyżka i Widelec.
Wszystkim uczestnikom jeszcze raz serdecznie gratulujemy, a restauratorom dziękujemy za pomoc w organizacji wojewódzkiego etapu Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Organizatorzy M. Miedzińska, J. Tkaczyk, M. Domagała,
Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie
Serdecznie zapraszamy do udziału uczniów klas III (zawód kucharz) w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Pytania dotyczące organizacji II etapu turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Tematem tegorocznego Turnieju są „ Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”
Szanowni Państwo dyrektorzy, nauczyciele i uczniowie.
Serdecznie zapraszamy do udziału w V Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 28.02.2022 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.
Pytania dotyczące organizacji turnieju można kierować do Pani Małgorzaty Miedzińskiej tel. 607 916 678.
Temat tegorocznej edycji „Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole”.
Osoby zakwalifikowane do V Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz – etap wojewódzki/ okręgowy:
- Natalia Bekier Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich Radom
- Patrycja Soja Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
- Joanna Karczewska Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich Chełm
- Sylwia Mariasik Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Kielce
- Aleksandra Traczyk Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Pionki
- Krystian Kamiński Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin
- Natalia Kowalczyk Branżowa Szkoła Rzemieślnicza I stopnia Lublin
Temat wiodący w tej edycji 2021/2022 "Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole".
Turniej odbędzie się 26 stycznia 2022 roku w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu ulica Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).
Uczestnikiem etapu wojewódzkiego (okręgowego) są zwycięscy szkolnych etapów Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz.
Uczestnikami turnieju mogą być wszyscy chętni uczniowie kształcący się w zawodzie kucharz z klas programowo najwyższych branżowej szkoły I stopnia. Temat wiodący w tej edycji 2021/2022 "Tradycyjne potrawy śląskie na stuletnim zabrzańskim stole". Zgłoszenie uczestników należy do dnia 13.11.2021 r. do udziału w turnieju.
Eliminacje szkolne będą przeprowadzone 24.11.2021 r. w salach technologicznych w godzinach popołudniowych.. Po ogłoszeniu listy uczestników należy dostarczyć do gabinetu kier. M. Miedzińska receptury zgodnej z tematem. Zapraszamy do udziału
Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska mgr inż. Jolanta Tkaczyk mgr inż. Monika Kwiatkowska.
Dnia 24 lutego 2021roku w Tomaszowie Mazowieckim odbył się "Ogólnopolski Turniej na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz”- etap okręgowy.
Zadaniem uczniów było:
1) Napisane testu teoretycznego z zakresu wiedzy zawodowej
2)Wykonanie potrawki z królika z kluskami śląskimi i sałatką z buraka.
Wszyscy uczestnicy mieli jednakowe zadania.
Uczeń naszej szkoły Jan Czarnecki z kl.3ka przygotowywany przez p. Marzenę Wnęt i p. Monikę Adamczyk zajął II miejsce. Do miejsca I zabrakło jedynie 1punktu. Gratulujemy Janku!
Strona 1 z 2
- start
- Poprzedni artykuł
- 1
- 2
- Następny artykuł
- koniec