Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Rekrutacja do szkoły od 10 maja 2018
Rekrutacja do szkoły od 10 maja 2018
Previous Next Play Pause

II śniadanie w szkole

Zestaw I    
Pumpernikiel z masłem,
kiełkami, serem pleśniowym camembert, pomidorami suszonymi
w oleju i rukolą

+ sok marchwiowo-jabłkowy,
banan, winogrona

Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 9 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 71 g
Błonnik 11 g
 
Zestaw II    
Bułka pełnoziarnista z masłem,
zieloną sałatą, pomidorem,
mozzarellą i bazylią

+ marchew, gruszka,
woda mineralna
Wartość energetyczna 400 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 17 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 9 g

 
Zestaw III    
Bułka pełnoziarnista z masłem, czerwoną sałatą, serem żółtym, schabem pieczonym,
pomidorem i roszponką

+ jogurt naturalny, musli, kiwi, pomarańcza
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 18 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 8 g 

 
Zestaw IV    
Chleb pełnoziarnisty z masłem, roszponką, jajkiem na twardo, kolorowym pieprzem, rukolą
i czerwoną papryką

+ kefir, banan, grejpfrut
Wartość energetyczna 360 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 13 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 8 g

 
Zestaw V    
Tortilla z sałatą zieloną, awokado, ziarnami słonecznika, żółtą
i czerwoną papryką

+ jabłko, śliwki, morele suszone,
woda mineralna
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 15 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 74 g
Błonnik 8 g

 
Zestaw VI    
Sałatka z ryżem, tuńczykiem
w oleju, czarnymi oliwkami,
żółtą i czerwoną papryką, szczypiorkiem i oregano

+ sok jabłkowy,
pomidorki koktajlowe,
ogórki
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 12 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 87 g
Błonnik 3 g

 
 
Zestaw VII    
Sałatka z makaronem
pełnoziarnistym, szynką drobiową, czerwoną, żółtą i zieloną papryką, natką pietruszki, kolorowym pieprzem
i oliwą z oliwek

+ owocowa herbata, jabłko
Wartość energetyczna 400 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 16 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 4 g

 
 
Zestaw VIII    
Chleb żytni z masłem,
czerwoną sałatą,
serem twarogowym, rzodkiewką, świeżym oregano
i ziarnami dyni

+ czerwona papryka, ogórek,
marchew, woda mineralna
 
Wartość energetyczna 390 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 18 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 13 g

 
Zestaw IX    
Twarożek, jogurt naturalny,
świeże zioła

+ chleb pełnoziarnisty,
zielona sałata, rzodkiewka,
zielona papryka,
sok pomarańczowy
Wartość energetyczna 430 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 27 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 6 g

 
Zestaw X    
Maślanka naturalna z kiwi,
musli, rodzynkami, orzechami laskowymi i nasionami goji

+ czerwona papryka, ogórek,
filet pieczony, herbata zielona
z miętą i cytryną
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 20 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 8 g

 
Zestaw XI    
Bułka ciemna z ziarnem,
masłem, roszponką, łososiem wędzonym, kiełkami i czerwoną papryką

+ mango, rodzynki, orzechy,
morwa biała, owocowa herbata
Wartość energetyczna 360 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 14 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 7 g

 
Zestaw XII    
Sałatka z makaronem
pełnoziarnistym, serem feta,
zielonymi oliwkami, pomidorami, zieloną sałatą i świeżymi ziołami

+ banan, jogurt naturalny,
płatki owsiane, nasiona goji
Wartość energetyczna 420 kcal
Wartość odżywcza:
Białko 17 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 5 g
 

Back to top