Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – black box". W tegorocznej edycji do dnia 18.10.2024 r. należy zgłosić swoją chęć udziału w konkursie bez opracowywania receptur. Każdy uczestnik otrzymuje swój bleck box z zawartością (surowce), które musi wykorzystać w całości przy sporządzeniu potrawy.
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 24.10.2024 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych.
Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.

Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska

Regulamin

Załącznik 1

Załącznik 2

Uczestnicy wykonali:

  • danie zasadnicze z wykorzystaniem szynki (surowe mięso) i warzyw kiszonych
  • deser z wykorzystaniem sera mascarpone i dowolnych orzechów.

Trzy porcje dania zasadniczego i trzy porcje deseru w czasie 150 minut.

I miejsce Martyna Wiatrak ZSSiH Radom

II miejsce Antoni Kozłowski ZSSiH Radom

III miejsce Konrad Batur ZSP Białobrzegi

8
Pieczona szynka nadziewana porem, orzechami i grzybami, podana z zapiekanką ziemniaczaną i surówką z kiszonego pora i marchewki
a_a
Kulki a’la Tiramisu
g
Zrazy zawijane z kiszoną papryką podane z kaszą jaglaną i surówką z kiszonego kalafiora
a_5
Lody waniliowe z mascarpone orzechami i makiem
img_20231123_111819_resized_20231125_112934433

A’la Tournedo z szynki wieprzowej z serem pleśniowym, puree z zielonego groszku wraz z dwoma musami z kiszonych warzyw, marchewki i pietruszki podane z pianką z wody z kiszonych ogórków,

tarta
Tarta orzechowo-malinowa z bita czekoladą i ziemią orzechową
a_kapusta zapiekana w szynce i boczku
Kapusta zapiekana w szynce i boczku
a_c
Biszkoptowe ciasto z mascarpone i z pistacjami
a_gniazdko z szynki
Gniazdko z szynki na kiszonej kapuście z ziemniaczano-brokułowym puree
ambrozja
Ambrozja smaków
Previous Next Play Pause

IMG_2391
IMG_2420
IMG_2432
IMG_2424
IMG_2415
IMG_2385
IMG_2396
IMG_2384
IMG_2434
IMG_2433
IMG_2386
IMG_2429
IMG_2404
IMG_2422
IMG_2451
IMG_2400
IMG_2458
IMG_2440
IMG_2403
IMG_2398
IMG_2382
IMG_2454
IMG_2390
IMG_2447
IMG_2423
IMG_2392
IMG_2418
IMG_2425
IMG_2387
IMG_2419
Previous Next Play Pause

IMG_2242
IMG_2218
IMG_2508
IMG_2352
IMG_2406
IMG_2736
IMG_2171
IMG_2532
IMG_2281
IMG_2172
IMG_2170
IMG_2255
IMG_2169
IMG_2222
IMG_2534
img_2201
IMG_2631
IMG_2435
IMG_2262
IMG_2511
IMG_2674
IMG_2183
IMG_2173
IMG_2706
IMG_2374
IMG_2523
IMG_2325
IMG_2611
IMG_2483
IMG_2744
IMG_2247
IMG_2629
IMG_2729
IMG_2381
IMG_2269
IMG_2576
IMG_2275
IMG_2280
IMG_2591
IMG_2539
IMG_2649
IMG_2260
IMG_2159
IMG_2175
IMG_2343
IMG_2664
IMG_2536
IMG_2211
IMG_2375
IMG_2542

Pasja Smaków w obiektywie Małgorzaty Miedzińskiej:

IMG_20231123_110807_resized_20231125_113020003
IMG_20231123_095319_resized_20231125_113448685
IMG_20231123_101553_resized_20231125_113354474
IMG_20231123_121541_resized_20231125_112813322
IMG_20231123_090414_resized_20231125_113716719
IMG_20231123_095111_resized_20231125_113627323
IMG_20231123_113453_resized_20231125_112812272
IMG_20231123_090546_resized_20231125_113628672
IMG_20231123_110131_resized_20231125_113200782
IMG_20231123_103805_resized_20231125_113303143
IMG_20231123_110306_resized_20231125_113110356
IMG_20231123_090454_resized_20231125_113715462
IMG_20231123_112205_resized_20231125_112856177
IMG_20231123_104931_resized_20231125_113203329
IMG_20231123_111937_resized_20231125_112858704
IMG_20231123_112106_resized_20231125_112857480
IMG_20231123_095411_resized_20231125_113450100
IMG_20231123_110636_resized_20231125_113108118
IMG_20231123_111611_resized_20231125_112933083
IMG_20231123_110427_resized_20231125_113109267
IMG_20231123_110714_resized_20231125_113022599
IMG_20231123_103636_resized_20231125_113305382
IMG_20231123_103042_resized_20231125_113350543
IMG_20231123_090316_resized_20231125_113720616
IMG_20231123_113442_resized_20231125_112853593
IMG_20231123_104224_resized_20231125_113204587
IMG_20231123_101530_resized_20231125_113355801
IMG_20231123_121558_resized_20231125_112810054
IMG_20231123_104709_resized_20231125_113202048
IMG_20231123_101611_resized_20231125_113353136
IMG_20231123_113447_resized_20231125_112814410
IMG_20231123_101451_resized_20231125_113447250
IMG_20231123_111423_resized_20231125_112935721
IMG_20231123_112201_resized_20231125_112854913
IMG_20231123_103744_resized_20231125_113306500
IMG_20231123_111304_resized_20231125_112937029
IMG_20231123_110706_resized_20231125_113018723
IMG_20231123_095106_resized_20231125_113624646
IMG_20231123_110647_resized_20231125_113021321
IMG_20231123_110824_resized_20231125_113017374
IMG_20231123_103659_resized_20231125_113307628
IMG_20231123_110119_resized_20231125_113159438
IMG_20231123_090420_resized_20231125_113719327
IMG_20231123_095101_resized_20231125_113626047
IMG_20231123_103756_resized_20231125_113304313
IMG_20231123_101635_resized_20231125_113351842
IMG_20231123_095203_resized_20231125_113452545
IMG_20231123_115230_resized_20231125_112811283
IMG_20231123_110138_resized_20231125_113111465
IMG_20231123_095214_resized_20231125_113451309

Lista osób zakwalifikowanych do X Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków – potrawy i desery wysokobiałkowe":

  1. Antoni Kozłowski ZSSiH Radom
  2. Martyna Wiatrak ZSSiH Radom
  3. Oliwia Hałdaś CKZiU Pionki
  4. Konrad Batur ZSP Białobrzegi
  5. Izabela Bąk ZSP Białobrzegi

Konkurs odbędzie się 23.11.2023 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. św. Brata Alberta 1 .
Spotkanie organizacyjne rozpocznie się o godz. 8.15 w bloku A II piętro. Rozpoczęcie konkursu o godz. 9.00. 

Poprzednie edycje:

Slajd59
Slajd9
Slajd63
Slajd56
Slajd65
Slajd48
Slajd23
Slajd27
Slajd77
Slajd58
Slajd44
Slajd71
Slajd32
Slajd76
Slajd25
Slajd31
Slajd33
Slajd15
Slajd2
Slajd70
Slajd46
Slajd82
Slajd40
Slajd51
Slajd41
Slajd35
Slajd50
Slajd19
Slajd39
Slajd53
Slajd67
Slajd69
Slajd18
Slajd37
Slajd3
Slajd5
Slajd52
Slajd11
Slajd49
Slajd10
Slajd29
Slajd22
Slajd28
Slajd38
Slajd79
Slajd4
Slajd47
Slajd1
Slajd61
Slajd75
Previous Next Play Pause

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – potrawy i desery wysokobiałkowe".
W tegorocznej edycji do dnia 20.10.2023 r. należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem dania zasadniczego i deseru wraz ze zdjęciami ( receptury należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły).
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 26.10.2023 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych.
Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.
Organizatorzy mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska

Regulamin konkursu

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

POPRZEDNIE EDYCJE KONKURSU

I miejsce zajął Mateusz Wójcik z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu,

II miejsce Zlata Dubovik z Niepublicznego Technikum Zawodowego w Kielcach,

III miejsce Wiktoria Janus z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu.

GRATULUJEMY :)

2_m_4
38
27
39
1_m2
64
33
29
40
25
66
5
37
63
2_m_3
59
49
53
II miejsce
65
67
III miejsce
III_m_2
28
III_m_1
I m_1
48
4
30
I miejsce
62
34
50
Previous Next Play Pause

24
77
15
38
66
52
2_m_4
14
54
18
4
1
2
19
1
69
4
36
13
58
30
IMG_0484
I m_1
70
13
57
26
5
43
34
59
71
41
25
68
56
31
4
11
18
40
31
III miejsce
65
20
50
III_m_1
IMG_0478
30
13

1. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom
2. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego – Kielce
3. Niepubliczne Technikum Zawodowe - Kielce
4. Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego – Pionki
5. Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich - Radom

Konkurs odbędzie się 17.11.2022 (czwartek).
Zbiórka zespołów o godzinie 8.15. Rozpoczęcie konkursu o godzinie 9.00 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. Świętego Brata Alberta 1 (dawniej ul. Armii Ludowej 1).
Serdecznie gratulujemy i zapraszamy.
Organizatorzy konkursu

Drodzy Uczniowie Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu Zgodnie z tradycją poprzednich lat zapraszamy uczniów naszej szkoły do udziału w Szkolnym Konkursie "Pasja Smaków – przysmaki lasu".
W tegorocznej edycji do dnia 14.10.2022 r. należy dostarczyć osobiście recepturę z gramaturą i szczegółowym wykonaniem zakąski ciepłej i deseru wraz ze zdjęciami (receptury należy przedstawić na załączniku nr 3 podanym na stronie szkoły).
Eliminacje szkolne będą przeprowadzane 20.10.2022 roku w salach technologicznych w godzinach popołudniowych. Prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Konkursu.
Zapraszamy do udziału.
Organizatorzy: mgr inż. Małgorzata Miedzińska, mgr inż. Jolanta Tkaczyk, mgr inż. Agnieszka Kulikowska  

Regulamin Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Pasja smaków - przysmaki lasu”

Załącznik 1

Załącznik 2

Załącznik 3

POPRZEDNIE EDYCJE KONKURSU KULINARNEGO PASJA SMAKÓW

Back to top