Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich dysponuje wolnymi miejscami
w Technikum:
- zawód: technik żywienia i usług gastronomicznych
- zawód: technik technologii żywności
- zawód: technik usług kelnerskich
- zawód: technik hotelarstwa
- zawód: technik organizacji turystyki
w Branżowej Szkole I Stopnia:
- zawód: kucharz
- zawód: cukiernik
Podania (do pobrania na miejscu w szkole) należy składać w sekretariacie szkoły.
KSIĄŻECZKI ZDROWIA DO CELÓW SANITARNO-EPIDEMIOLOGICZNYCH /poniższe informacje nie dotyczą uczniów technikum organizacji turystyki/
Na dzień 01 września 2020 r. musisz mieć aktualną książeczkę zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych.
W tym celu wykonaj:
- badania na nosicielstwo (po 20 sierpnia zadzwoń/udaj się bez skierowania do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Radomiu aby zapisać się na badania);
- kup Pracowniczą Książeczkę Zdrowia np. w sklepie przy ul. Traugutta (DRUKI);
- udaj się z książeczką i w/w badaniami do lekarza w rejonie (lekarz medycyny pracy) i poproś o wpis potwierdzający ważność badań.
REKRUTACJA DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA
odbywa się poprzez stronę: naborpg.oswiatawradomiu.pl
HARMONOGRAM REKRUTACJI DO SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH
NA ROK SZKOLNY 2020/2021 [plik pdf]
REKRUTACJA DO BRANŻOWEJ SZKOŁY II STOPNIA zasady + harmonogram
Oferta edukacyjna Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu dla klasy pierwszej na rok szkolny 2020/2021
TECHNIKUM - 5 letnie
Technik hotelarstwa - 1 oddział
Technik organizacji turystyki - 1 oddział
Technik żywienia i usług gastronomicznych - 2 oddziały
Technik technologii żywności - 1 oddział
Technik usług kelnerskich - 1 oddział
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA - 3 letnia
Piekarz - 0,5 oddziału
Cukiernik - 1 oddział
Przetwórca mięsa - 0,5 oddziału
Kucharz - 1 oddział
Kucharz (klasa mundurowa) - 1 oddział
Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego - 1 oddział
Szkoła branżowa II stopnia - 2 letnia
Technik żywienia i usług gastronomicznych - 1 oddział
Technik technologii żywności - 1 oddział
Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych technikum będą brane pod uwagę oceny z:
- języka polskiego
- matematyki
- języka obcego
- najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: chemia, geografia, biologia, fizyka.
Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych branżowej szkoły I stopnia będą brane pod uwagę oceny z:
- języka polskiego
- matematyki
- języka obcego
- najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: biologia, fizyka, chemia, historia, wos, geografia, informatyka.
Punkty będą przeliczane według następujących zasad, za oceny wyrażone w stopniu:
celującym – przyznaje się po 18 punktów;
bardzo dobrym – przyznaje się po 17 punktów;
dobrym – przyznaje się po 14 punktów;
dostatecznym – przyznaje się po 8 punktów;
dopuszczającym – przyznaje się po 2 punkty.
Sposób przeliczania na punkty osiągnięć: rozporządzenie MEN [plik pdf]
Badania kandydatów do szkół ponadpodstawowych kształcących w zawodzie – wykaz podmiotów
Rekrutacja do szkół ponadpodstawowych - przewodnik dla Rodziców
Rejestracji na badanie należy dokonywać wyłącznie drogą telefoniczną.
W czasie zgłoszenia się na badanie w ustalonym terminie, kandydat powinien mieć ze sobą podstawowe środki ochronne, tj. maseczkę i rękawiczki.
Podkategorie
Strona 1 z 2
- start
- Poprzedni artykuł
- 1
- 2
- Następny artykuł
- koniec