Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Previous Next Play Pause

21 kwietnia uczniowie klasy I Gc pod opieką p. Katarzyny Kusio przeprowadzili warsztaty kulinarne dla uczniów SP nr 4 z Dęblina. Dzieci z wielkim zaangażowaniem przygotowywały razem z młodzieżą potrawy z naturalnych surowców. Wynikiem wspólnego gotowania były kopytka z sosem mięsno-pomidorowym, kolorowe musy z owoców, ciasteczka z jabłkami.
Dzieci podczas pobytu w ZSSiH uczyły się również składania serwetek. Na zakończenie uczestnikom wręczono pamiątkowe dyplomy.

Uczniowie klasy II TZ pod opieką p. Olgi Wróblewskiej zorganizowali w naszej szkole warsztaty kulinarne dla dzieci z klasy IA z PSP Nr 25 w Radomiu. Dzieci w ramach kolejnej już edycji programu „Zdrowe żywienie – inwestycja na całe życie” z wielkim entuzjazmem przygotowały posiłki w oparciu o zdrowe surowce, wzięły udział w konkursie plastycznym „Naturalne witaminy – warzywa i owoce” oraz poznały tajniki dekoracji stołu.
Przy okazji zajęć w kuchni udało nam się „zaprzyjaźnić” Małych Mistrzów Kuchni z warzywami ... królowały cebula i czosnek, a kluczem do sukcesu okazały się dekoracje ze świeżych ziół.
Dzięki współpracy Dużych i Małych kulinarny świat smaków i zapachów odkrywaliśmy we wspaniałej atmosferze.

   

W środę 19 stycznia odbyły się warsztaty kulinarne dla dzieci klasy Ib z PSP nr 32 w Radomiu. Dzieci pod opieką uczennic z klasy I TGa oraz p. Moniki Wasik samodzielnie wykonywały potrawy. Wiele radości sprawiło wyrabianie, wałkowanie i wycinanie ciasteczek oraz tworzenie swojej pizzy. Przygotowane potrawy wszystkim bardzo smakowały!

 

14.12.2015 r. w ramach projektu „Zdrowe żywienie inwestycja na całe życie”, uczniowie z klasy 2 Z pod opieką nauczyciela Agnieszki Krawczyk przygotowywali potrawy kulinarne z dziećmi z przedszkola nr 11.
W czasie warsztatów kulinarnych młodzież z naszej szkoły wspólnie z dziećmi przygotowała: naleśniki z twarożkiem i prażonymi jabłkami, muffiny marchewkowe oraz drobne ciasteczka i pierniczki.
Dla każdego dziecka nie zabrakło soku wieloowocowego i mandarynek.
W miłej i przedświątecznej atmosferze wszyscy zdobili ciasteczka i pierniczki a maluchy wykazały się wielkim zaangażowaniem.

            

Rozpoczęła się kolejna edycja programu "Zdrowe żywienie – inwestycja na całe życie”. Warsztaty kulinarne dla pierwszaków z PSP nr 32 w Radomiu zorganizowała i przeprowadziła klasa II Kb pod opieką mgr Ewy Guść. Nasi uczniowie kształcili u młodszych kolegów zasady zdrowego żywienia, dobór składników do pysznej, domowej pizzy ze świeżymi ziołami, lemoniady słodzonej miodem z listkami mięty oraz sporządzanie ciasteczek z domową marmoladą.
Bardzo miłym gestem jest dyplom zawierający podziękowania dla uczniów i ich opiekuna. Atmosferę warsztatów przekazują załączone zdjęcia.

   

Back to top