Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Technikum i branżowa szkoła I stopnia
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Nauka i praktyka w jednym miejscu
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Projekty i programy unijne
Projekty i programy unijne
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich
ul. św. Brata Alberta 1, 26-600 Radom
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Praktyki w szkole i w zakładach pracy
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Staże zagraniczne we Włoszech, Hiszpanii lub Portugalii
Rekrutacja do szkoły od 10 maja 2018
Rekrutacja do szkoły od 10 maja 2018
Previous Next Play Pause

21 kwietnia uczniowie klasy I Gc pod opieką p. Katarzyny Kusio przeprowadzili warsztaty kulinarne dla uczniów SP nr 4 z Dęblina. Dzieci z wielkim zaangażowaniem przygotowywały razem z młodzieżą potrawy z naturalnych surowców. Wynikiem wspólnego gotowania były kopytka z sosem mięsno-pomidorowym, kolorowe musy z owoców, ciasteczka z jabłkami.
Dzieci podczas pobytu w ZSSiH uczyły się również składania serwetek. Na zakończenie uczestnikom wręczono pamiątkowe dyplomy.

Uczniowie klasy II TZ pod opieką p. Olgi Wróblewskiej zorganizowali w naszej szkole warsztaty kulinarne dla dzieci z klasy IA z PSP Nr 25 w Radomiu. Dzieci w ramach kolejnej już edycji programu „Zdrowe żywienie – inwestycja na całe życie” z wielkim entuzjazmem przygotowały posiłki w oparciu o zdrowe surowce, wzięły udział w konkursie plastycznym „Naturalne witaminy – warzywa i owoce” oraz poznały tajniki dekoracji stołu.
Przy okazji zajęć w kuchni udało nam się „zaprzyjaźnić” Małych Mistrzów Kuchni z warzywami ... królowały cebula i czosnek, a kluczem do sukcesu okazały się dekoracje ze świeżych ziół.
Dzięki współpracy Dużych i Małych kulinarny świat smaków i zapachów odkrywaliśmy we wspaniałej atmosferze.

   

W środę 19 stycznia odbyły się warsztaty kulinarne dla dzieci klasy Ib z PSP nr 32 w Radomiu. Dzieci pod opieką uczennic z klasy I TGa oraz p. Moniki Wasik samodzielnie wykonywały potrawy. Wiele radości sprawiło wyrabianie, wałkowanie i wycinanie ciasteczek oraz tworzenie swojej pizzy. Przygotowane potrawy wszystkim bardzo smakowały!

 

14.12.2015 r. w ramach projektu „Zdrowe żywienie inwestycja na całe życie”, uczniowie z klasy 2 Z pod opieką nauczyciela Agnieszki Krawczyk przygotowywali potrawy kulinarne z dziećmi z przedszkola nr 11.
W czasie warsztatów kulinarnych młodzież z naszej szkoły wspólnie z dziećmi przygotowała: naleśniki z twarożkiem i prażonymi jabłkami, muffiny marchewkowe oraz drobne ciasteczka i pierniczki.
Dla każdego dziecka nie zabrakło soku wieloowocowego i mandarynek.
W miłej i przedświątecznej atmosferze wszyscy zdobili ciasteczka i pierniczki a maluchy wykazały się wielkim zaangażowaniem.

            

Rozpoczęła się kolejna edycja programu "Zdrowe żywienie – inwestycja na całe życie”. Warsztaty kulinarne dla pierwszaków z PSP nr 32 w Radomiu zorganizowała i przeprowadziła klasa II Kb pod opieką mgr Ewy Guść. Nasi uczniowie kształcili u młodszych kolegów zasady zdrowego żywienia, dobór składników do pysznej, domowej pizzy ze świeżymi ziołami, lemoniady słodzonej miodem z listkami mięty oraz sporządzanie ciasteczek z domową marmoladą.
Bardzo miłym gestem jest dyplom zawierający podziękowania dla uczniów i ich opiekuna. Atmosferę warsztatów przekazują załączone zdjęcia.

   

15.04.2015 w ramach projektu "Zdrowie żywienie inwestycja na całe życie" uczniowie z klasy IV ZA pod opieką Agnieszki Krawczyk przygotowywali potrawy kulinarne z dziećmi z PSP 25.

Back to top