2
4
3

Zakwalifikowani kandydaci dostarczają oryginał świadectwa, oryginał zaświadczenia o wyniku egzaminu ósmoklasisty, 2 zdjęcia, zaświadczenie lekarskie zawierające orzeczenie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do podjęcia praktycznej nauki zawodu w terminie od 17 lipca do 22 lipca 2025 r. do godziny 12.00.

Na dzień 1 września 2025 r. musisz posiadać aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych.
W tym celu:
• wykonaj badania na nosicielstwo - po 1 sierpnia 2025 r. udaj się bez skierowania do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Radomiu i zapisz się na badania
• udaj się z wynikami badań do lekarza medycyny pracy po orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych 

Oferta edukacyjna dla absolwentów szkół podstawowych

TECHNIKUM - 5 letnie

technik hotelarstwa 
technik organizacji turystyki 
technik żywienia i usług gastronomicznych 
technik technologii żywności

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA - 3 letnia

cukiernik 
kucharz
kelner
klasa wielozawodowa
(praktyka u pracodawcy) - kucharz, piekarz, cukiernikoperator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego (uczeń kształci się w jednym z wymienionych zawodów)
pracownik pomocniczy gastronomii (dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną)
pracownik pomocniczy obsługi hotelowej (dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną)  

Szkoła branżowa II stopnia - 2 letnia

technik żywienia i usług gastronomicznych 
technik technologii żywności 

Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych technikum będą brane pod uwagę oceny z:

  • języka polskiego
  • matematyki
  • języka obcego
  • najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: chemia, geografia, biologia, fizyka.

Przy przeliczaniu ocen na punkty do wszystkich oddziałów klas pierwszych branżowej szkoły I stopnia będą brane pod uwagę oceny z:

  • języka polskiego
  • matematyki
  • języka obcego
  • najlepsza ocena z wymienionych przedmiotów: biologia, fizyka, chemia, historia, wos, geografia, informatyka.

Punkty będą przeliczane według następujących zasad, za oceny wyrażone w stopniu:

celującym – przyznaje się po 18 punktów;
bardzo dobrym – przyznaje się po 17 punktów;
dobrym – przyznaje się po 14 punktów;
dostatecznym – przyznaje się po 8 punktów;
dopuszczającym – przyznaje się po 2 punkty.


NABÓR DO TECHNIKUM i BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA 
odbywa się poprzez stronę
: naborpg.oswiatawradomiu.pl

Wniosek wraz z dokumentami należy dostarczyć do szkoły pierwszego wyboru

Sposób przeliczania na punkty osiągnięć: rozporządzenie w sprawie rekrutacji do szkół ponadpodstawowych

http://www.kuratorium.waw.pl

DYREKTOR, GRONO PEDAGOGICZNE
ORAZ UCZNIOWIE ZESPOŁU SZKÓŁ
SPOŻYWCZYCH I HOTELARSKICH W RADOMIU
ZAPRASZAJĄ RODZICÓW I UCZNIÓW ZAINTERESOWANYCH NAUKĄ W NASZEJ SZKOLE
ORAZ EMERYTOWANYCH NAUCZYCIELI, PRACOWNIKÓW,
ABSOLWENTÓW
SYMPATYKÓW SZKOŁY
NA XV FESTIWAL ZUPY,
KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ W PIĄTEK, 28 MARCA 2025 R. W GODZINACH 10.30-14.30
W SIEDZIBIE NASZEJ SZKOŁY MIESZCZĄCEJ SIĘ W RADOMIU PRZY UL. ŚW. BRATA ALBERTA 1 (OS. PRĘDOCINEK), TEL. 48 366 29 96

Zapraszamy również na Dni Otwarte Szkoły:
28 marca 2025 r. (piątek) godz. 10.30-14.30
29 marca 2025 r. (sobota) godz. 9.00-13.00


POPRZEDNIE FESTIWALE I DNI OTWARTE SZKOŁY:

  • z90
  • rp202
  • rp58
  • img_1359
  • 874a9260
  • img_1240
  • img_1465
  • 874a9119
  • 600x400-crop-90-874a9047
  • 600x400-crop-90-874a9101
  • 38
  • iv2
  • 874a9255
  • 874a9079
  • rp20
  • 9-2
  • img_1242
  • p1010002
  • img_1522
  • rp401
  • img_1386
  • 12
  • 1
  • 874a9072.1
  • 7
  • 208
  • 23
  • rp521
  • 117
  • 4
  • rp24
  • img_1371
  • rp200
  • img_1467
  • img_1563
  • 5
  • rp72
  • rp100
  • 1-5
  • 874a9140
  • 874a9039
  • img_1557
  • 874a9225
  • rp79
  • 874a9282
  • img_1582
  • 874a9299
  • 25
  • 2
  • img_1202

s63
56
zn
rp58
11112
1-455
rp108
10-4
1-4
71
z42
z50
k116
2444
fz48
rp407
z88
1-3
21
z9
fz16
103
rp544
30697690_1825634447737192_1797672013578371072_n
90
66
fz56
70
rp101
155
66
rp79
77
d148
46
23
109
z30
z76
8
1-32
pd4
fz14
1112
10-3
z18
18
11
68
52

 

Festiwal Zupy

DYREKCJA, GRONO PEDAGOGICZNE I UCZNIOWIE
ZESPOŁU SZKÓŁ SPOŻYWCZYCH I HOTELARSKICH W RADOMIU
ZAPRASZAJĄ NA XIII FESTIWAL ZUPY
POŁĄCZONY Z DNIEM OTWARTYM SZKOŁY, KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ
31 MARCA 2023 ROKU /PIĄTEK/ W GODZINACH 11.00-14.30
W SIEDZIBIE NASZEJ SZKOŁY
PRZY UL. ŚWIĘTEGO BRATA ALBERTA 1 /OS. PRĘDOCINEK/ W RADOMIU.

Zapraszamy również na Dni Otwarte Szkoły: 31 marca 2023 r. (piątek) w godzinach 11.00-14.30 oraz 01 kwietnia 2023 r. (sobota) w godz. 9.00-13.00

Patronat radiowy  Radio Plus Radom

POPRZEDNIE FESTIWALE I DNI OTWARTE SZKOŁY

  • img_1240
  • 600x400-crop-90-874a9047
  • rp79
  • img_1202
  • rp26
  • img_1465
  • img_1582
  • rp200
  • img_1657
  • 874a9255
  • rp157
  • rp202
  • 7
  • rp100
  • 1
  • rp72
  • 874a9119
  • img_1532
  • 1-5
  • rp20
  • 874a9299
  • iv2
  • 874a9039
  • img_1467
  • 874a9260
  • img_1192
  • p1010002
  • 5
  • 874a9140
  • 2
  • rp401
  • 874a9225
  • rp58
  • 874a9072.1
  • img_1557
  • rp24
  • 135
  • 4 (1)
  • img_1371
  • 874a9106
  • 4
  • 25
  • rp521
  • 208
  • 600x400-crop-90-874a9101
  • img_1359
  • img_1522
  • 38
  • img_1563
  • 117

Back to top