Dyrekcja Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu, ul. Armii Ludowej 1 ma przyjemność zaprosić uczniów szkół gastronomicznych województwa mazowieckiego do udziału w wojewódzkim KONKURSIE KULINARNYM „Pasja smaków - owoce z polskich sadów", który odbędzie się 26 kwietnia 2017 roku. Po zapoznaniu się z regulaminem konkursu prosimy o przesłanie kart zgłoszeń drogą pocztową lub e-mailem do dnia 11.04.2017 r.  
Adres e-mail Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
W załączeniu regulamin konkursu, karta zgłoszeniowa oraz zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekunów.
Koordynatorzy konkursu Kulikowska Agnieszka Kutkowska Halina Wasik Monika

Regulamin konkursu [pdf] 
Karta zgłoszenia [pdf] 
Zgoda na rozpowszechnianie wizerunku uczniów i opiekunów [pdf]

Patronat medialny:

Rusza kolejny szkolny etap konkursu „Pasja smaków”. Tematem tegorocznej edycji jest filet z piesi indyczej z owocami z polskich sadów. Zapraszamy do udziału.

Uczestnicy zgłaszają swoje kandydatury poprzez wypełnienie zgłoszenia (załącznik 1), dwuosobowe zespoły z opiekunem do dnia 10 stycznia 2017 roku.
Konkurs ma wyłonić zespół reprezentujący ZSSiH w III Regionalnym Konkursie Szkół Gastronomicznych.

Etap szkolny odbędzie się 24 stycznia 2017 roku w pracowniach technologicznych w godzinach 15.00-16.30. 

Zadaniem zespołu jest:

  • przygotowanie 2 porcji dania zasadniczego z fileta piersi indyczej z dodatkiem skrobiowym i witaminowym. Kluczowe znaczenie ma zastosowanie owoców z polskich sadów. główny składnik do konkursu zapewnia organizator (filet z piersi indyczej),
  • pozostałe składniki zespół przygotuje we własnym zakresie,
  • uczniowie przystępują do konkursu w odzieży ochronnej.

Organizatorzy: mgr Agnieszka Kulikowska, mgr Halina Kutkowska, mgr Monika Wasik.

Załącznik 1

Dnia 17.03.2016 w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu odbył się Wojewódzki Konkurs Kulinarny „Pasja smaków - zioła przyprawowe".

Do konkursu zakwalifikowało się siedem dwu osobowych zespołów z różnych szkół kształcących uczniów w branży gastronomicznej oraz jeden zespół z naszej szkoły.
Uczniowie wykazali się wielkim kunsztem kulinarnym. Z pasją i zaangażowaniem przygotowywali potrawy z polędwiczki wieprzowej z dodatkami. Celem konkursu było pokazanie że można przygotować pyszne, aromatyczne danie bez soli i cukru. Jury miało wielki problem z wytypowaniem i nagrodzeniem najlepszych drużyn.
Za najlepszych uznali:

I miejsce Zespół Szkół im. KOP, Szydłowiec ul. Kościuszki
II miejsce Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom, ul. Armii Ludowej
III miejsce Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich, Warszawa, ul. Majdańska

Nagrody ufundowali: Prezydent Miasta Radomia Radosław Witkowski , Hotel i Restauracja „Pod różami” Barbara i Ryszard Różańscy, Restauracja „Pasja” Milena i Maciej Montelatic , "FUEGO” Monika Tatar, „NieNaŻarty” Mariusz Orłowski, Hotel Restauracja „Wasik” Justyna Wasik , „Gospodarstwo Sadownicze” MB Monika Bankiewicz.

Za prawidłowy przebieg konkursu, miłą atmosferę oraz współpracę nauczyciel i uczniów dziękują organizatorki konkursu: Monika Wasik, Halina Kutkowska i Agnieszka Kulikowska.

z40
z65
z31
z35 (1)
z18
z59
z17
z52
z49
z64
z71
z53
z19
z9
z51
z16
z7
z22
z46
z20
z26
z23
z63
z30
z13
z15
z39
z78
z41
z27
z35
z57
z79
z66
z68
z8
z6
z42
z77
z58
z14
z3
z10
z61
z54
z60
z47
z2
z76
z21

Do Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków – zioła przyprawowe" objętego patronatem Prezydenta Miasta Radomia oraz patronatem medialnym Radia Plus zakwalifikowały się szkoły:

  • Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich, Warszawa ul. Majdańska
  • Zespół Szkół nr 1 im. Legionów Polskich, Kozienice ul. Warszawska
  • Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom ul. Armii Ludowej
  • Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego, Pionki al. Jana Pawła
  • Zespół Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej, Radom ul. Uniwersytecka
  • Zespół Szkół Rolniczo-Technicznych, Zwoleń ul. Wojska Polskiego
  • Zespół Szkół im. KOP, Szydłowiec ul. Kościuszki
  • Zespół Szkół Samochodowo-Usługowych, Skarżysko-Kamienna, ul. O. Wasilewskiego 5

Zapraszamy do siedziby ZSSiH w Radomiu 17 marca 2016 roku.

  

Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu zaprasza do udziału w II edycji wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "Pasja smaków - zioła przyprawowe", który odbędzie się 17 marca 2016 r.  w siedzibie naszej szkoły.
Zgłoszenia drużyn drogą pocztową lub emailem należy przesłać do dnia 04 marca 2016 r. na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Załącznik1
Załącznik2
Regulamin II edycji konkursu

Back to top